Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Ingen veivalg!

Av Vegard Herlyng. Publisert  12.04.2010
Manglende veivalg fra klubben blir oppgitt som hovedgrunnen til at Amundsen gir seg  

Det siste Trond Amundsen gjorde var å lede KIL til tre tippeligapoeng mot Hønefoss

Amundsen understreker at valget ikke har noe med de sportslige resultatene å gjøre.

- Nei, avgjørelsen bunner i at jeg lenge har etterlyst en tydelig retning klubben skal ta. Jeg har lyst til å jobbe i et treårsperspektiv etter et plan, men da må klubben ta noen veivalg. Det har klubben ikke gjort, sa Amundsen til kil.no rett etter at spillergruppa var informert om avgangen.

- Da jeg ble ansatt var min største motivasjon å skape entusiasme og positivitet i klubben, byen, hos investorene og alle andre rundt for å stake ut en tydelig kurs for KIL. Jeg har ikke lyktes i å skape den optimismen slik at alle skal kunne dra i samme retning for å bygge opp en identitet. Det trenger denne klubben, mener den avgåtte treneren.

Han etterlyser med andre ord at resultatene fra uke til uke skal være forankret i en langsiktig plan.

- Jeg håpet jeg skulle klare å samle alle og bygge klubben over minst tre år. Vi må tørre å gjøre noen veivalg og så ta konsekvensen av de. Det gjelder å skape en identitet i forhold til for eksempel spillerutvikling og talenter. Disse tingene har ikke vært prioritert, mener Amundsen.
Klubben har måttet prioritere for eksempel å få på plass lisensen, mener Trond.

Han mener videre at han ikke har lyktes i å skape den rette entusiasmen for sitt prosjekt:

- Jeg skulle ønske at vi i sport hadde blitt dytta i ryggen i en strategisk valgt kurs klubben vil, men slik er det ikke. Vi bare eksisterer, sa Amundsen.


Han virket oppriktig lei seg da kil.no som eneste medium fikk pratet med han før pressekonferansen. Han mener veivalgene burde vært tatt senest desember eller januar. Dessverre måtte andre ting prioriteres.

- Det nye styret vil sikkert jobbe med dette, men de har kommet sent inn etter at hele det forrige styret gikk av. Fraværende valg så langt vil prege klubben hele denne sesongen.

Trond Amundsen var manges drømmetrener i Kongsvinger, og på mange måter kom han hjem da han takket ja til jobben:

- Jeg følte meg veldig ønsket og hadde stor tro på at jeg skulle klare å få det til. Dessverre er veivalgene ikke tatt og beslutninger i klubben er ikke forankret i en helhetstanke, mener Amundsen.

Trond røpte ellers til kil.no at dette er hans valg og noen etterlønn eller fallskjerm er det ikke snakk om. Avgjørelsen er heller ikke tatt på impuls:

- Jeg skjønte nok i mars at valgene uteble, men jeg ønsket å endre ting. Dessverre fant jeg ikke de rette knappene å trykke på. Jeg ba om et møte før Aalesund-kampen og hadde et møte med Morten Kristiansen etter kampen, men ville vente med offentliggjøringen til i dag.

Trond bedyrer at han ikke kommer til å ta noen ny hovedtrenerjobb denne sesongen.

- Nei, det blir helt feil i forhold til den avgjørelsen jeg nå har tatt.


 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor