Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Mission completed

Av Vegard Herlyng. Publisert  20.09.2010
Etter mandagens målrike seier over Eidskog skal det mye til om Kongsvinger 2 rykker ned  

Mats Diego Skårdal løp utrolig mye i sin midtbanerolle.

I flomlys og øsende regnvær var det utvilsomt et Kongsvinger med flere A-lagsspillere som kom best i gang på Gjemselund.

Mot habile tredjedivisjonslag er det viktig å score først. Og heldigvis tok det bare ti minutter før gutta fikk nettkjenning.

Martin Linnes jobbet frem en corner. Den ble av det korte slaget og et uoppmerksomt bortelag lot unge Patrick Hansen gå alene mot mål. Innleggsforsøket ble blokkert, men han plukket selv opp returen og bredsidet den elegant opp i det lengste krysset.

2-0 kom noen minutter senere da Kim Holmen startet perfekt på et langt oppspill. Han tok ballen pent ned og lobbet lærkula over keeper. Eidskog tok så avspark, men KIL stjal ballen nesten umiddelbart og mindre enn et minutt gikk mellom 2- og 3-0. Mame Niang ekspederte innlegget fra venstresiden i nota. Med beinet.

Like før halvtimen gikk Martin Linnes innover langt krittet og la hardt og lavt inn. Kim Holmen var på første stolpe og satte inn 4-0.

Martin Linnes spilte kant og var god.


Like etter slo Eidskog tilbake ved Robin Petterson. Han imponerte inne i KILs boks og banket inn reduseringen under en sjanseløs KIL-keeper.

Det var i og for seg fortjent nok. Begge lag var bemerkelsesverdig effektive den første halvtimen.

Kamphanene brant en stor sjanse hver før KIL igjen fikk nettkjenning. Linnes slo inn fra høyre og Jonathan Dixon bredsidet ballen kontrollert i mål til 5-1.

Fem minutter før pause la Holmen inn til Niang. Han satte inn 6-1. Denne gangen med pannebrasken.

Annen omgang startet omtrent som den første, men scoringene uteble. Begge lag var effektive før pause, men etter hvilen var det ineffektivitet som var gjennomgangsmelodien.

Kongsvinger har i det siste vært gode til å male på selv om kampene har vært så godt som avgjort. I dag greide de det ikke like godt. Laget skapte utvilsomt mest og var førende, men det tok nesten hele omgangen før det sjuende målet kom. Da bredsidet Magnus Solum et innlegg i mål.

Noe av det mest spektakulære i andre omgang skjedde ti minutter før slutt. Den gamle KIL-junioren Stian Repshus møtte en Eidskog-corner perfekt, men Eirik Øyen Våg reddet på imponerende vis. Minuttet etter headet Niang knallhardt fra fem meter, men Eidskog sin keeper vartet opp med en like fin redning.

Så bommet Niang med venstrefoten fra kort hold, og Eidskog kontret. De fikk en like stor sjanse, men ballen skled utenfor. Begge lag skapte sjanser, men det ble altså med Solum sitt mål.

Dermed vant KIL helt fortjent med mange mål og befestet sin trygge posisjon på tabellen. Eidskog må kjempe en knallhard kamp for å bli blant de seks beste.

Fakta:
Kim Holmen puttet to og var ellers friskere enn på en stund.

Kongsvinger 2 – Eidskog 7-1 (6-1)
Gjemselund stadion
Dommer: Geir Nygård
180 tilskuere

Gule kort til KIL: Ingen

Mål:
1-0 Patrick Hansen (11)
2-0 Kim Holmen (15)
3-0 Mame Niang (16)
4-0 Kim Holmen (25)
4-1 Robin Pettersson (26)
5-1 Jonathan Dixon (36)
6-1 Mame Niang (40)
7-1 Magnus Solum (90)

KIL 2 (4-3-3):
Eirik Øyen Våg
Patrick Hansen
Gøran Wigum
Kai Olav Ryen
Ulrik Sundby
(Solum fra 53.)
Magne Sturød
(Jakobsen fra 80.)
Mats D. Skårdal
Jonathan Dixon
(Sjøli fra 75.)
Kim Holmen
Mame Niang
Martin Linnes

Benken:
Magnus Solum, Andreaas Sannerud, Bjørn Erik Krogh Gerson, Enver Sjøli og Thomas Jakobsen.

Anvendelige Ulrik Sundby spilte venstre back mot Eidskog


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor