Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Uavgjort var greit

Publisert  26.05.2006
De fleste av gutta mente at poengdeling var fair mot Bryne. Vi har samlet kommentarer og fakta rundt kampen.  

Ørjan Berg Hansen hadde ikke mye å bidra med mot Bryne. Derfor kom Fremming tidlig inn.


KIL startet frisk mot Bryne, men alle så at gjestene ikke kom til å bli noen kasteball på Gjemsleund. De virket solide og ga KIL en real utfordring. Og når KIL ikke hadde noen optimal dag måtte vi nøye oss med uavgjort.

Da Ørjan Berg Hansen, som nesten ikke har sovet i det siste, ble byttet ut var det duket for Fremming på banen igjen. Han la som vanlig ned et ærlig arbeid på KILs midtbane. Og han var svært glad for endelig å få spille igjen.

- Ja, det var veldig moro å få spille litt igjen. Jeg følte meg lett i beina, men det skulle vel bare mangle etter tre uker på benken. Jeg er fornøyd med midtbanekrigen i dag, og synes vi tar over etterhvert. De var farlige på kontringer og vi skal vel strengt tatt være fornøyd med ett poeng med tanke på at goalen kom så sent, sa Lars Erik etter kampen.

Ørjan var selvsagt skuffet over at det ikke fungerte og at han måtte ut. Han skal nå gjøre hva han kan for at nattesøvnen skal bli god fremover. Vi kan forøvrig garantere at søvnproblemene ikke kommer av et utsvevende natteliv. Ørjan er en skikkelig gutt!

Kjetil Kamark måtte også forlate banen før nitti minutter var spilt. Han kunne etter kampen fortelle at han ba om å bli byttet ut:

- Ja, jeg har vært sjuk i det siste, og selv om jeg følte meg bra før kampen er det tydelig at det henger igjen noe i kroppen. Kjedelig ettersom jeg trodde det skulle gå bra, sa Kjetil, før han sa noen ord om Bryne:

Kåre Ingebrigtsen (innfelt) fra RBK fulgte Per Verner Rønning med argusøyne kampen igjennom.

- De var godt organiserte og gjorde det vanskelig for oss. I starten vant de de fleste duellene og vi kommer oss ikke før vi begynner å krige skikkelig. Etterhvert slo vi mer langt og satset på å krige, og det røska opp litt i systemet deres. Vi står på til «the bitter end» og jeg er fornøyd med poeng i dag.

Håkon Wibe-Lund, som har vært lenge ute med skade, erstattet Kamark de siste drøye tjue minuttene:

- Det er en stund siden jeg har spilt på A-laget og det var jævlig moro å få prøve seg igjen. Selv om jag var mentalt forberedt var det uvant de første fem minuttene. Det gikk fort over og etterhvert følte jeg meg trygg utpå der. Jeg synes vi er gode på dødballer, men Bryne er det beste laget vi har hatt besøk av så langt, og det gjorde det vanskelig for oss, fortalte Håkon, før han understreket at Bryne absolutt ikke var skremmende.

- De var leiere å møte enn godset, sa Vegard Skogheim, som også var brukbart fornøyd med ett poeng i toppkampen.

Vårt inntrykk er at kampen var jevnspilt, men at det virket litt farligere når Bryne var i angrep. Vi har ballen veldig mye i angrep og etterlyser at våre gutter kommer til flere avslutninger. Uansett var det utrolig deilig at gutta fikk med seg poeng på det som beskrives som en dårlig dag av flere av spillerne. Paul Olausson ble den store helten med sin stupheading like før slutt. Var det den aggressiviteten inne i boksen som trenerne har etterlyst i vår?

Paul, som har vært småskadet i det siste, var nå hundre prosent klar.

- Det var så godt å få starte kampen og kjenne seg helt skadefri. For meg var det viktig å bare kunne tenke på å prestere og å slippe å måtte engste meg for en skade. I tillegg så holder jeg hele kampen, og det er nok fordi jeg har fått trent godt i hele vinter. Det er veldig positiv, men det er mye å gå på når det gjelder å prestere god fotball, fortalte den selvkritiske svensken.


Lars Erik gledet seg over spilletid.

- I dag var det ikke så mye fin angrepsfotball fra oss. Vi måtte slå en del langt og satse på å vinne andreballene, og da blir det litt tilfeldigheter som spiller inn. Jeg synes Bryne er farlige i første omgang, men at vi er best i andre. 1-1 speiler matchen bra, slo målscoreren fast.

Til tross for at det var toppkamp gikk det meste pent og pyntelig for seg. Kai Olav Ryen fikk gult kort like før slutt, men det skjønte eidskogingen lite av:

- Jeg skjønner ikke hva linjemannen ser der. Det er han som vinker på meg gult kort. Han har jo perfekt posisjon i forhold til taklingen og bør se at det er en ren ballerobring. Det var ikke frispark og ikke gult kort slo, Kai fast. Det var forøvrig midtstopperens andre kort i år.

Sammen med Rønning var han av de mest irriterte da Bryne tidlig i andre omgang begynte å hale ut tiden. Småampert ble det da Oyuga rullet seg rundt på gresset uten grunn, og både dommer og spillere fikk flere ganger høre hva publikum mente om gjestenes oppførsel utover i omgangen. Dommeren hadde etter vår mening ingen stor dag på jobb, men han skal ihvertfall ha takk for at han ikke ventet til det 90. minutt med å gi kort for drøying. Kanskje skulle gjestene hatt flere kort for usportslig opptrenden.

Så til tallene. Selv om det er jevnt mener vi Bryne hadde de største sjansene, mens dere ser at KIL hadde klart flest cornere. Det betyr at gutta var mye i angrep.

Sjanser KIL - Bryne
1. omg: 2-3
2. omg: 4-3

Cornere KIL - Bryne
1. omg: 6-0
2. omg: 1-1

Pluss: Vi henger med og tar poeng på en dårlig dag.

Minus: Sju cornere bør resultere i flere sjanser.

Overraskelsen: At sola skinte store deler av kampen.

PS: Ørjan Berg Hansen måtte byttes ut før pause. Det fungerte ikke for spilleren som var så god mot Godset sist. Han har hatt store søvnproblemer de siste dagene og følte seg helt utenfor.

PS: Brynes scoring var den første Fredrik Eriksen måtte plukke ut av eget nett på Gjemselund i år. Fem hjemmekamper og kun ett baklengsmål er imponerende.

PS: Paul Olaussons scoring var hans 25. i KIL-trøya.

PS: Den siste halvtimen av KILs kamper er interessante. KIL har scoret sju av sine ti mål i denne perioden, og ikke sluppet inn noen.

PS: Håkon Wibe-Lund er den 18. Spilleren KIL bruker i serien i år. Fredrik, Kjetil B, Kai Olav og Harald er de eneste som har spilt alle minuttene. De spilte også mye i 2003...

PS: Felles spillere for de to lagene er Jon Inge Høiland, Pål Håpnes, Svein Enersen, Caleb Francis og Jaakko Nyberg. Kenneth Rosen har trent begge lag.

PS: Kåre Ingebrigtsen fra RBK var på besøk på Gjemselund. Han tittet nærmere på en lang spiller i rødt.

PS: For tjue år siden hadde KIL besøk av Vålerenga i niende runde. Charles Berstad og Cato Holtet lagde et mål hver, og det var nok til å sende Oslolaget hjem med null poeng. KIL vant 2-1 foran snaue 1400 tilskuere.

PS: Også for ti år siden ble det seier mot Vålerenga på Gjemselund i niende runde. Jørn Karlsrud sørget for 1-0 seier foran snaue 3000 tilskuere.

Sitatet: - I dag hadde jeg faktisk assist med hånda, sa Pat, og tenkte på innkastet som Paul headet i mål.

Jaakko Nyberg prøver å stoppe Peter Lindau. Svensken var igjen veldig god.


Lagene klare til kamp foran et fortsatt glissent Gjemselund.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor