Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Mål, men tap

Av Vegard Herlyng. Publisert  21.03.2010
Edier Frejd banket inn årets første tippeligascoring for Kongsvinger, men det holdt ikke mot Odd  

Olav Tuelo har skutt fra hofta i hele vinter. Mot Odd kom han ikke skikkelig til mer enn en gang.

Kongsvinger fikk æren av å ta avspark i første tippeligakamp på eget gress. Lagene stilte med hvert sitt fyrtårn på topp og begge to markerte seg ganske tidlig i kampen. Mame Niang kom tidlig i klinsj med Odds Fevang, som tilsynelatende dyttet senegaleseren uten at ballen var i nærheten. Dommeren, som la lista skyhøyt i åpningsminuttene, vinket spillet videre.

Like etter fikk Niang en halvsjanse, men volleyen fra seksten meter gikk langt utenfor.

Riseth klinket til med et takling som vel var over streken, og Niang kranglet enda mer med dommeren før Kovacs kom alene med Thomas Myhre etter en glipp i vår midtbane. Ungareren sendte ballen i en bue rundt en utrusende Myhre, men heldigvis gikk ballen utenfor stolpen.

Thomas Myhre var veldig solid mot Odd.


Like etter var gjestene nære igjen, men en solid Myhre reddet Lekven sitt skudd på en strålende måte. KIL gikk rett i angrep, men Niang sin avslutning ble blokkert.

Like før pause kom Kongsvinger til en gigantisk sjanse ved Tuelo, men Arason reddet fantastisk og lagene gikk til pause på 0-0. Vi konstaterte at omgangen hadde vært rimelig jevn. Våre gutter kunne med hell vært flinkere til å utnytte hele banens bredde, og ikke minst sette sjansene. I tillegg ville det vært lurt å nekte Simen Brenne å motta ballen i mellomrommet stadig vekk.

Vi gledet oss til andre omgang, men den ble ikke gammel før vi konstaterte at KIL var på hæla. Odd kom stadig til avslutninger i god posisjon og Myhre hadde forsåvidt nok å gjøre. Et snaut kvarter ut i omgangen klarte han ikke å stå imot lenger, uten at han kunne lastes for det. Fra bakre stolpe fikk Kovacs heade tilbake foran mål. Der sto en ensom Magnus Myklebust. Han fikk prøve både en og to ganger før han traff ballen og fikk den i mål.

Nye benker på Gjemselund.

Trenerne slang etterhvert innpå både Kai Risholt, Adem Güven og Kim Holmen for å fart fremover på banen, men det var Roger Risholt som skapte det som minnet mest om en stor sjanse. Han gjorde alt helt strålende frem til avslutningsøyeblikket. En Odd-spiller rakk akkurat å blokkere til corner.

Da var det bare ti minutter igjen og vi øynet en utligning i det Håvard Storbæk fikk ballen for Odd. Han klinket til i stolpen og ut. Corner mente dommertrioen. Den utnyttet Odd på beste måte da Steffen Hagen mottok ballen midt foran mål. Akkurat som Myklebust fikk han ganske uforstyrret prøve et par ganger før han traff ballen og banket den opp i nettaket.

De fleste bokførte i samme øyeblikk tap, men gutta ga seg ikke. Like før klokka passerte nitti minutter banket Edier Frejd inn reduseringen etter en corner. Vi øynet nytt håp.

Og KIL trykte på. På overtid skapte et skudd fra Tuelo problemer for Arason, men det endte bare med corner. Den endte i klabb og babb, men ingen KIL-spillere fikk avsluttet skikkelig.

Dermed måtte vi høre den sure pipelyden i Kristoffer Helgerud sin fløyte. Odd reiste fra Gjemselund med tre fortjente poeng, men KIL kunne faktisk skaffet seg ett på slutten.

For fakta, se under kamper

Roger Risholt gjorde en god jobb defensivt, og ble nesten målscorer
 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor