Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Vendte og vant!

Publisert  11.04.2010
KIL fra den dypeste fortvilelse til gledestårer på fire minutter  

Glade KIL gutter #1
KIL stilte med nykomponert forsvarsfirer i fraværet til Ryen, Håkonsen og Sturød. I begynnelsen av kampen så de mildt sagt ustrukturerte og usikre ut. Hønefoss slo nærmest leir rundt og i KILs sekstenmeter de første fem-seks minuttene og da var vi særs nervøse for at det bare var et tidsspørsmål før de skulle ta ledelsen.

Så heldigvis ikke. KIL sto stormen av og begynte etterhvert å se framover på banen. Adem Güven var meget frisk og nok den beste røde offensivt før pause. Flere ganger var han involvert i farligheter foran Hønefossmålet.

Den nykomponerte 4-4-2 formasjonen så etter vår mening ikke ut til å fungere hundre prosent før Amundsen fikk justert troppene i pausen. Flankene Tuelo Johannesen og Güven ble liggende for høyt på banen og dermed fikk Hønefoss et enorm rom å boltre seg i foran vår midtbaneduo. Imidlertid klarte de ikke å utnytte dette spesielt godt.

1-2!
For første gang i år fikk Henry Joseph Shindika prøve seg fra start. Tanzanias landslagskaptein har spilt mer og mer i forsvar etter at han opprinnelig ble hentet til KIL som sentral midtbanespiller. Vi tror han har potensiale i de bakre rekker. Riktignok hadde han en famlende start mot Hønefoss, men han spilte seg definitivt opp etter hvert. Spesielt liker vi at han stadig vekk prøver å bryte foran angrepsspillerne.

KIL sin største sjanse før pause kom etter en kaossituasjon inne i Hønefossfeltet. Roger Risholt slo et godt og hardt frispark inne i feltet før ballen endte opp med å gå som ei billiardkule inne i fem-meteren. Til slutt fikk imidlertid hjemmelaget klarert ballen ut og angrepet ble avsluttet med at Vidar Riseth banket ballen høyt over.

Vi kan dessverre ikke si at dette var noen velspilt kamp, men i andre omgang er det ingen tvil om at spenningen og underholdningsverdien definitivt var fantastisk for oss KIL-supportere.

I Tippeligaen blir man straffet for noen øyeblikks uoppmerksomhet – også mot lag som ligger langt nede på tabellen. Bare to minutter etter pause gjorde Saaliti et flott forarbeid før han la ballen inn i feltet. Der sto det hvite menn alene på rekke og rad. Ballen endte til slutt hos Bangura som elegant klarte å plassere ballen til venstre for Thomas Myhre i KIL-målet.

Fokus på Adem!
Det var som en sky lettet på AKA-Arena når hjemmelaget tok ledelsen. De hadde nok trua på at dette ville bli kampen som dro dem ut av søla. Noen minutter virket det definitivt som om dette var en skikkelig vitamininnsprøyting for dem, men det tok ikke så lang tid før vi så at de ble mer og mer opptatt av å forsvare seg. Sammen med at KIL kunne sette inn uthvilte menn mens Hønefoss hadde brukt opp innbytterkvota si tror vi at dette avgjorde kampen. Vendinga skjedde på godt under fem minutter.

At Olav Tuelo Johannesen ikke hadde vist mye den første timen må det være lov å si, men han beviste igjen for oss at han er en mann for de store anledninger. Først satte han et frispark fra langt hold i stanga og ut, men minuttet etter traff han perfekt. Rett etter byttet kom det en Tuelo spesial – han dro seg inn fra venstre før han dunket ballen inn i nettet fra knappe seksten meters hold. KIL-supporterne bak Hønefossmålet sprengte desibelskalaen i jubelscenene som fulgte.

Olav ga seg på ingen måte med dette. Rett etter kranglet han og Adem Güven seg til et frispark like utenfor sekstenmeteren. Olav prikket nok en gang stanga, men denne gangen gjorde det ikke noenting. Adem Güven lå rett foran mål og fikk såvidt pirket ballen over streken. Den som ikke liker fotball kan iallefall glede seg over andres glede. Etter at vi hadde dobbeltsjekket at assistentdommeren ikke vinket for offside kunne vi se jubelscener vi ikke har sett blant KIL-folk på bortebane på lenge.

Vi fryktet ei stund at vi skulle gå på samme blunder som hjemmelaget – det vil si å bli for defensive på slutten, men det var ingen fare. Vi var mer rutinerte. Hønefoss hadde ikke mye å stille opp med, og det lille som kom hadde vi full kontroll på bakover.

For fakta, se kamper.

Carl Erik var meget delaktig da vi snudde kampen


Glade KIL -gutter #2

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor