Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Åpent brev

Publisert  04.09.2009
Ansatte og frivillige i KIL har skrevet et åpent brev om hva de føler rundt Tom Nordlies avgang.  
Vi gjør oppmerksom på at brevet er skrevet før Øyvind Eide ble presentert som ny trener for KIL.

Tårer for Tom

Med spekulasjonene om at Tom Nordlie blir borte fra KIL Toppfotball, siver usikkerheten ut fra kriker og kroker på Gjemselund. Skulle den store mannen med det store hjertet virkelig forlate oss til fordel for ett middelmådig Tippeligalag? Voksne karer stod på Gjemselund med tårer i øynene da Tom hadde skrevet under kontrakten med FFK. Hva skulle skje med oss nå ?

Tom ville profesjonalisere klubben vår. Ikke bare på treningsfeltet, men også utenfor. Han ville ha det i orden. Eller ha ”ting på stell” som Øyvind Eide sier det. For eksempel ville han ikke at spillerne skulle spise pølser stekt i smør til lunsj. Han ville ha kyllingfilet stekt i olivenolje. Han ville ha banen vannet til trening og kamp. Fysioterapeut og massør skulle være der for spillerne etter hver trening og kamp. Han ville ha spillere og et støtteapparat som var skjerpet. Han ville at vi skulle se ordentlig ut når vi var ute å reiste. Med andre ord, så visste han hvordan han ville ha det. Krevende? Ja, kanskje, men skal ikke en trener med Tippeligaambisjoner for klubben og som alltid yter 100% selv kunne være krevende? Vi som jobbet med Tom hver dag enten på frivillig eller lønnet basis, har lært mye av ham. Han viste at det var mulig å få til ting selv om man kanskje ikke er Norges rikeste klubb. Tom har en evne til å få folk til å yte litt ekstra både på og utenfor banen samtidig som han får folk til å føle seg verdsatt for akkurat den jobben de gjør.

Ingen er uerstattelige, og Tom er ingen Gud for oss. Fotballtrenere kommer og går, det er en del av gamet, men med Tom kom det en kultur inn i klubben og byen som vi ikke har sett maken til i Kongsvinger på mange år. Engasjement, vinnervilje og innsats i alle ledd (på og utenfor banen) er stikkord som vi sitter igjen med etter Toms avgang. Vi har stor respekt (ikke frykt) for Nordlie som trener, men ikke minst som menneske.

Vi har stor tro på at enten det kommer en ny trener til KIL eller om det blir Toms læregutt Øyvind Eide som skal styre skuta videre, skal vi klare dette sammen. Vi skal videreføre det Tom startet i Kongsvinger. Fortsette der Tom slapp, og ikke sette oss ned og være fornøyde med tingenes tilstand.

Vi er forundret over Sjefsredaktør Rolf Nordbergs kommentar i Glåmdalen tirsdag 1. september. Vi kjenner oss ikke igjen i det han skriver. Det får stå for hans regning. Men man kan kanskje skrive slikt om en som har fornærmet eller stilt kritiske spørsmål til en eller annen lokal journalist eller radioreporter…? Kanskje kan man da bare kan øse ut personlige ytringer som blir stående ubesvart tilbake. Ikke vet vi.

Det vi vet er at vi kommer til å savne Tom på Gjemselund. Både som menneske og som engasjert trener både på og utenfor banen. Hans gode humør og hans evne til å fortelle gode historier om hendelser han har vært med på i sin karriere som fotballtrener.

Vi vil ønske Tom lykke til i FFK, og vi håper vi kan møtes i Tippeligaen neste år.

Sigmund Dalsberget, Materialforvalter
Henry Brenna, Materialforvalter
Rune Lundgren, Frivillighetsansvarlig
Øyvind Eide, Trener
Morten Kristiansen, Sportslig leder
Fredrik Birkemo, Fysioterapaut
Patrick Holtet, Spillerutvikler
Winnie Lind, Massør
Jan Reiersen, Altmuligmann

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor