Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

God start på høstsesongen

Publisert  03.07.2006
Tre poeng ga oss en smakstart på den rekordlange fotballhøsten.  
Fredrik Eriksen var sikker i KIL-buret gjennom hele kampen.

Verken publikum eller kampen hadde satt seg da Tore Andreas Gundersen sendte KIL i ledelsen etter to minutter. Han ble helt alene på høyrekanten og scoret uten vanskeligheter.

- Midtstopperen trakk bare innover når jeg avanserer og ikke vet jeg hvor venstrebacken deres var. Da kunne jo jeg bare skrå mot mål. Keeper ventet tydeligvis på et innlegg og dermed ble det åpent mellom ham og stanga. Fra fem meter var det ikke noe vanskelig å score, forteller Flisagutten.

Porskeeper Kim Engen har nok startet fotballkamper bedre, og vi er faktisk ganske overbevist om at han har fortsatt dem bedre også. Bare noen minutter senere var det Harald Stormoen som straffet ham. Kapteinen er ikke den som sliter ut nettmaskene. Stormoen selv husket ikke når han sist scoret for KIL i offisiell kamp. Det har imidlertid vi funnet ut; det var trøstemålet når KIL tapte 5-1 borte mot Bryne i juni for to år siden.

Det tredje målet ble scoret av Mads Kristian Skjærvold, og han ble også kåret til KIL sin beste spiller av Glåmdalens fotballeksperter. I hans andre seriekamp fra start viste han absolutt at det bor mye fotball i ham.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi fikk tre poeng i dag. Selv hadde jeg ønsket at jeg var litt mer stabil i kampen. Vi har mye bra spill, men i enkelte situasjoner er vi ikke samlet nok på midtbanen. Dette er spesielt i andre halvdel av første omgang, og da glipper trykket vårt på Pors.

Om scoringen sier han følgende:

I det bortre hjørnet så jeg at det var en åpning. Keeper var nok litt dekket og det var godt å se ballen i nettet. Etterhvert ble jeg veldig sliten, så det var helt greit å bli byttet ut med en frisk spiller.

Kjetil Kamark måtte bytte grunnet en liten skade, men Håkon Wibe-Lund klarte seg bra som innbytter.

Midtbanekollega Lars Erik Fremming var også en fornøyd mann der han slappet av etter kampen:

- Det var slitsomt i dag – litt på grunn av varmen, men vi jobber også hardt hele tida. Med en klisje vil jeg faktisk kalle dette en arbeidsseier. Etter at vi tar en tomålsledelse tidlig synes jeg faktisk at vi ble litt feige. Vi jobber ikke sammen, og det blir litt for stor strekk i laget utover i førsteomgangen. Etter pause blir vi flinkere defensivt og etter målet til Mads synes jeg vi har full kontroll, forteller arbeidshesten Lars Erik.

Både Kjetil Kamark og Patrick Holtet haltet i løpet av kampen av banen med skader. Etter at dommeren hadde blåst  av var imidlertid ikke noen av dem veldig bekymret. Kamark er rimelig sikker på å kunne spille torsdagens cupkamp mot Fredrikstad. For Patrick Holtet ser det ikke så bra ut, men han sikter seg uansett inn på søndagens oppgjør mot Tromsdalen.

Det er nok en liten rift i en muskel, så det var nok lurt at jeg gikk av med en gang. Jeg skal sykle og jogge et par dager, så blir det forhåpentligvis bra til helga, forteller han.


Så over til tallenes tale:

Sjanser KIL - Pors
1. omg.: 4-1
2. omg.: 4-2

Cornere KIL – Pors
1. omg.: 3-2
2. omg.: 3-2

Pluss: Vi er gode og effektive i begynnelsen av kampen. Vi både skaper og utnytter sjanser.

Minus: Måten vi begynner andre omgang på. Pors sjokkerer oss litt, og det tar ti minutter før vi kommer i gang etter pausen.

Overraskelsen: Kom ikke på Gjemselund, men i flere av de andre Adeccoligakampene var det uten tvil uventede resultater. Topplagene Strømsgodset og Aalesund tapte mot henholdsvis Sogndal og Bryne.

PS: Årets fotball-VM har ikke skapt noen trend vi kunne kjenne igjen på Gjemselund! Hvor er trendsetterne?

PS: Dette må være tidenes tidligste høstsesong! 11 kamper før ferien - 19 etter. Litt deprimerende at høsten begynner 2. juli.

PS: KIL har startet med samme forsvarsfirer i elleve av tolv seriekamper

PS: Tore Andreas Gundersen er suveren i konkurransen om å score tidligst. Mot Hønefoss puttet han i det tredje minutt, nå var han ute enda et minutt tidligere. Dette er faktisk de to eneste målene han har denne sesongen!

PS: Det blir ikke mye fri på gutta utover høsten. Det er seriekamp hver helg helt fram til den første helga i november!

PS: For 20 år siden vant KIL 1-0 hjemme mot Bryne i 12. serieomgang. Geir Hagaløkken scoret vinnermålet før han ble erstattet av Ole Gjermund Nyland.

PS: For 10 år siden ble det tap på Lerkendal. Rosenborg vant 3-0.

Sitatet:
- Har jeg scoret med hodet før?

Harald Stormoen på spørsmål om når han sist scoret med hodet.


Kjetil Byfuglien var stabil hele kampen.


Olausson startet ikke, men allerede etter 20 minutter måtte han erstatte en skadet Patrick Holtet.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor