Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Nitrist tap!

Av Vegard Herlyng. Publisert  19.09.2010
Denne helga ble ikke god for Kongsvinger. Gutta var under pari, og tapte søndag for Aalesund  

Adem brant straffen han selv skaffet.
Da var vi på full fart inn i kampen igjen.

Kongsvinger er i en vanskelig situasjon både sportslig og økonomisk. Da er det fortærende at store personlige feil skal gjøre det enda vanskeligere å kapre poeng ute på gresset. For KIL fikk den verst tenkelige starten Ålesund.

Olav Dalen skulle spille ballen ut etter et tilbakespill, men sendte lærkula rett til Mathisen. Han sendte AaFK enkelt i ledelsen. Det var ikke ufortjent at hjemmelaget tok ledelsen etter at de dominerte stort mot KIL i åpningsminuttene.

Bakkene i sunnmørsbyen er neppe brattere enn andre steder, men etter et kvarters spill så dette veldig vanskelig ut. Heldigvis kom gutta mer med utover i omgangen, uten at de store sjansene ble skapt.

Hjemmelaget skapte nok sjanser gjennom de første 45 minuttene til at Dalen kunne gjøre opp for tabben. Det gjorde han da også. Spesielt redningen på headinger fra Skiri og Aarøy var imponerende.

Andre omgang ble spillemessig litt bedre fra våre gutter sin side. Aalesund hadde ballen en del og kom til halvsjanser, men imponerte ingen. At de ligger blant de fem øverst lagene i Tippeligaen er vel ikke noe kvalitetsstempel for norsk klubbfotball.

At Kongsvinger ligger blant de siste kan vi slå fast at er ganske naturlig. Grunnen er at man ikke er gode nok til å bikke marginene i egen favør. Og at man stadig vekk gjør det veldig vanskelig for seg selv.
Olav Dalen. En forferdelig tabbe og flere klasseredninger. En av KILs beste på Color Line Arena.


For halvveis ut i andre omgang skulle det stått 1-1 på Color Line Arena. Et fint KIL-angrep endte med at Adem Güven ble meid ned inne i boksen. Han gikk selv frem for å ta straffen. Uten punch satte han ballen i keeperhøyde i Lindegaards høyre hjørne. Der var dansken og reddet. Det var nok til at han litt senere ble kåret til hjemmelagets beste av en lokal jury.

Når man ikke scorer på straffer blir det vanskelig. At angrepsspillet var som rennende sirup gjør det heller ikke lettere.

Begge lag gjorde bytter de siste tjue minuttene. Mest effekt fikk vi av at Kim Holmen kom på banen. Selv om karantenerammede Mame Niang satt blant øl-drikkende supportere på Telegrafen ble det kaos foran hjemmelagets mål da Holmen vartet opp med sine lange innkast. Baller i bakrom så vi ikke noe til.

Tony Gustavsson var neppe i så godt humør etter nitti minutter i Åleasund.

Men utligningen kom aldri. I stedet kom AaFK fremover, og da ingen fulgte Orry Larsen sitt løp fikk han en enkel jobb med å heade inn 2-0 snaut fem minutter før slutt. Dermed var kampen avgjort.

Det er alltid trist å tape, men det tristeste er at vi taper mot en motstander som til de grader ikke imponerer.

Hønefoss endte også med null poeng. Helgas møte med Stabæk blir altså en thriller. De gikk på en mine og tapte 0-3 hjemme for Odd.

For fakta, se under kamper


 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor