Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Det blir tøft

Av Vegard Herlyng. Publisert  11.03.2010
Vi har snakket med Håkon Wibe-Lund, Kjetil Byfuglien, John Pelu og Cathrine Dekkerhus om KILs gjensyn med Tippeligaen  

Cathrine har hjertet i KIL

Kongsvingerjenta Cathrine Høegh Dekkerhus var med Norge U19 på La Manga samtidig som Kongsvingers herrelag gjorde sine siste forberedelser til tippeligastarten.

Det er ingen tvil om hvor Cathrine har hjertet sitt. Hun følger Kongsvinger tett:

- Ja, jeg følger nøye med på KIL. Jeg leser alt om laget på kil.no og i lokalavisa hver eneste dag. I tillegg snakker jeg i blant med noen av spillerne, sa 17-åringen med 1129 som trikserekord.

- Jeg tror det blir ganske tøft, men jeg tror gutta kan berge plassen. Det håper jeg veldig på, sa Cathrine.

Jenta fra Skriverskogen var ikke den eneste «fra NFF» med kongsvingertilknytning vi traff i Spania. Norge U21 var også på plass og hadde med seg både Bjørn Magne Eriksen og Tor Ole Skullerud. I kraft av sine nøytrale verv slapp de å uttale seg.

I vår jakt på flere spådommer om KIL tok vi kontakt med spillere med en fortid i Kongsvinger.

John Pelu: Litt mer skjegg, men med det samme glimtet i øyet.


Haugesundspiller John Pelu fortalte at også han følger KIL nøye:

- Ja, jeg føler med på nettet og jeg har en del venner i byen. Jeg er i Kongsvinger rett som det er, sa lynvingen fra Sverige.

Også han tror Kongsvinger få en spennende sesong:

- Det er vanskelig å si, men KIL vil nok være ett av 5-6 lag som kommer til å kjempe på nedre del av tabellen. Det er jevnt og forskjellen mellom de tre som rykket opp og de nederste i Tippeligaen i fjor er nok ikke så stor. Det som er morsomt er at alle de tre som rykket opp har sitt eget spill, sa den forholdsvis nybakte pappaen til kil.no.

To nybakte pappaer: Kjetil Byfuglien og Håkon Wibe-Lund.

Også hønefosspiller Kjetil Byfuglien har blitt pappa siden tiden i KIL. Sammen med høneklubbens spillerutvikler Håkon Wibe-Lund (som også har blitt far) holder de seg oppdatert på gamleklubben.

- Vi følger med på kil.no hver dag, sa begge to, før de synset litt om årets sesong:

- Jeg har ikke sett Kongsvinger mye i vinter, men jeg vet at de har et godt trenerteam med Amundsen og Eide. I tillegg har de fått inn Lohne som også er en bra mann. Lagmessig er det viktig at de har fått inn etablerte spillere som for eksempel Riseth og Bobbie FdC, sa Håkon noen dager før Myhre og Niang skrev under for KIL.

- Vi tror ikke KIL blir noe slaktoffer. Det er mer åpent enn noen gang. Finanskrisen har gjort at det er en annen tid i fotballen nå. KIL har en fair sjanse, men det blir tøft, mener de to.


 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor