Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Tre deilige poeng borte!

Av Jo Raabe. Publisert  05.05.2010
Kongsvinger slo Sandefjord i en sekspoengskamp etter at Mame Niang åpnet scoringskontoen.  

Bobbie på veg framover. I dag kom han seg til flere gode innlegg. Han var også sikker bakover.
I begynnelsen av kampen skulle det ikke mye fantasi til for å se at det var to bunnlag som var på banen. Det var sjelden vi fikk se to pasninger på rad som gikk fram. Sandefjord satset på lange baller fram mot Malick Mane på topp mens KIL sleit med å komme igang offensivt. Ikke for å være negative, men det bare måtte bli bedre etterhvert.

Hjemmelaget slo an tonen for en bedring med to store sjanser rett etter hverandre. Først lot KIL-forsvaret Espen Nystuen stå umarkert på et frispark. Det gjør man ikke ustraffet, og Espen benyttet sjansen til å heade ballen i tverrliggeren. Deretter fikk Sohna sjansen fra 16-meteren etter at Shindika snublet, men skuddet hans gikk over Thomas Myhres mål.

Dette fikk KIL-gutta til å våkne. Det siste kvarteret av førsteomgangen styrte vi absolutt alt og fikk flere gode målsjanser. Holmen og Torp fikk begge litt for dårlig vinkel til å sette ballen bak en god Bugge Pettersen. Yngvar Håkonsens volley fra 12 meters hold som strøk tverrliggeren var nok det som var nærmest mål. Når vi legger til Mame Niangs skudd fra 20 meter som ble slått til corner er det ingen tvil om at det var KIL som var nærmest nettkjenning i første omgang. En nøktern optimisme begynte å spre seg blant de røde på tribunen.

Kim Holmen var nær ved å gi KIL ledelsen i første omgang.
Sandefjord la om taktikken etter pause, og prøvde å spille mer langs bakken. Det var nok lurt av dem. Der de før hadde pumpet høye baller opp mot Vidar Riseth som takket og bukket prøvde de nå å utfordre oss på fart. Dermed klarte de å bite seg fast i feltet vårt. Den farligste sjansen kom fra Sohna etter at Riseth for en gangs skyld feilet. Skuddet hans gikk like utenfor.

KIL satte inn Roger Risholt for Adem Güven et drøyt kvarter ut i omgangen. Roger virket frisk og rask nå, så det var nok ikke så dumt å hvile ham sist helg. Rett etter fikk vi et innkast nede ved deres cornerstolpe og vi irriterte oss litt over at det ikke var Kim Holmen som tok det. Bobbie kastet tilbake til Carl Erik Torp som fikk god tid til å serve et glimrende innlegg til Mame Niang. Hodet hans var godt over opp-passeren Nystuens og han kunne styre ballen ned i hjørnet. En flott scoring og veldig moro for Niang som puttet sitt første mål for KIL.

Mame Niang knuste Nystuen i lufta og plasserte ballen nede i det høyre hjørnet.
Dette minte om Vikingkampen på søndag, og nå satte gutta alt inn på at resten ikke skulle bli likt. Det var tydelig at de var hundre prosent fokuserte på ikke å slippe inn mål. Nå begynte hjemmelaget å slå langt igjen, og takk og pris for det. Nok en gang kunne Riseth og Shindika ta imot og klarere.

Da det ble som heitest om øra de siste minuttene trakk KIL også Mame Niang ned som en ekstra midtstopper. Sandefjord svarte med å sette opp Nystuen på topp. Igjen viste Senegaleseren hvem som er best på hodet. Han regjerte i de nedre delene av atmosfæren!

En stor sjanse fikk dog hjemmelaget. Det var på dødballer de var farlige og etter en corner fikk de muligheten de ventet på, men som de ikke klarte å utnytte. Etter masse klabb og babb inne i feltet datt ballen til slutt ned i beina til midtstopper Aleksander Gabrielsen. Han banket den i tverrliggeren og ut.

Tre og et halvt minutt på overtid var det slutt på pinen. Dommeren blåste og de tre poengene var i lomma vår. De er viktige – både i seg selv, for det mentale og fordi vi nå regner med at Kongsvingerfolket fyller Gjemselund på lørdag!

Følg med på kil.no og KIL TV! Du finner mer om kampen her senere!

Tony Gustavsson var aktiv på benken og veldig glad etterpå!


...Og gull jubel etter 93 minutter!

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor