Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 13. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Over 50 keepere trente

Av Lasse Andreassen. Publisert  21.08.2010
Drevne målvakter instruerte talentene på Gjemselund lørdag. Masse bilder!  

Olav Dalen som angriper og rådgiver
Rundt 60 målvakter i alderen 10 til 16 år møttes lørdag på Gjemselund til en dags hardtrening med Tippeligakeepere og erfarne trenere. Både Thomas Myhre, Olav Dalen, Tobias Holmen Johansen og Conny Månsson brukte dagen sammen med de unge keepertalentene på gressmatta. NTG OG KILs Hans Erik Branes ledet det hele, med god hjelp fra keeperlegende Svein Ystenes og en rekke andre frivillige hjelpere.

Thomas Myhre drøfter opplegget med Hans Erik Branes
Mer og bedre keepertrening står høyt på ønskelista i mange klubber. Ungdommene kom fra hele 20 klubber, de fleste fra våre naboklubber i Hedmark. Men enkelte hadde tatt turen helt fra Gudbrandsdalen for å få råd og tips fra keeperhelter som Thomas Myhre.

- God målvaktopplæring er sterkt etterspurt i klubber over hele landet, sier Hans Erik Branes mellom to treningsøkter. – At vi har deltakere helt fra Follebu og Gausdal, taler sitt klare språk. Keepertrening er mangelvare. Her i distriktet kan jeg ikke huske at det har vært noe liknende siden jeg selv var Lilleputtspiller tidlig på 80-tallet. Derfor forundrer det meg egentlig at det ikke er enda flere deltakere her i dag. Men Matrand Cup går samme helg, og det forklarer vel mye, sier Branes, som tror at dette arrangementet er kommet for å bli også i årene som kommer.


Motivasjon og innsatsvilje på topp
Deltakerene trener i grupper på 6 – 8 spillere, som hver har to trenere. Keeperinstruktørene kan med andre ord konsentrere seg om 3 – 4 ”elever” hver. Det gir god kvalitet på øvelsene. Læreviljen og motivasjonen blant deltakerene er enorm, og fremgangen påtakelig. Noen grunnleggende tips om fotarbeid, plassering og timing fra Dalen, Myhre, Månsson & co, så er redningsprosenten allerede kraftig på vei oppover. Og talentene fins.

- Det er ikke lett å peke på en 14-åring og si at ”hun der kommer til å bli god”! Men etter å ha sett de fleste i aksjon her på Gjemselund, kan jeg i hvert fall slå fast at det åpenbart er mange unge keepere som har mye å bygge videre på, og det er gledelig mange dyktige jenter blant dem. Talentene kommer!, sier keepertrenergeneral Hans Erik Branes.

Mange bilder under!Kan tigerspranget redde Olav Dalens utspekulerte skudd?
Conny Månsson er blitt trent av de beste. Nå bringer han kunnskapen videre.
Det var gledelig mange jentekeepere som trente på Gjemselund
Mon tro om deltakerene visste at instruktøren Svein Ystenes er en tidligere toppkeeper?
Blikket på ballen! Ystenes visste å plassere ballene der de er vonde å få kontroll på.
Alle banene på Gjemselund var i bruk. Det blir spennende å se hvor mange av talentene vi ser igjen i de øvre divisjonene om noen år.
For en keeper kan det aldri bli nok ballberøringer. Enkle øvelser og mange repetisjoner gjør susen.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor