Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Gikk videre på moralen

Av Jo Raabe. Publisert  09.06.2010
KIL kriget seg til 4. runde i cupen etter ekstraomganger, men det var nok en del negler som ble litt kortere.  

Kai Risholt bestemte at KIL skal videre i cupen
.
En hel omgang uten målsjanser er ikke dagligdags på noen fotballbane, men i dag fikk vi faktisk oppleve dette. Ingen av lagene klarte å skape noe som helst foran mål før pause i ordinær tid, og for de drøye tusen tilskuerne på Gjemselund må dette ha vært rimelig kjedelig. Det var veldig «nesten» for KIL i angrep.

Noe vi også sleit med var pasningskvaliteten. Gang på gang spilte både forsvaret og midtbanen vårt bort en drøss av baller på vei framover. Dette ga de hvitkledde gjestene mange overgangsmuligheter som de heldigvis ikke var spesielt flinke til å utnytte.

KIL skapte et par sjanser i begynnelsen av andre omgang. Adem Güven smalt til med en volley etter et innlegg fra Olav Tuelo Johannesen, men dessverre gikk skuddet utenfor. Rett etter la Martin Linnes inn til Kai Risholt som sto rett innenfor 16-meteren, men heller ikke det hans skudd traff mellom stengene.

.
Lars Christian Krogh Gerson scoret for KIL i stedet for Luxembourg
.
Etter dette fikk vi kampens desidert dårligste KIL-periode, og det var egentlig ikke urettferdig da Nybergsund tok ledelsen i det 62. minutt. Vi klarte ikke å rense ballen bort på første stolpe på en corner og Fuhre fikk en enkel jobb med å banke ballen i mål fra to meters hold. Akkurat da var vi noe pessimistiske.

Det snudde seg da vi for første gang i år fikk en gavepakke fra dommeren. En utrolig merkelig avgjørelse var det da dommeren ga oss et innkast langt inne på Nybegsunds banehalvdel. Den resulterte i en corner som skulle vise seg å bli viktig. Bobbie Friberg da Cruz stusset ballen videre og på bakre stolpe kom Lars Christian Krogh Gerson med et perfekt løp. Han kunne enkelt bredside ballen inn i mål. Vi tror neppe han angrer på at han valgte å spille kampen Kongsvinger - Nybergsund i stedet for U21-landskampen mellom Luxembourg og Polen som han også var tatt ut til.

Som om ikke KIL hadde nok skader fra før av måtte også Edier Frejd kaste inn håndkleet rett før slutten av ordinær tid. Inn kom debutanten Gard Ragnar Killingberg. Dette skulle vise seg å bli avgjørende. Gard tok for seg fra første minutt og bare et minutt ut i første ekstraomgang satte han noen grå hår i hodet for forsvarsspillerne til tryslingene. Han dro av to stykker nede ved dødlinja og sendte ballen ut til Adem Güven. Han klarte dessverre ikke å få avsluttet, men junioren som fylte 19 år på lørdag hadde presentert seg. Det viktigste han gjorde skjedde dog litt seinere.

Debutant Gard Ragnar Killingberg gjorde manns jobb. KILs skadepregede A-lagsstall er i det minste til glede for juniorene
Rett før vi var halvveis i ekstraomgangene ble kampen avgjort. Ørjan Berg Hansen slo langt inn i feltet og Gard vant duellen bakerst. Han fikk pirket ballen videre til Kai Risholt som kranglet, jobbet og tuppet ballen inn i mål ved bakre stolpe. I den grad 1018 tilskuere kan løfte taket skjedde det akkurat der.

Andre ekstraomgang ble egentlig ikke spesielt dramatisk. Nybergsund klarte ikke å skape noe som helst, og vi brukte mange trekk i angrep og så på at klokka gikk. Dramatikken kom ikke før på overtid. Da fikk bortelaget et frispark rett utenfor sekstenmeteren. Kim Ojo tok sats og plasserte ballen løst og upresist over. Da var det slutt og KIL-spillerne kunne ta en velfortjent fotballferie.
Krogh Gerson sto for en nydelig scoring for 2. laget tidligere i uka, og fortsetter å markere seg
Kai Risholt løp og løp, scoret og ble belønnet med "KILs beste" av lokalavisa GlåmdalenMame Niang er ikke bare høy. Han har spenst i tillegg. Han brukte huet mot Nybergsund også.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor