Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Kontrastenes kamp

Publisert  05.06.2006
At to omganger kan være så forskjellige er nærmest utrolig.  
Sammen med Per Verner skal Kai ha mye av æren for at ikke hjemmelaget scoret det første kvarteret

Etter at lagene hadde følt litt på hverandre de første fem minuttene startet hjemmelaget et stormløp mot Fredrik Eriksen i KIL-målet. Ved konsekvent å slå lange baller mot sterke spisser, skapte de høyt trykk framover på banen. Sjansene sine skapte de på dødballer. Presise cornere og frispark samt lange innkast var resepten.

Og de skapte jommen sjanser - i hopetall! Fra det 7. til det 13. minutt hadde de fem sjanser av typen gigantiske. Fire av dem ble skapt på dødball, og det var bare resolutt kriging fra KIL-forsvaret og svake avslutninger som hindret de blåhvite vertene i å ta ledelsen. Vi klarte imidlertid å ri av stormen, og rett etter at kvarteret hadde gått fikk vi vår største sjanse i omgangen. Det var ironisk nok også på en dødball. Patrick Holtet kastet et langt innkast og traff hodet til Per Verner Rønning. Han fikk stusset ballen, men dessverre endte avslutningen rett utenfor.

Nå roet det seg noe, men det var fortsatt Haugesund som hadde overtaket med vinden i ryggen. På topp var Mickal Antoine Curier en stadig trussel- Han er både sterk og god på hodet, noe som gjorde at han skapte mer trøbbel for midtstopperne våre enn vi likte.

Akkurat når vi følte at vi hadde ridd av den verste stormen kom hjemmelagets fortjente ledermål. Etter et frispark med medfølgende duell, datt ballen ned i beina til Eirik Horneland på 5-meteren. Han dunket ballen inn i nettet bak en sjanseløs keeper Eriksen.

Før pause så vi antydninger av usikkerhet i Haugesunds forsvar. Vi forsto hvorfor de bare dunket ballen langt, de skapte stadig vekk trøbbel for seg selv når de forsøkte å bruke flere enn to berøringer.


Kjetil Kamark kunne fullt fortjent kose seg med frukt etter kampen.

Det virket nesten som om noen hadde brukt en tryllestav i pausen. KIL var i førersetet fra første minutt. Nå var det vi som styrte alt, og spillet ble slik vi liker. Ballen gikk langs bakken, og vi klarte ofte å spille oss ut fra den bakre fireren. Nå viste hjemmelaget seg som høyst ordinært. De sleit veldig med å komme seg over midtstreken.

Det er flere mulige forklaringer på dette sceneskiftet, og antakelig er en kombinasjon av dem noe i nærheten av en fasit. Det at vi klarte å komprimere laget og få ballen ned på bakken var opplagt viktig. Det kunne også se ut som om Haugesund endret taktikk i pausen. Isåfall var det fatalt. De lå mye lavere i andre omgang, og dermed fikk vi mye bedre tid til å sette i gang spillet slik vi vil. Et poeng er nok også at vi fikk hjelp av medvinden.

Vi sleit imidlertid med å skape de store sjansene. Ørjan Berg Hansen og Kai Olav Ryen fikk ballen på åtte-ni meters hold etter en corner, men ble såpass hardt presset at avslutningen til sistnevnte bare rullet over dødlinja. Vi burde ha skapt flere sjanser fra sidene. Flankene fikk flere gode muligheter til å legge inn, og også Kjetil Byfuglien var veldig godt med offensivt. Felles for dem alle var imidlertid at innleggene ble for upresise.

Heldigvis kom det et hederlig unntak. KIL sin utlikning må være årets mål i Adeccoligaen. Den kom etter et mønsterangrep med seks-sju trekk på en-touch. Etter oppspill fra Kamark og Berg Hansen fikk Lars Erik Fremming ballen på midtbanen. Han spilte ballen ut til Kjetil Byfuglien som var på raid fremover. Byfuglien slo ballen presist inn til Fremming igjen, og banens minstemann headet nydelig gjennom Patrick Holtet som kom alene mot mål. Der gjorde han ingen feil. Han satte ballen hardt og høyt i det nærmeste hjørnet.

Etter dette roet kampen seg noe ned. Vi fikk fortsatt plass framover, men de store sjansene uteble. Med unntak av et par dødballer på slutten, brukte hjemmelaget tida mest til å klage på dommeravgjørelser. Stort sett uten grunn etter vår mening.

Gjennomgangsmelodien fra spillerne var at de var veldig fornøyde med andre omgang, og at det var godt å slippe å dra tilbake til hotellet uten tap. Kommentarer fra noen av dem kan du lese på kil.no i morgen

For fakta, se Kamper.


Patrick smiler fornøyd etter å ha scoret et nydelig mål etter et nydelig angrep.


Paul og Per Verner

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor