Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 8. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Overbeviste igjen

Av Vegard Herlyng. Publisert  17.10.2009
Gutta fant tilbake til seg selv og dermed ble det tre utrolig deilige poeng mot gode Sarpsborg 08  

Calle gjorde en solid kamp på midtbanen. I tillegg scoret han det viktige førstemålet.
Våre gutter kom til en stor sjanse allerede etter 14 sekunder da Tuelo utnyttet en miss og klinket ballen via keeper og tverrliggeren og over. Da håpet vi på KIL-dominans, men gjestene kom ikke til Gjemselund for å ligge bakpå.

De var sikkert inspirert av KILs svake kamp på Bislett. Før ti minutter var spilt kom Michael Røn fri og klinket ballen i tverrliggeren fra kort hold. I en jevn og morsom førsteomgang kom gjestene til flere muligheter, men bakerst var Conny Månsson på hugget. Hoås burde scoret, men vår keeper viste klasse da han kjapt reddet skuddet fra ti meter.

Begge lag viste fine detaljer og fosset i angrep hver gang de klarte å presse frem et brudd. Det florerte av skuddmuligheter i god posisjon, men begge lags forsvar gjorde en heroisk jobbe med å blokkere forsøkene.

I pausen snakket vi mest om hvordan KIL skulle klarte å plukke Michael Røn ut av kampen. Han var en konstant trussel i mellomrommet og våre midtbanespillere sleit med å følge løp fra han og Martin Wiig. Sarpsborg imponerte med stor bevegelse i angrep.

Conny viste klasse mellom stengene.
Snaut 1500 tilskuere fikk se at andre omgang bekreftet kampbildet fra førsteomgang. Tempoet var bra og begge lag var angrepsvillige. Vi er vel ikke helt objektive, men vi satt med en følelse av at Kongsvinger hadde et bittelite overtak.

Da Sarpsborg ikke klarte å ta ledelsen på sin sjanse tidlig i omgangen bestemte endelig KIL seg for å utnytte en mulighet. Et kvarter ut i omgangen spilte Sylling Olsen og Torp en flott vegg. Calle kom alene med keeper og fra litt skrått hold lempet han ballen i det lengste hjørnet.

Minuttet etter viste Tuelo frem farten sin, men skuddfoten var ikke god nok og keeper reddet så vidt. Særpingene svarte med et strålende angrep på entouch, men heldigvis snappet Conny Månsson opp den siste pasningen.

Akkurat det kunststykket klarte ikke Joachim Heier to minutter senere. Denne gangen var det Sylling Olsen som fikk ballen av Torp bak forsvaret. Han kopierte Calle sin prestasjon da han satte inn 2-0.

Det manglet ikke på dueller, men noen stygg kamp ble det aldri.
Fortsatt var det drøyt tjue minutter igjen og gjestene hadde vist nok kvalitet til at vi ikke følte oss trygge på noe som helst. De blåkledde ga ikke opp og etter å ha skapt noen halvsjanser kom den store. Med et kvarter igjen på klokka kom Breive alene med Månsson. Sistnevnte var igjen imponerende og stoppet forsøket.

Noen minutter senere var det kaos inne i KIL son boks, men igjen var Månsson der. Han fikk med nød og neppe avverget da han kastet seg frem med føttene først. Heroisk!

Med snaut fem minutter igjen viste Sylling seg frem som servitør igjen. Han fikk mye rom på kanten og spilte fint ut til Andreas Moen. Han fikk med seg ballen og klinket den inn ved den nærmeste stolpen. 3-0, og tre poeng var sikret.

Vi takker begge lag for positiv og god fotball. Forskjellen på lagene kan etter vår mening summeres opp til kvaliteten på keeperne og angripernes avslutningsferdigheter. KIL var best innenfor begge boksene.

For fakta, se under kamper.

Anført av assistenttrener Patrick Holtet runget jubelropene gjennom garderoben.
Det var vindstille på Gjemselund.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor