Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 13. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Ball i hatt

Av Vegard Herlyng. Publisert  30.08.2010
Unge kongsvingergutter og rutinerte A-lagsspillere knuste Ringsaker i mandagens 3. divisjonskamp  

Patrick Hansen (t.v.) og Gøran Wigum.
I vår tapte Kongsvinger 2 bortekampen mot Ringsaker 2-0. Mandag kveld fikk gutta våre skikkelig revansje. Skjønt, akkurat de samme gutta var det ikke. For det var et uvanlig sterkt KIL 2 som tok i mot laget som ligger nest sist på tabellen.

Vi kan slå fast at gutta gjennomførte kampen på en utmerket måte fra første til siste minutt. 11-0 sto det på tavla etter nitti minutter.

- Jeg vil trekke fram tre ting, sa en smørblid Patrick Holtet etter kampen:

- Gutta viser en fantastisk lojalitet til planen vi har. I tillegg viser de frem en strålende entusiasme og spilleglede. Og for det tredje så viser de en vilje til å vinne igjen ballen som jeg ikke har sett før.

De rutinerte gutta satte på mange måter sitt preg på kampen, men vi skal ikke glemme at juniorene fortsetter å imponere. Eksempelvis kan vi nevne at Jonathan Dixon puttet tre mål på en omgang, mens Bjørn Erik Krogh Gerson fortsetter å putte fra sin midtstopperplass:

- Ja det har blitt noen mål på meg siden overgangen. På to cornere har jeg stått klar til å pirke den inn etter headinger av Kai Risholt, sa broren til A-lagsspiller Lars Christian etter kampen.

Bjørn Erik Krogh Gerson.


I sommer meldte han overgang fra KIL Fotball. Han har hatt muligheten tidligere også, men han har ikke alltid hatt lyst til å satse på fotball. Etter et par måneder med suksess i toppfotballens drakt har pipa fått en annen lyd:

- Det har gått veldig bra, og det er jeg faktisk litt overrasket over. Jeg får mer og mer lyst til å satse på fotball. Jeg får se an litt hvordan den går fremover. Det er uansett inspirerende å ha en storebror på A-laget, mener, Bjørn Erik, som innrømmer at han ikke angrer et sekund på overgangen fra KIL Fotball til KIL Toppfotball.

En annen ung kongsvingergutt som imponerer er Ulrik Sundby. Liagutten spiller hvor som helst på banen. Lørdag var han keeper for juniorlaget, mens han i dag startet i forsvaret og endte opp på kanten:

- Jeg er egentlig spiss eller kant, men at jeg er venstrebeint gjør at jeg også kan brukes som back på venstresiden. Det er helt greit å spille på flere plasser, men jeg må innrømme at jeg liker meg best som utespiller, sa Sundby.

På sikt håper han på en fast rolle i laget:

- Ja, jeg har enda god tid, men det er klart jeg vil drilles på en plass. Da håper jeg det blir i en rolle fremover på banen.

Fakta:
Kongsvinger 2 – Ringsaker 11-0 (6-0)
Gjemselund stadion
70 tilskuere

Mål:
1-0 Gøran Wigum (5)
2-0 Magne Sturød (7)
3-0 Kai Risholt (15)
4-0 Gøran Wigum (25)
5-0 Magnus Solum (30)
6-0 Bjørn Erik Krogh Gerson (45)
7-0 Jonathan Dixon (47)
8-0 Jonathan Dixon (55)
9-0 Ørjan Berg Hansen (59)
10-0 Magnus Solum (74)
11-0 Jonathan Dixon (79)

Tidligere KIL-keeper Andre Ulla er keepertrener for Ringsaker IF. Vi kan slå fast at bortelagets keeper ikke kan få skylda for tapet.

KIL 2 (4-3-3):
Tobias H. Johansen
Patrick Hansen
Gøran Wigum
(Jonathan Dixon fra 46.)
Bjørn Erik Krogh Gerson
Ulrik Sundby
Ørjan Berg Hansen
(Andreas Sannerud fra 75.)
Mats Diego Skårdal
Magne Sturød
Kim Holmen
(Edvin Jukic fra 60.)
Kai Risholt
Magnus Solum

PS: Kai Risholt spilte midtstopper etter pause da offensive Dixon kom inn for midtstopper Wigum.

Sjekk tabellen her


Magnus Solum puttet to

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor