Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 5. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

90 minutter magi!

Av Jo Raabe. Publisert  06.11.2009
KIL banket Sogndal og er klare for kvalifiseringsfinale!  

En uhyre tent Kai Risholt ser ut til å ha funnet tilbake vårformen
Selv om åpningen av kampen var rimelig jevn var det KIL som fikk den første sjansen. Kai Risholt la ballen inn fra dødlinja med et akrobatisk spark. På et løp som så ut til å komme helt fra midtbanen kom Magnus Sylling Olsen og stupte ballen like utenfor Sarpsborgmålet.

KIL var virkelig gode i første omgang. Sogndalspillerne med tidligere KIL-kaptein Harald Stormoen i spissen fikk aldri så mye som et sekunds ro før de fikk en rød mann opp i seg. Midtbanetrioen med Torp, Risholt og Berg Hansen løpte kilometer på kilometer. Heller ikke de tre på topp sto med henda i sia og så på. Før sesongen ble Randal Brenes sett på som en som hadde en svakhet i det defensive arbeidet. Slik er det ikke lenger. Costaricaneren løp som en jojo fra det ene cornerflagget til det andre, ja når Edier Frejd ble som mest offensiv jobbet han endog i fireren sammen med resten av forsvarsrekka som om han aldri skulle ha gjort annet.

- Jeg sleit med hodepine gjennom hele kampen, fortalte Carl Erik Torp oss. Det var det definitivt ikke mulig å se!"
En fullt fortjent ledelse var det derfor da Brenes gjorde noe av det han gjør best. Han la ballen til rette til frispark fra 25 meters hold, siktet i det nærmeste hjørnet og traff på millimeteren. Sogndalkeeperen nådde ikke fram og dermed sto det 1-0.

Nå slapp vi oss litt ned, men kanskje var det bare for å lure motstanderne? Magnus Sylling Olsen fikk sjansen igjen, og denne gangen hogg han til som en kobra. Kai Risholt og Randall Brenes dro seg ned langs høyresida og sistnevnte la inn. Sylling Olsen gikk opp midt i sekstenmeterfeltet og styrte ballen inn i det bortre hjørnet.

Press fra Sogndal ga uttelling rett før pause. Conny Månsson og to forsvarsspillere som sto på streken ble nærmest bombardert med skudd, og til slutt måtte de kapitulere. I det klokka tikket til 45 minutter plasserte Ulrik Flo ballen inn i et keeperfritt mål forbi en Edier Frejd i full strekk.

Jubelen hadde ingen grenser da Kai Risholt avgjorde med 3-1 scoringa si rett før slutt.
I andre omgang fikk vi se et KIL vi egentlig ikke har sett før i år, og vi er glade for at vi nå tydeligvis har et nytt ess i ermet når det gjelder å takle forskjellige kampbilder. Sogndal presset oss bakover og hadde ballen mye, men vi sto staute og rake bak og slapp til minimalt med målsjanser. Egentlig telte vi bare en ordentlig stor. Mats Solheim kom inn for Jon Midthun Lie og på den påfølgende dødballen fikk han komme inn helt alene foran KIL-målet. Stussen hans gikk heldigvis over mål, men det kunne virke som om vi trodde at Sogndal hadde tatt ut en mann uten å sette inn en annen.

Nervene lå selvfølgelig tungt over Gjemselund. Det gjorde de helt til KIL kom fire mot to i ei kontring drøye minuttet før slutt og Kai Risholt avsluttet angrepet med kaldt å plassere ballen mellom beina til Leciejewski i Sogndalmålet. Da løftet taket seg over de 2221 tilskuerne på Gjemselund, og med beskjeden om at Sarpsborg avgjorde sin kamp ved å legge på til 2-0 i Fredrikstad løftet det en gang til. Dette betyr at mandagens tur til Fredrikstad er avlyst. Istedet skal vi til nabobyen Sarpsborg for å fortsette jakten på Tippeligaplass. Det gleder vi oss til!

Dette skuddet fra Randal Brenes klarte ikke keeper å stoppe. Ballen til høyre, keeper til venstre. I gult.


En blek, men fattet Magnus Sylling Olsen feriet foran TV-kameraene.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor