Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Tap på straffer

Publisert  11.06.2006
Det måtte straffesparkkonkurranse til for å kåre vinneren i 3. rundekampen mellom KIL/NTG og Runar, dessverre kom gutta våre til kort.  

Kenneth Volden sto en god kamp

På en forferdelig dårlig bane var det bare en taktikk som var mulig – å slå ballen langt og håpe på at en medspiller fikk tak i den. På bakgrunn av dette kunne det aldri bli noen spesielt velspilt kamp, men spennende – det ble det definitivt.

Vi ble vitne til at KIL/NTG kom best i gang, og før vi hadde spilt fem minutter hadde Stian Åserud muligheten til å sende oss i ledelsen da han kom alene gjennom med Runars keeper. Han kom litt skrått mot mål, og dessverre gikk skuddet litt utenfor det lengste hjørnet.

Etterhvert utviklet kampen seg til å bli veldig jevn. Hjemmelaget satset på dødballer, og de var spesielt gode på frispark som ble lempet inn i feltet. Flere ganger var det antydning til panikk innenfor 16-meteren vår, men anført av en solid Kenneth Volden klarte vi å rydde opp hver gang. Vi skapte sjanser på cornere, og også når vi klarte å komme fram på kantene. Spesielt var Kristian Jahr på venstrekanten frisk.

Vi trodde at nevnte Jahr hadde gitt oss ledelsen etter en drøy halvtime da han satte inn et innlegg fra Stian Åserud. Imidlertid avbrøt assistentdommeren feiringen ved å vinke for offside. Det verste var at det nok var en helt korrekt avgjørelse.

Bare minutter senere var det hjemmelaget som fikk annullert en scoring på grunn av offside. En angriper pirket inn ballen fra 10 cm hold, men han ble avblåst. Muligens hadde ballen gått i mål selv om han hadde holdt seg borte fra den.


-  Det var umulig å spille fotball slik vi vil her i dag. Slik kampen utviklet seg og slik spillet var, kunne resultatet ha vippet begge veier, sa trener Morten Kristiansen etter kampen.

Etter pause hadde vi medvind, og det hadde betydning. Frisparkene til Runar ble ikke lenger så farlige, og de sleit også mer med klareringene sine. Allikevel klarte de å skape noen sjanser, men fortsatt uten å lage mål. Vi hadde vår største sjanse ved et frispark fra Ruben Haakonsen. Keeper måtte gi retur, men ingen KIL-spillere var på plass for å dytte inn ballen som trillet parallelt med målstreken.

Så fikk hjemmelaget hull på byllen. Etter en rekke hodedueller på midtbanen fikk de til slutt stusset ballen framover. KIL-forsvaret klarte ikke å rydde opp, og plutselig kom en angrepsspiller alene mot Kenneth Volden i KIL-målet. Nå klarte han ikke å redde, og dermed lå vi under i målprotokollen.

Utlikningen skulle imidlertid komme. Drøye ti minutter etterpå kom vi på en kontring. Kristian Jahr gikk på et nydelig bueløp, og ble spilt gjennom på blank goal. Fra 16 meter alene med keeper siktet han og scoret. En deilig og fortjent utlikning.

Flere mål ble det ikke i vanlig spill. Ekstraomgangene på 2x5 minutter manglet de store sjansene, og dermed var det duket for straffesparkkonkurranse. Tungen, Eggum, Udnæseth og Elfving scoret – Lundhaugs skudd ble reddet av keeper. Runar scoret på alle sine fem forsøk, og dermed er de videre i cupen. Så enkelt og så bittert.

Runar – KIL/NTG 1-1 eeo. (0-0) - 5-4 på straffesparkkonkurranse
Haukerød Idrettsplass, 50 tilskuere

Gult kort for KIL: Stian Åserud

1-0 (66)
1-1 Kristian Jahr (78)

Scoringer for KIL/NTG i straffesparkkonkurranse: Rune Tungen, Aleksander Eggum, Jermund Udnæseth, Kjetil Elfving.

KIL/NTG (4-3-3)

Kenneth Volden
Kjetil Elfving
Rune Tungen
Chris Lundhaug
Stig T. Aarsheim
Kjetil Sørum
(Aleksander Eggum fra 46.)
Ruben Haakonsen
(Tor-Christian Bækken fra 96.)
Tor Christian Bækken
(Jermund Udnæseth fra 73.)
Hans Martin Forfot
(Jon-Kristian Krybelsrud fra 73.)
Stian Åserud
(Stian Habberstad fra 91.)
Kristian Jahr


Rune Tungen og Aleksander Eggum


Chris Lundhaug hadde lov til å deppe litt etter kampen.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor