Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Svensker om svensken

Av Jo Raabe. Publisert  01.05.2010
Både Bobbie Friberg da Cruz og Edier Frejd er veldig fornøyde med å ha fått en landsmann som trener.  

Eddie er glad i svensker. Her sammen med et kvinnelig eksemplar.
- Endelig skjønner jeg hva treneren sier, begynte Bobbie med et glimt i øyet.

Svenske trenere har hatt suksess i Norge de siste sesongene. Trioen Jan Jönsson, Erik Hamrén og Kjell Jonevret har ført lagene sine fram til triumfer med noe som muligens er en litt annen stil enn den norske trenere har.

- Denne uka har vi fått en liten vekker som vi trengte for å komme oss opp på det riktige nivået igjen, men noen enorme forskjeller har det egentlig ikke vært. For meg er det vanskelig å si om det finnes en norsk og en svensk stil blant trenere, jeg har vært for kort i Norge til å vite så mye om det, fortsatte en atskillig mer seriøs utgave av Bobbie.

En som har vært lengre i Norge er Edier Frejd. Han har dermed et noe bedre grunnlag enn da Cruz til å uttale seg.

- Svenske trenere ser kanskje fotball litt annerledes. I Norge er det mer fysisk spill, mens trenere som Jönsson og Hamrén står for en mer spillende fotball. Blant svenske trenere er det også ofte et sterkt fokus på å få til en «attityd», det vil si en slags guts som de vil ha fram hos oss både på trening og i kamper. Dette ser jeg hos Tony også. Vi har en stall som er god nok for å ikke rykke ned fra Tippeligaen, men vi må få ut alt vi har i oss. Der tror jeg den nye treneren er riktige mann til å hjelpe oss spillere med, sa Edier.

Carl Erik Torp er norsk som noen, men også han er godt fornøyd med endringene den nye treneren har innført.

- Han har nok satt fokus på litt andre ting. Det går på holdninger trykk og andre ting det er mulig å endre på ei halv uke. Hvis vi følger kampplanen og er tro mot taktikken slår vi Viking, fortalte han før han forsvant til en varm dusj i stedet for å stå ute i det kalde vårregnet på Gjemselund.

Bobbie Friberg da Cruz

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor