Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 15. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Skuffende juniortap

Publisert  04.06.2006
Gutta kom ikke opp på normalt nivå, og stygge personlige feil gjorde at det ble vanskelig mot et ordinært Mosselag  

Midtstopper Rune Tungen var i sentrum. Han "ga" bort et mål, scoret et mål og fikk flere smeller.

KIL/NTG gikk på banen med ambisjoner om å spille fotball, men på steinharde og humpete Gjemselund bane 2 var det så godt som umulig. Vi kunne skrevet en egen artikkel om de elendige forholde, men nøyer oss med en kommentar fra en av gjestene:

- Dette er virkelig synd for de unge gutta.

Uansett så kom KIL kjapt til en sjanse etter et fint angrep, men Kristian Jahr ble litt for ubesluttsom foran kassa. Det jevnet seg imidlertid raskt ut og ingen av lagene produserte noe som helst, men etter et drøyt kvarter fikk gjestene straffe. En litt feilplasserte Ruben Håkonsen kompenserte med å lage et litt klønete straffespark.

KIL forsøkte å komme tilbake i kampen, men slet med store mellomrom mellom lagdelene. I tillegg ble det for mye småspill, og det endte ofte med balltap på den humpete banen.

Noen minutter før pause ga gutta bort en scoring til. Rune Tungen skulle stoppe et lavt og løst innlegg med foten, men ballen snek seg under skosålen og havnet hos en av de gule. Han kunne enkelt score fra kort hold. Dermed ledet Moss litt flatterende 2-0 til pause.

Sverre Digerud har, til tross for sin unge alder, mye å bidra med. 
Udnæseth og Forfot ble byttet ut i pausen og Stian Aaserud og Alexander Eggum skulle hjelpe resten av gutta med å få noe ut av kampen. Det lyktes de bare delvis med. Riktig nok etablerte KIL et visst trøkk på Moss, men det hjalp lite så lenge gjestene putta jevnt og trutt. Midt i en god KIL-periode kontret Moss inn 3-0 og en sjanseløs Kenneth Volden kunne fortvile.

Fortvilelse var det også på benken. Den nye planen med å kutte ut finspillet og slå en del langt ga resultater i form av trøkk, men det var bittert da det Moss som fikk ballen i mål. Med tjue minutter igjen sendte Kristiansen inn Rolv Gjeilo og la om til 3-5-2.

KIL fortsatte med å ha et spillemessig overtak, men med et kvarter igjen på klokka var det Moss som scoret. Like etter kunne de økt til 5-0, men Volden hadde et par gode redninger, og da ballen ved en anledning til gikk forbi han, traff den både tverrliggeren og stolpen før den spratt ut.

Åtte minutter før slutt fikk KIL endelig hull på byllen. Rune Tungen fikk en slags oppreisning da han etter en corner kunne styre inn 1-4. På overtid pyntet Alexander Eggum ytterligere på resultatet, men det var en svært skuffet gjeng som tuslet av banen ved full tid.

Trener Morten Kristiansen var naturligvis heller ikke fornøyd etter 2-4-tapet:

- Det er meget skuffende at vi ikke klarer oss bedre enn dette på hjemmebane. Dette var et skritt i feil retning etter den brukbare kampen i Fredrikstad. Moss er et lag vi normalt skal slå, men nå butter det imot for oss.

- Det er litt det samme som i de tre siste kampene. Vi kommer oss ikke over 80 prosent og klarer ikke vise hva vi står for. I etterpåklokskapens navn så skulle vi slått langt mye tidligere, for Moss sto høyere enn vi hadde ventet og banen tillot ikke finspill, sa Morten, som mente at seierssifrene var noe flatterende.

Rolv Gjeilo kjempet godt da han kom inn. I bakgrunnen følger Kristian Jahr med. Jahr er i likhet med Digerud, Bækken og Elfving født i 89.

Beholdningen i dagens kamp får være at 89-årgangene Sverre Digerud og Tor-Christian Bækken i perioder viser frem et stort potensiale.

Fakta:
KIL/NTG – Moss 2-4 (0-2)
Gjemselund bane 2
30 tilskuere
Dommer: Trond Nesset, Sand IF

Gule kort til KIL: Digerud.

Mål:
0-1 (19)
0-2 (38)
0-3 (69)
0-4 (76)
1-4 Rune Tungen (83)
2-4 Aleksander Eggum (90)


KIL (4-3-3):
Kenneth Volden
Ruben Håkonsen
Chris Lundhaug
Rune Tungen (K)
Kjetil Elfving
(Gjeilo fra 70)
Hans Martin Forfot
(Aaserud fra 46)
Kjetil Sørum
Tor-Christian Bækken
Kristian Jahr
Sverre Digerud
Jermund Udnæseth
(Eggum fra 46)

Ubenyttede reserver: Jan Martin Knashaug, Lars Christian Krogh, Kim Daniel Larsen.

Rune Tungen (nr 4) scorer. 
Så mye som det støvet på banen i dag skulle man nesten tro at det var en traktor som holdt på å pløye.

88-modellen Kjetil Sørum er også en spennende midtbanespiller.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor