Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Til å grine av

Publisert  06.08.2006
KIL kom brutalt ned på jorda igjen da Sparta gjestet Kongsvinger. Igjen ble det et utrolig tap for de nyopprykkede laget.  

Kamark og Skjærvold satte seg ned og deppet etter kampen.

KIL fikk nesten til en sjokkåpning på Gjemselund, men to gode innlegg endte opp med bare nesten. Da var det spilt ett minutt. Likevel fikk de som trodde KIL skulle kjøre over Sparta seg en overraskelse. Gjestene kom seg fort, og var like gode som KIL.

Bare tre minutter etter KILs gode åpning fikk de blå en stor sjanse, men skuddet fra 15 meter ble reddet av Eriksen. Nå gikk kampen inn i en sjansefattig periode. Gjestene sto ganske høyt og var aggressive. Det gjorde sitt til at KIL ikke fikk brukt midtbanen sin nok. For ofte ble det slått langt, og presisjonen var ikke alltid like bra. 

Sparta var nok veldig fornøyd med sin åpning, og det var ikke direkte ufortjent da de tok ledelsen like før halvtimen. KIL hadde en innkastmulighet høyt oppe i banen, men gjestene fikk klarert utover i banen. Der var bare Maktar Thioune og Håkon Wibe-Lund. Førstnevnte vant løpsduellen og ventet ut Eriksen før han satte ballen i mål fra kort hold.

John Pelu kom inn for Olausson i pausen. Han fikk tidvis vist prov på god fart og teknikk.

Etter 0-1 målet bølget spillet frem og tilbake, men egentlig skjedde det lite i varmen. Like før pause spilte KIL seg til et par cornere og en kjempesjanse. Patrick Holtet ble spilt fri noen meter fra mål, men dessverre gikk det brennharde skuddet rett på keeper. Dermed måtte KIL rusle i garderoben med negativ målforskjell.

Etter pause tok KIL umiddelbart kommandoen. De to første sjansene var etter skudd. Først sende Ørjan Berg Hansen avgårde et skudd som strøk stolpen. Like etter fikk KIL frispark på seksten meter da Gundersen ble lagt ned. Patrick Holtets gode skudd gikk dessverre i aluminiumen der stanga møter tverrliggeren.

Det første kvarteret av omgangen var et eneste langt KIL-angrep, men plutselig gikk det over og kampen jevnet seg ut igjen. Sparta skapte ingenting, men det skulle også gå noen minutter før KIL igjen var frempå. Peter Lindau burde utlignet etter en times spill, men etter å ha vendt seg fri inne i boksen avsluttet han svakt utenfor. De neste store sjansene ble ikke skapt før helt på slutten

Det ble nesten en parodi på taktisk spill mot slutten av kampen. Gjestene falt som fluer og lå nede både titt og ofte. Dommeren ga også gult kort for drøying og hjalp «stakkarslige» gjester på beina etter harmløse dueller. Uansett; Sparta lyktes bra med den taktikken, og KILs angrepsrytme ble ødelagt.

Slik så det ut da avgjørelsen falt.

Mot slutten ble Rønning flyttet frem i angrep og en kavalkade av sjanser ble startet av Berg Hansen. Uheldigvis gikk ballen nok en gang på feil side av stolpen. I det tavla med fem minutter tillegg kom opp kom en enorm dobbeltsjanse. Skjærvold brant til på volley, men Rino Hansen fikk en hånd på ballen. Returen havnet hos Gundersen som klinket ballen i tverrliggeren. Like etter satte Rønning ballen over etter et Skjærvoldinnlegg.

Så ble det skapt sjanser etter tre cornere. Ballen ble reddet på streken to ganger, og det var bortimot utrolig at ballen ikke gikk i mål. Da sluttsignalet gikk føltes det utrolig surt å igjen ha tapt for Sparta. Et lag KIL absolutt skal slå, men årets fasit mot østfoldlaget er altså to tap. Det verste av alt er at det utfra spill og sjanser er to ufortjente tap.

- Tenk at vi ikke har klart å score mot dette laget, sa en oppgitt Harald Stormoen etter kampen.

Hva gutta ellers har å si om kampen kan du lese i vår oppsummering mandag.


For fakta, se under kamper.
Ser du ballen? Nei vel, men den er der et sted. helt utrolig at det ikke ble mål.


Enorm glede i Moss sist. Enorm frustrasjon i dag.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor