Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Ny poengdeling hjemme

Av Jo Raabe. Publisert  02.05.2010
KIL tok ledelsen i første omgang, men vi må innrømme at Viking nok fortjente uavgjortresultatet de fikk.  

Sikker straffe
Gjemselundpublikumet var nok spente på hva den nye KIL-treneren hadde fått til på den halve uka han har hatt sammen med gutta. Fra start fikk vi se at han ihvertfall har fått dem til å «gutse» og tro på det de gjør. Fra første spark på ballen var det vi som skapte farlighetene og trykket. Viking hadde nok med å forsvare seg.

Kim Holmen lå og vaket på topp som et evig uromoment. Nå virket det som om medspillerne hadde fått beskjed om at de skulle prøve å utnytte hurtigheten hans. Flere ganger havnet han i løpsdueller som nok stresset Vikings stoppere veldig. Lars Christian Krogh Gerson jobbet meget bra i sin første Tippeligakamp fra start. Han kom seg til flere gode sjanser i begynnelsen av kampen, men marginene var ikke på hans side.

Og jubelen sto i det ikke-eksisterende taket!
Dommeren markerte seg tidlig ved å gi gult kort til Edier Frejd. Det kortet kan vi nesten ikke si noe på, men utover i kampen så det ut som om han ikke helt var oppgaven moden. Etterhvert delte han ut kort i hytt og vær – spesielt til KIL-spillere som etter vår mening taklet rent. Han var ikke på noen som helst måte noen hjemmedommer. En av Holmens løpedueller var mot Indridi Sigurdsson. Han ble felt på vei gjennom feltet og Sigurdsson burde definitivt ha vært sendt rett i dusjen med rødt kort.

Utover i omgangen overtok Viking mer og mer. Det så ikke ut som om vi helt orket å opprettholde det tøffe trykket og dermed ble det mer plass og flere angrep for gjestene fra Vestlandet. For det meste kom de framover på høyrekanten, men de aller fleste av innleggene deres endte rett i klypene til en meget god Thomas Myhre.

Mot slutten av omgangen jevnet det seg ut igjen og idet klokken tikket mot 45 minutter fikk vi endelig dommeren med oss. På en kontring havnet Bobbie Friberg da Cruz i en duell med keeper Jarstein. Han meide regelrett ned svensken og straffesparket var soleklart. Olav Tuelo Johannesen var sikker som banken fra ellevemetersmerket. For første gang i år tok KIL ledelsen på hjemmebane og publikum satte definitivt pris på det som skjedde.

Mame Niang fløy høyt mot tidligere lagkamerater
Om KIL hadde startet kampen friskest, var det Viking som begynte andre omgang best. De gikk rett i angrep og Nisjas avslutning strøk stolpen. De neste avslutningene gikk dog innenfor stolpene. Ved en anledning glapp det i KIL-forsvaret. Ballen gikk gjennom hele feltet til Birkir Bjarnasson på bakre stolpe. Akkurat da var Thomas Myhre sjanseløs. Bjarnasson dunket ballen opp i nett-taket fra kort hold og utliknet.

Hvis vi skulle ha tippet hvem av de to keeperne som var på landslaget hadde det ikke vært i tvil. Thomas Myhre må ha lagt inn et god søknad om å bli vurdert av Drillo. De siste tjue minuttene av kampen var han mannen som holdt KIL inne i kampen. Han hadde blant annet to kanonredninger der han var oppe i krysset og fistet ballen til corner.

KIL fikk to store sjanser, men vi klarte ikke å omsette dem i mål. Først kom innbytter Adem Güven rundt på venstrekanten og helt ned til dødlinja. Pasningen 45 grader ut i feltet ble dessverre for dårlig, og da fikk ikke Olav Tuelo Johannesen avsluttet. Det fikk han i momentet etter. Plutselig fikk han ballen alene på sekstenmeterstreken. Han så nesten litt overrasket ut og klarte ikke å få til noen ordentlig avslutning. Skuddet gikk rett på Jarstein i Vikingmålet.

Viking var det laget som presset mest mot slutten, men det ebbet til slutt ut med 1-1 og uavgjort. Egentlig et greit resultat etter spill og sjanser. Viking hadde de største til å avgjøre mens KIL burde ha spilt ha spilt 11 mot 10 i halvannen omgang hvis dommerne hadde gjort jobben sin.

Lars Christian kunne ha fått sitt første Tippeligamål, men var litt uheldig i avslutningene.


Edier Frejd fikk årets tredje gule kort og må derfor stå over kampen mot Sandefjord. Det må også Olav Tuelo Johannesen.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor