Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 16. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Ekstra surt med Tippeliga

Av Vegard Herlyng. Publisert  16.06.2010
Kai Olav Ryen er skuffet over kneskaden, men gleder seg over både lagprestasjoner og trenerløsninger  

En trist dag for alle med hjertet i KIL. Kai Olav Ryen hinker av banen 5. april 2010.

Etter kun få minutter ut i kampen mot Aalesund 5. april smalt det. Kai Olav Ryen, som aldri er skadet, ble liggende på gjemselundmatta etter en duell med Tor Hogne Aarøy. Midtstopperen kom aldri på banen igjen den kvelden, og i dagene som fulgt kom beskjeden alle fryktet: Korsbåndet var revet av.

Mens de andre på laget har fotballferie og er bortreist rusler eiendomsmegler Ryen rundt med skinne på kneet. Fire uker etter operasjonen er han betinget optimist:

- Jeg er så vidt i gang med opptreningen og har startet i bassenget hos fysioterapeut Terje Holt. Om to uker kan jeg kanskje komme i gang med litt styrketrening og litt sykling. Går det etter planen kan jeg kanskje løpe litt i løpet av juli, sa Kai Olav til kil.no.

Han understreker at det er vanskelig å si om ting går som de skal før seks uker er passert.

- Uansett så var det en god nyhet at korsbåndet ikke var helt av. De har ikke satt inn noe nytt, og normalt betyr det litt kortere opptreningstid. Har jeg virkelig flaks kan jeg trene med ball før sesongen er over, mener eidskogingen.
En glad eidskoging i Moss i 2006. Kongsvinger vant 2-1 mot kråkene.


Kongsvingers nummer 14 står med over 220 seriekamper for klubben. De fleste gledet seg voldsomt over at 31-åringen endelig skulle få spille Tippeliga. Det ble en halv time mot Tromsø og noen minutter mot AaFK.

- Jeg aksepterer at det er slik, men det er kjedelig å ikke få være med. Det er jo ekstra surt når det dreier seg om Tippeligakamper. Jeg er helt sikker på at jeg er god nok for det øverste nivået, men fikk ikke vist det skikkelig i år. Nå er dagene en tålmodighetsprøve, innrømmer Ryen, som vet at han må ta det med ro.

Kai Olav får med seg både borte- og hjemmekamper. Og han er brukbart fornøyd med det gutta har fått til i Tippeligaen:

- I forhold til plassen på tabellen så er det veldig bra. Vi er jo tippet desidert sist og da er det fint å ha to lag bak seg. Laget har prestert mye bra, men jeg må innrømme at jeg hadde håpet på flere poeng etter 14 kamper.

Han er likevel optimist med tanke på sensommeren og høsten:

- Laget har mer å gå på. Gutta har gjort en god jobb, men må gjøre en enda bedre jobb i de kommende kampene. I juli er det en rekke nøkkelkamper ettersom vi møter flere lag som ligger rett rundt oss. Er vi gode da får vi en fin inngang til høsten, slår midtstopperen fast.

At trenerkabalen omsider løste seg er også noe han gleder seg over:

- Det er bra at Tony blir i KIL. Han har etterlatt seg et veldig godt inntrykk og fått mye ut av gruppa, sier Ryen, som med glimt i øyet minner om at Kongsvinger historisk sett er bedre om høsten.

Les fakta om Ryen i hans profil


 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor