Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

– Jeg gleder meg!

Av Mats Birkelund. Publisert  09.03.2010
Thomas Myhre håper å berge plassen i Tippeligaen sammen med KIL  

Thomas Myhre i KILs treningsutstyr.
Den 36-årige keeperen trente for første gang med Kongsvinger tirsdag formiddag. Etter en hektisk dag med mange intervjuer, tok Myhre seg tid til en prat med kil.no på ettermiddagen.

– Det er selvfølgelig veldig kjekt å komme til KIL! Jeg ser frem til utfordringen, sier Kongsvingers nye sisteskanse.

Den tidligere Vikingkeperen, som blant annet har spilt i storklubbene Everton, Birmingham, Besiktas, Sunderland og Charlton, synes ikke KIL blir en for liten klubb for ham.

– Jeg har vært i de fleste typer klubber. Jeg startet i Moss, og gikk gradene. Det er på ingen måte noen nedtur å komme hit, tvert imot! Jeg gleder meg ordentlig til utfordringen. Jeg har hatt en god dialog med klubben, og dette virker som en bra klubb. Jeg håper at jeg vil være med på å berge plassen i Tippeligaen sammen med Kongsvinger, sier Myhre.

Thomas Myhre i aksjon under sin første KIL-trening.
Keeperen, som har fått draktnummer én i KIL, blir omtalt svært positivt blant klubbens støtteapparat.

– Dette er en veldig bra signering av oss. Han gjorde et veldig godt inntrykk på treningen i dag. Man så helt tydelig at han har gjort en god jobb på egenhånd den tiden han har vært uten klubb. Myhre gir oss en ekstra dimensjon, skryter keepertrener I KIL Bjørge Fedje.

– Thomas bidrar med en enorm entusiasme og erfaring i laget. Man kan både se og høre at han er en ledertype. Han kommuniserer veldig mye på banen, og han prater ikke bare for å prate. Han prater veldig presist og riktig. Det han gjør på banen forbedrer hele spillergruppa, sier assistenttrener Øyvind Eide.

Thomas Myhre forteller at han ikke har fulgt med så mye på Kongsvingers prestasjoner de siste årene, bortsett fra kvalikkampene i høst.

– Jeg husker jo KIL fra sist gang de var i Eliteserien. Jeg spilte noen kamper mot KIL i Eliteserien da, for Viking. Blant annet så husker jeg at KIL vant 3-2 i Stavanger i mitt første år som Vikingspiller. Geir Frigård scoret helt på slutten, det var kjipt, sier Myhre og trekker på smilebåndet.

– I tillegg var jeg ofte på Gjemselund med faren min når jeg var liten. Den gang så jeg på forbildene mine som spilte i Moss, legger Myhre til.

Keeperne Thomas Myhre, Olav Dalen og keepertrener Bjørge Fedje under tirsdagens trening.
Førstkommende søndag er det serieåpning i Tippeligaen. Etter ti års fravær er Kongsvinger endelig tilbake. På motsatt banehalvdel, i Drammen, står Strømsgodset.

– Det blir en utfordring på søndag. Men vi bør ha gode muligheter. Strømdsgodset er en overkommelig motstander, hvis vi spiller på vårt beste. De har jo begynt å få mer erfaring fra Tippeligaen i tillegg til at de er gode hjemme, så det blir helt klart tøft. Men jeg tror vi har gode muligheter til å vinne. Jeg gleder meg, sier Myhre som har signert en ettårskontrakt med KIL.

– Det passet best for begge parter. KIL fikk jo Conny Månsson langtidsskadet. Og jeg skulle i utgangspunktet spille fotball ut denne sesongen her. Det er det jeg har blitt enig med familien om. Så får vi se hvordan det går, også får vi ta en vurdering på slutten av sesongen. Må jo også ta hensyn til familien, selvsagt.

– Klubben har jo gjort en formidabel jobb de siste årene. Jeg er glad for å komme til en klubb med rike tradisjoner, avslutter Myhre.

Thomas Myhre gleder seg til å spille for Kongsvinger.

 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor