Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Vinden snudde

Publisert  17.06.2006
Noe overraskende, men ikke desto mindre gledelig, spilte KIL 2 lørdag en glimrende kamp og vant mot topplaget Blaker.  

Aleksander Eggum var en av tre midtbanespillere som var gode i dag.

Blaker hadde før dagens kamp ikke tapt, og kun spilt en kamp uavgjort. De kom derfor til Gjemselund som store favoritter mot et KIL 2 som besto av 10 juniorer og en guttespiller. Når i tillegg viktige spillere som Tor-Christian Bækken og Sverre Digerud manglet, var det klart at hjemmelaget i beste fall var outsidere.

Kampen begynte med at Blaker førte de første minuttene. De kom med et par halvfarlige skudd, men keeper Jan Martin Knashaug ble ikke satt på de helt store prøvene.

Litt etter litt kom imidlertid KIL på offensiven. De prøvde nå å spille ballen i høyt tempo gjennom midtbanen og ut på kantene. Blaker sleit veldig med å følge våre løpsvillige midtbanespillere, både Eggum, Sørum og Forfot imponerte med god innsats og gode valg.

Dette gode spillet førte selvfølgelig også til sjanser. De to første store kom rett etter hverandre når det hadde gått rundt kvarteret. Først gikk Jon-Kristian Krybelsrud på et flott løp og kom alene med gjestenes keeper. Dessverre var det sistnevnte som vant duellen. Det gjorde han også når Kristian Jahr kom i liknende posisjon bare et par minutter senere.

Sola stekte voldsomt på Kongsvinger denne junidagen, og det så helt klart ut som det var hjemmelaget som taklet dette best. I gjennomsnitt løp nok de unge gutta våre dobbelt så langt som motstanderne sine hele kampen sett under ett. Da vinner man fotballkamper.

Etter 28 minutter fikk gutta endelig lønn som syntes i målprotokollen. Jon-Kristian Krybelsrud tok seg ned til dødlinja og slo et perfekt innlegg mot Kristian Jahr. 16-åringen gikk frekt og freidig opp i hodeduell med keeper og vant! Han fikk pannebrasken på ballen og den endte i mål. Meget bra gjort og meget fortjent ut fra spill og sjanser.


Det var mange dueller i kampen. Blaker var et fysisk sterkt lag, men allikevel beit juniorgutta godt i fra seg.

Fram mot pause fortsatte gutta med storspillet, dog uten å sette flere baller i nettet. Vi vet ikke hva trener Morten Kristiansen sa i pausen, men vi håper at han hadde mange rosende ord på lager.

Kenneth Volden, som har vært juniorlagets keeper i halvannet år, har nå flyttet hjem til sine foreldre i Brønnøysund. Det gjør at stallen nå bare har to keepere. I dag sto Jan Martin Knashaug, mens Kristofer Nyström ble sendt for å spille kamp for NTG sitt lag. I mangel på andre alternativer hadde derfor Morten Kristiansen funnet fram keeperhanskene fra den innerste hylla i boden sin. Han var klar til å hoppe inn ved en eventuell skade hos Knashaug. Det ble heldigvis ikke aktuelt.

De første minuttene etter pause var Blaker friske igjen. På to dødballer måtte Jan Martin Knashaug i aksjon for å hindre utlikning. Unggutten fra Brandval gjorde en meget god kamp, og viser at han definitivt er moden nok for spill på dette nivået.

Etterhvert tok igjen KIL over kontrollen. Forsvaret imponerte stort i dag. Både Rune Tungen og Chris Lundhaug var tryggheten selv i midten, og også backene Haakonsen og Elfving spilte meget godt. Vi lar oss spesielt imponere av venstreback Kjetil Elfving som spilte sin fjerde kamp på ei uke. Det kunne ingen se før etter kampen – da var han veldig sliten.

Stian Aaserud klaget på tunge bein før kampen, og et kvarter ut i andre omgang ble han erstattet med navnebror Stian Habberstad. Habberstad havnet i mange dueller med Blakers store, men relativt trege midtstopper. Førsteårsjunioren fra Skarnes har hatt en god utvikling i det siste, og Aaserud og Digerud skal definitivt få kamp om midtspissplassen utover i sesongen.

Jon-Kristian Krybelsrud hadde et flott innlegg til Kristian Jahrs 1-0 scoring.

Et knapt kvarter før slutt fikk Kristian Jahr sjansen til å avgjøre kampen. Midtstopperne feilberegnet et utspill fra keeper Knashaug, og ballen spratt helt gjennom til Jahr. Han kom alene med keeper, men nok en gang reddet sistnevnte. Dermed ble det ingen målgivende pasning for keeperen. Dette skulle vise seg å være dagen da Jahr bommet på de største sjansene og scoret på den som var litt mindre.

Bortelaget så ikke ut verken til å evne eller ønske å presse på for en utlikning. Det var KIL som sto for sjansene mot slutten av kampen. Både Chris Lundhaug og innbytter Jonas Rosenberg fikk hver sin sjanse til å drepe kampen fullstendig, men ingen av dem var kalde nok foran mål. I stedet var det Aleksander Eggum som definitivt avgjorde med et hodestøt i siste ordinære spilleminutt.

Vi håper samtlige på stadion lot seg imponere av juniorgutta til KIL/NTG. Med tre kamper siste uka i beina og mot et lag som har imponert hittil i sesongen tok de fram mye av finspillet vi har ventet på å se den siste tida. Dersom de fortsetter slik kommer det til å bli mange morsomme kamper utover høsten.

Vi er vant til at spillere, og noen ganger også trenere, blir utvist. I dag opplevde vi imidlertid at kil.no sin fotograf ble bortvist fra indre bane av kampens gode dommer Trond Nesset etter at førstnevnte hadde gjort det klinkende klart hva han mente om noen av assistendommerens avgjørelser. I skrivende stund vites det ikke om hjemmesidens redaktør vil refse sin utsendte fotograf i etterkant av hendelsen.

KIL 2 – Blaker 2-0 (1-0)
Gjemselund stadion, 50 tilskuere

Ingen gule kort

1-0 Kristian Jahr (28)
2-0 Aleksander Eggum (90)

KIL 2 (4-3-3)

Jan Martin Knashaug
Ruben Haakonsen
Chris Lundhaug
Rune Tungen (K)
Kjetil Elfving
Alexander Eggum
Kjetil Sørum
Hans Martin Forfot
Jon-Kristian Krybelsrud
(Jonas Rosenberg fra 84. min)
Stian Aaserud
(Stian Habberstad fra 61. min)
Kristian Jahr


Gutta hadde god grunn til å juble.


Jonas Rosenberg spilte sin siste kamp i KIL-trøya, og kaptein Rune Tungen takket ham for innsatsen. Legg merke til sistnevntes nye "snill gutt sveis".

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor