Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Dommeren i fokus igjen!

Av Jo Raabe. Publisert  19.05.2010
Denne gangen var det til KILs fordel, men vi vil uansett ha oss frabedt slik opptreden fra pipeblåserne.  

Lange baller mot Mame Niang fungerte meget bra i starten av kampen. Niang kunne også gitt oss ledelsen tidlig.
KIL tok oppskriftsmessig tak i kampen fra start med en taktikk som var så godt som annonsert på forhånd. Lange baller over midtbanen mot Niang skulle gi oss sjanser og hindre Lillehammer brudd på midten. Det fungerte bra fra starten av og nevnte Niang burde ha gitt oss ledelsen etter bare fire minutter da han fikk ballen alene med keeper Lech. Dessverre kom sistnevnte ut og reddet skuddet.

Deretter tok hjemmelaget over. Svensson på topp var sterk i lufta og ga nok Håkonsen og da Cruz grå hår i hodet ved sitt duellspill. Et riktig skremmeskudd var det da han avsluttet i stanga. Ikke lenge etter var det ikke bare skremsel, men ble alvor. Et nytt frispark ble slått inn i feltet og nok en gang ruvet Svensson høyest. Først headet han i tverrliggeren, så reddet Dalen returen før Svensson på tredje forsøk fikk beinet ballen i mål.

Forskjellen mellom Tippeligaen og 2. divisjon var ikke synlig i denne perioden av kampen. Tvert i mot var det hjemmelaget som imponerte mest og de kunne fort ha doblet ledelsen ved Klomstad, men på blank goal fra ni meter headet han over.

Kai Risholt skaffet straffe, puttet to og misset på straffe mot Lillehammer. Altså var han i fokus.
Mens vi var som mest fortvilet over KILs spill kom det en matchavgjørende hendelse. Kai Risholt snappet opp et tilbakespill og ble taklet i det han avsluttet. Da ballen var på vei mot mål presterte dommer å blåse straffe. Da hadde han ikke annet valg enn å vise ut Lech i Lillehammermålet, og med 10 mann ble det tungt.

Først scoret Güven sikkert på straffen og bare to minutter senere lå ballen i mål bak Lillehammers reservekeeper igjen. Et frispark ble slått inn i feltet og etter en misforståelse mellom keeper og midtstopper fikk Kai Risholt en veldig enkel oppgave med å heade ballen i åpent mål.

Kampen var i praksis avgjort. Lillehammer hadde fått en smell i trynet og KIL hadde fått en vitamininnsprøyting. Med spill mot ti mann åpnet det seg også veldig og det ble mange sjanser. Vi fikk trille ballen på midten og det ble store rom for oss. Martin Linnes skapte trøbbel da han kom fram fra backplassen sin og også gutta på midten tok for seg.

Etter pause var det KILs bestemann, Ørjan Berg Hansen som slo an tonen. Han gjorde forarbeide selv før han spilte vegg med Kai Risholt og satte ballen i det bortre hjørnet. 4-1 kom da sterke Kai Risholt vendte bort en mann og smalt ballen i mål. Imidlertid burde han også ha scoret et rett før, men keeper reddet forsøket hans fra ellevemetersmerket.

Ørjan Berg Hansen var banens beste mot Lillehammer, og toppet det hele med en scoring.
Det siste kvarteret fikk KILs førsteårsjunior Enver Sjøli sin debut for A-laget. Han var mye involvert i spillet og gjorde seg slett ikke bort. Moro med unge gutter på laget!

At Mame Niang også fikk nettkjenning er vel også verdt et avsnitt.. På overtid satte han punktum da han kom rundt på høyresida og scoret via keeper.

For fakta, se kamper.

Adem Güven scoret den viktige utlikningen på straffe.

 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor