Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Møte med Tippeligaen

Av Jo Raabe. Publisert  23.01.2010
Kongsvinger fikk litt å bryne seg på mot Strømsgodset lørdag  

Carl-Erik Torp


Vi fulgte kampen LIVE. Les hva vi skrev her!

Selv om KIL hadde sin første kamp for året forrige helg var det mye spenning før oppgjøret mot Strømsgodset i LSK-hallen. Vår første smak på Tippeligamotstand skulle vise seg å bli noe besk.

Starten var imidlertid nokså oppløftende. Etter bare tre minutter fikk Olav Tuelo Johannesen sjansen etter en miss i Godsetforsvaret. Med litt skrå vinkel kom han alene med Adam Larsen, men Tuelo ble nok litt stresset da keeper kom ut, for avslutningen ble dårlig.

Henry Joseph Shindika
Kampen gynget litt fram og tilbake uten at det var noen stor forskjell på lagene de første tjue minuttene.

Adem Güven viste gode takter på venstreflanken og gjorde sitt for å få godsetbacken svimmel. På diametralt motsatt side av banen skjedde det også ting. Prøvespillende Arnar Førsund sleit med Muhammed Keita.

Etter at Strømsgodset hadde vært litt tamme i første halvdel av omgangen tente de plutselig til i det 23. minutt. Førsund rotet bort ballen ti meter inn på egen banehalvdel og så eksploderte nærmest de mørkeblå. De gikk hurtig i angrep med mange mann. KIL forsvaret rygget og rygget helt til tidligere nevnte Keita vakkert kunne plassere ballen utenfor Dalens rekkevidde.

Olav Dalen
Vi så det fra Strømsgodset i dag som vi så det i fjor. Resepten deres er litt «Drillosk». De utnytter kontringsmuligheter kontant ved å gå mange mann i angrep i et voldsomt tempo. Dette sleit vi med gjennom hele kampen. Da vi også gjorde en del feil ble det mange heseblesende løp bakover for forsvarsfireren.

Ti minutter etterpå lå vi under med to mål. Marcus Pedersen fikk stå mutters alene på åtte meters hold og fikk servert ballen på sølvfat. Han hadde tid til både å takke og bukke uten å bli taklet, men gjorde det ikke. Dog tok han seg tid til å banke ballen inn i nettet bak en sjanseløs Dalen.

KIL kom seg til noen ålreite innleggsmuligheter før pause. Magne Sturød kom rundt på venstrekanten og fikk gode muligheter. Vi synes Magne var noe defensiv i disse situasjonene. Innleggene ble uten unntak for høye og var lette å plukke. Mer kraft må nok til for å lure Tippeligaens keepere og midtstoppere.

Etter pause må vi kunne si at underholdningsverdien sank noe. Mye av spillet foregikk mellom 16-meterne og for oss som heier på KIL var det litt kjedelig å se at vi ikke klarte å skape særlig mye. Adem Güven var den friskeste i 1. omgang og med ham ute ble spillet vårt noe stakkato. Angrepene våre ble konsentrert i midten og der var det vanskelig å komme igjennom.
Lars Christian Krogh Gerson og innbytter Martin Linnes kom til gode skuddmuligheter rett utenfor 16-meteren mot slutten av kampen, men de valgte begge andre alternativer som etter vår mening var dårligere. KILs største sjanse etter pause kom da Olav Tuelo Johannesen fyrte løs fra 25 meters hold, men dessverre endte skuddet hans utenfor.

Strømsgodset er identiske med laget vi møter i serieåpningen 14. mars. Vi er nødt til å bli bedre før da. Både framover og bakover på banen viste KIL i dag svakheter. Midtbanen var den lagdelen som fungerte best, spesielt virket Carl Erik Torp solid. Vi håper alle kommer opp mot hans nivå slik at comebacket i Tippeligaen på Marienlyst i Drammen kan bli trivelig!

Adem Güven

Olav Tuelo Johannesen

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor