Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 14. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Tap i lokaloppgjøret

Av Jo Raabe. Publisert  15.06.2010
Kongsvinger 2 spilte slett ikke verst mot Eidskog, men hjemmelaget snudde kampen og vant til slutt.  

Talentfulle Edvin Jukic debuterte fra start i 3. divisjon og var god!
Trener Patrick Holtet hadde blitt inspirert av Tysklands seier mot Australia og grublet lenge og vel på hvilken taktikk han skulle bruke for å slå kameraten Lars Erik Fremmings Eidskog. Han kom fram til en noe spesiell oppstilling der poenget var å fylle midten av banen med folk på bekostning av kantene. Dette for å skape mange pasningsmuligheter offensivt.

Fra start av gikk dette veldig bra. Det var Kongsvinger som satte trykket anført av de fire på midtbanen. I tillegg til sine offensive oppgaver hadde 16-åringen og midtbaneankeret Edvin Jukic fått jobben med å passe på Eidskogs «stjerne» Christoffer Haugen. Det synes vi han gjorde med glans. Haugen fikk ikke tid og rom til å styre spillet.

Framover på banen fikk vi se mange kombinasjoner mellom midtbane og angrepsspillere. Magnus Solum er i ferd med å komme i form igjen etter skadeavbrekket sitt, og spissmakker Jonathan Dixon har aldri vært redd for å løpe litt. Førstnevnte fikk Kongsvingers største sjanse før pause, men det så ut som om han ble litt forfjamset og fikk ikke ordentlig treff. Eidskogs største mulighet var på en gjennomløpning, men heller ikke de klarte å score. Kanskje burde de også ha hatt ei straffe før pause, men dommerne valgte å la spillet gå.

Keeper Eirik Øyen Våg har hatt en tung vår der han har vært ute i mange uker med et armbrudd. Nå var han tilbake igjen og det med en meget god kamp. Han ryddet opp i det aller meste. Skadeavbrekket har hatt en positiv virkning – han har trent mye som utespiller og har blitt mye bedre med beina!

Etter at Eidskog kom best igang etter pause tok vi over igjen, og lønn for strevet skulle komme. På en corner raget Magnus Solum høyest og headet inn ledermålet til 1-0.

Dessverre skulle målet bli starten på en periode der hjemmelaget var best og avgjorde kampen. Vi hadde egentlig god kontroll på dem, men sleit med lange baller i bakrom. Det de skapte av offensive farligheter kom stort sett i slike situasjoner. KIL-gutta fikk ikke kjenne på følelsen av å lede så lenge. Etter svakt forsvarsspill kom Jon Holt alene gjennom og vippet ballen elegant over keeper bare tre minutter etter 0-1 målet. Seiersmålet kom på corner halvveis ut i omgangen.

I noe spesielle svarte og røde drakter prøvde gutta våre å slå tilbake, men det ble med forsøket. Innleggene ble for svake, skuddene for dårlige og pasningsspillet for upresist. Banens beste, Eidskogs Stian Repshus, gjorde også sitt til at gutta ikke klarte å slippe til.

Eidskog – Kongsvinger 2 2-1 (0-0)
Magnor gress
150 tilskuere
Dommer: Pål Riiser Berg

Gult kort for Kongsvinger: Mats Diego Skårdal

Mål:

0-1 Magnus Solum (57)
1-1 Jon Holt (60)
2-1 Fredrik Langfoss (68)

Kongsvinger 2 (4-1-3-2)
Eirik Øyen Våg
Kristofer Sværk
Aso Aram (K)
Sondre Nysether
Ulrik Sundby
(Joakim Ruud Lia fra 77.)
Edvin Jukic
(Matthew Holdal fra 77.)
Enver Sjøli
(Didrik Erichsen fra 84.)
Mats Diego Skårdal
Gard Ragnar Killingberg
Jonathan Dixon
Magnus Solum

Magnus Solum ble målscorer, men poeng ble det dessverre ikke.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor