Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Hva med disse pengene?

Av Jo Raabe. Publisert  13.12.2009
Hvor mye har vi egentlig råd til?  

kil.no har tatt en prat med styreleder Henrik Mohn som forhåpentligvis har noen gode svar på dette. Noe vi vet mange har lurt på er hva det egentlig er vi har råd til?

- Arbeidsbudsjettet vårt for 2010 er på 22 millioner kroner. Ordinære inntekter for 2009 ser ut til å bli på 14-15 millioner, så vi legger opp til en økning på ca. 50%. Noen vil mene at dette er noe defensivt, men vi må legge fram og følge en 3-årsplan for å beholde lisensen. Det er derfor et være eller ikke-være for oss at vi klarer å holde budsjettet vårt, forteller Henrik.

Hvilke utgifter og inntekter er det som skal økes?

- Vi har naturlig nok lagt opp til en økning i spillerlønninger, men sammen med opparbeidede bonuser spises mye av dette opp av kontrakter der det er avtalt høyere lønn i Tippeligaen enn i Adeccoligaen. Budsjettet gir ikke rom for mange signeringer, men vi håper på å få inn 2 nye spillere innen midten av januar. Med velvilje fra investorene våre håper vi også å hente ytterligere 1-2 fram mot seriestart. Vi har en meget god dialog med investorgruppen vår og de er interesserte i å hjelpe oss med å hente konkrete spillere.

Når det gjelder inntektene er det riktig å si at man håper og tror at det meste skal øke. Henrik presiserer:

- Vi regner med en dobling av inntektene fra TV-avtalen og en 50% økning i sponsorinntekter. Når det gjelder tilskuere budsjetterer vi med et gjennomsnitt på 2750. Dette er i størrelsesorden med det KIL hadde i Tippeligaen på 90-tallet. Selvfølgelig er det mulig å forandre budsjettet dersom det skulle vise seg at inntektene blir større enn forventet. Vi har for eksempel stor tro på Vidar Riseths markedsarbeid og dette kan definitivt gi større gevinst enn det budsjetterte.

At KILs økonomi neppe noen gang kommer til å kunne måle seg med gjennomsnittet i Tippeligaen er nok en realitet vi må leve med. KIL stiller i 2010 med omtrent halve budsjettet til den klubben i toppdivisjonen som har nest minst penger. Dette stiller selvfølgelig krav til ei stram livreim og ekstrem budsjettdisiplin. Vi mener definitivt at dette er den rette veien. Klubben tåler ikke å gå på tiggerferd til allmennheten, politikere og investorer hvert eneste år.

Henrik Mohn

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor