Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Influensa hos KIL

Av Jo Raabe. Publisert  16.11.2009
Flere spillere syke  

Flere KIL-spillere ligger nede om dagen, dog ikke på kunstgresset på Gjemselund.
- Fire av de som startet torsdagens kamp mot Sarpsborg er nå sengeliggende med influensa. De kunne definitivt ikke ha spilt noen fotballkamp i dag, forteller KILs lege Dag Salicath.

Av hensyn til taushetsplikten vil han ikke si noe om hvem det er, men etter det kil.no har grunn til å erfare er Magnus Sylling Olsen og Edier Frejd blant de to som nå har blitt syke.

- Jeg er bekymret. Et utbrudd av såpass mange i ei gruppe som lever så tett på hverandre er uheldig fordi pandemien dermed kan spre seg mye fortere enn den ellers ville ha gjort, også utenfor gruppen. Av hensyn til dette har jeg gjort en medisinsk vurdering og vaksinert alle de friske spillerne i helga, fortsetter Salicath.

Legen understreker at dette ikke går på bekostning av risikogruppene for svineinfluensaen.

- Alle mine pasienter i risikogruppene har blitt vaksinert, og det var vaksiner til overs. På samme måte som Olympiatoppen i helga valgte å vaksinere skiskyttere og langrennsløpere, både seniorer og juniorer, etter å ha fått smitte i disse gruppen, valgte jeg derfor å sette vaksiner, fortsetter legen.

Flere Sarpsborgspillere fikk smitten i kroppen allerede forrige uke. Salicath mener det er en kombinasjon av dyktighet og hell som gjør at de første KIL-spillerne ikke ble syke før denne uken:

- Vi slapp selvfølgelig veldig opp på sikkerheten etter kampen på torsdag. I tillegg er det nå også slik at man er lettere utsatt for sykdom når man slapper av – immunforsvaret slapper også av og kroppen blir lettere smittet, sier legen.

I ettertid kan vi innrømme at man i klubben har gått på nåler for ikke å smitte spillere de siste ukene. Flere frivillige som vanligvis har vært nært på laget har hatt sykdommen og holdt seg langt unna KIL-gutta. Dette selvfølgelig for ikke å ødelegge sesongavslutningen, men også fordi flere av KIL-spillerne er i en risikogruppe, men ikke har kunnet ta vaksinen.

- Det er visse bivirkninger ved å ta vaksinen. Sjansen for å bli holdt unna trening et par dager er betydelig, og det har vi ikke ønsket, avslutter Salicath.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor