Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 13. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Magiske minutter

Av Vegard Herlyng. Publisert  13.11.2009
Det var et strålende opplagt Kongsvinger som i perioder feide banen med Sarpsborg. Akkurat lenge nok til at det ble opprykk  

Eddie var konge i lufta mot Sarpsborg.
For etter litt smånervøse åpningsminutter fikk gutta en drømmeåpning da Edier Frejd headet inn Roger Risholt sitt gode frispark. Etter denne goalen sto laget frem med en aggressivitet og gjennombruddshissighet som fullstendig tok luven fra gjestene. De så like tafatte ut som vi gjorde i perioder på mandag.

Michael Røn hadde muligheten til å utligne da han smalt ballen i nettveggen fra skrått hold, men som sist de besøkte Gjemselund var ikke særpingene effektive.

Kongsvinger satte lynhurtig i gang et angrep, og fra kanten kom Olav Tuelo Johannesen alene med Heier. Kanonskuddet ble ikke reddet og 2-0 var et faktum. Like etter serverte Andreas Moen ballen til målscorer Tuelo. Med et glitrende rykk parkerte han midtstopper Berge og banket inn 3-0 nede ved stolperota.

Tuelos magiske minutter satte fyr på Gjemselund.

Men det tok ikke mange minuttene før publikum ante uråd. Med drøyt ti minutter til pause var det plutselig gjestene som vant duellene, og de fikk omsider til sitt lekne pasningsspill. Den gode perioden resulterte i Øyvind Hoås sin redusering til pauseresultatet 3-1.

Tuelos magiske minutter sendte Kongsvinger til himmels.
Mange fryktet et voldsomt trykk fra Sarpsborg etter pause, men det var våre gutter som tok tak i omgangen. Det gikk ikke like fort fremover som før pause, men på kontrollert vis styrte de røde kampen.

Tom Erik Breive fyrte løs stadig vekk, men bare en gang skapte han problemer for Månsson. Sammen med Wiig sin avslutning fra skrått hold var dette det nærmest gjestene kom mål nummer to. Sistnevnte sjanse ble blokkert av suverene Edier Frejd. Sammen med Ryen tok han fullstendig rotta på fyrtårnet Hoås.

Nevnte Hoås har en beundringsverdig ro med ballen i beina, og akkurat ro er et stikkord i denne omgangen. Til tross for at det sto mye på spill og gjestene bare trengte en scoring beholdt Kongsvinger roen på imponerende vis. Gutta turte å holde på ballen og det var lite som minnet om tidligere tiders panikk. Deilig å se at gutta forsvarer seg så godt samtidig som de har ro til å skape sjanser.

Magnus burde scoret, men måtte nøye seg med å juble for andres fulltreffere.
For Magnus Sylling Olsen burde vel strengt tatt scoret to mål og Yngvar Håkonsen headet knallhardt utenfor fra fem meter. Dermed er det liten tvil om at seieren denne kvelden var fortjent.

Og vi mener fortsatt det vi mente etter seriekampen mot Sarpsborg. De er det beste og mest velspillende bortelaget som har besøkt Gjemselund i år. I hvertfall offensivt.

Heldigvis scoret vi tre mål mot dem ved begge anledninger, og denne magiske kvelden holdt det til opprykk til Tippeligaen.

Gratulerer alle sammen.

For fakta, se under kamper
Olav og Magnus

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor