Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Vi er endelig tilbake!

Av Mats Birkelund. Publisert  14.03.2010
I ettermiddag spiller vi vår første kamp i Tippeligaen på ti år. En historisk begivenhet!  

 
Vidar Riseth møter gamle lagkamerater i kveld.
Faktisk så er det ti og et halvt år siden vi sist gang spilte en kamp i Tippeligaen. Vi tapte 2-1 borte mot Vålerenga, etter at Andreas Alm hadde sendt oss i ledelsen allerede etter fire minutter.

Vår forrige periode i Tippeligaen varte hele 17 år. Vi ble ikke tippet nord og ned hver eneste sesong, men det er ingen tvil om at vi også den gang hadde en utfordring økonomisk sett. Men det stoppet oss ikke fra å plukke medaljer fra de store – I 1986 og 1987 tok vi bronse. Som om ikke det var nok, i 1992 tok vi sølv! Og med dét bar det ut i Europa! Lille Kongsvinger i Europa! Hvem hadde trodd det da vi var nyopprykket i 1983?

I Europacupens første runde knuste vi svenske Øster hele 7-2 over to kamper. Og i andre runde – som vi alle vet – sto Juventus på motsatt banehalvdel! Etter 1-1 ”hjemme” på Ullevål, ble vi for små nede i Italia. Vi røk dessverre ut med 1-3 sammenlagt.

Etter dette tapet fikk vi ikke oppleve noen nye medaljer på Gjemselund. Den beste plasseringen ble femteplassen i 1994. Fem år senere fikk ekspertene omsider rett sine første tips – vi rykket ned til 1. divisjon. To år senere rykket vi ned nok engang – denne gang til 2. divisjon. Gjemselund var i sorg.

 
Patrick Holtet i topptrent tilstand for noen år siden.
I 2. divisjon ble vi ett år for lenge, men hva gjorde vel det? De fleste husker vel Patrick Holtet sin suser mot Ull/Kisa foran 5024 tilskuere i den 20. serierunden i 2003. Det er et øyeblikk undertegnede aldri glemmer.

Vi rykket selvfølgelig opp den sesongen – uten ett eneste tap! Året etter kunne det bitt opprykksjubel på ny. Etter en forrykende sesong i 1. divisjon ble vi nummer tre, og møtte Bodø/Glimt i kvalifisering. Den tapte vi, men sesongen var uansett bra. Gjemselund jublet igjen.

Så, fem år etter, høsten 2009 bar det ut i en ny kvalifisering. Denne gangen også om opprykk til Tippeligaen. Det er kun fire måneder siden Edier Frejd og Olav Tuelo var med på å spille Kongsvinger tilbake til Tippeligaen. Med en ny vri på kvalifiseringen, ble det én ekstra kamp å spille: semifinalen mot Sogndal på Gjemselund. Vi vant 3-1 – uten problemer. I den andre semifinalen møtte Sarpsborg Fredrikstad og Tom Nordlie. Nordlie dro fra oss på sommeren for å redde laget fra plankebyen. Det lyktes han ikke med, for Sarpsborg vant mot Fredrikstad.

Opprykksfinalen er det vanskelig å glemme. Sarpsborg vant 3-2 i den første kampen. Men Edier Frejd sin redusering i det 89. minutt skulle vise seg å bli viktig. Kun fem minutter ut i den andre kampen – på Gjemselund – var Frejd nok engang frempå og stanget ballen inn – 1-0. Det var nå 3-3 sammenlagt, og vi var i Tippeligaen på bortemål.

Olav Tuelo fyrer løs mot Haugesund forrige sesong.
Men Olav Tuelo ville mer, han hamret inn både 2-0 og 3-0. Og selv om Øyvind Hoås reduserte like før pause – vant vi kampen. Vi vant kvalifiseringen 5-4 og vi rykket igjen opp til Tippeligaen – endelig! Ti år etter vi rykket ned.

NÅ ER VI TILBAKE! Datoen i dag 14. mars 2010 er en historisk dato. I ettermiddag spiller vi en historisk kamp. Vår første Tippeligakamp på ti og ett halvt år. Spillere, støtteapparat, styret og ikke minst supportere – lykke til! Vi satser på minst 17 nye år – gjør vi ikke?


Tippeligaen, here we come!

 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor