Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 8. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Typisk tap

Av Vegard Herlyng. Publisert  25.10.2010
Gutta var igjen nære, men nok en gang var motstanderen bedre i begge boksene. Brann vant i Bergen  

Olav Dalen må ta 1-0 på sin kappe.

KIL åpnet med lange baller på Brann stadion. Det var en taktikk som helt sikkert hadde som mål at hjemmelaget ikke skulle få overgangsmuligheter. Det fungerte bra en stund. En heading av Eirik Bakke var alt hjemmelaget fikk til det første kvarteret.

Da øynet vi muligheten for Kongsvinger. Vi luktet at det var KIL sin dag da gutta blokkerte et par Brann-forsøk fra kort hold. Men igjen var det en personlig feil som ødela. Petter Vaagan Moens frispark fra skrått hold skulle vært keepermat, men en feilplassert Olav Dalen maktet bare å slå ballen i nettveggen. 1-0 med tjue minutter på klokka.

Bobbie Friberg da Cruz presenterte seg med en ufarlig volley etter en Sturød-corner, men ellers var det lite gutta fikk til fremover.

Brann klarte oftere og oftere å vinne ballen i gunstige posisjoner og like før halvtimen kom Huseklepp i hundre mot KILs ryggende forsvar. Landslagsspilleren dro seg litt innover og fyrte av et skudd fra seksten meter. En dekket Olav Dalen var på vei over og kunne ikke redde skuddet i det nærmeste hjørnet.

Kai Risholt hadde et godt innhopp. Han kunne fort puttet mer enn ett mål.


Våre gutter hadde total mangel på fart fremover. Ballen ble vunnet i gode posisjoner, men når man loffer i angrep er det lett for motstanderen å etablere seg på rett side.

Adem Güven og Magne Sturød prøvde begge langskudd, mens Mame Niang forsøkte med både hodet og skuddfoten. Farlig ble det ikke og KIL måtte gå av banen uten å ha skapt en eneste sjanse før pause. Brann var fryktelig nære 3-0 da Jan Gunnar Sollis avslutning strøk stolpen sekunder før dommeren blåste av omgangen.

Den miserable førsteomgangen gjorde at vi ikke akkurat gledet oss til de siste 45. Tony Gustavsson var tydeligvis heller ikke fornøyd. Ut av garderoben kom ikke Magne Sturød og Adem Güven. Innbytterne Kai Risholt og Olav Tuelo Johannesen gjorde sitt til at Kongsvinger fremsto på en helat annen måte etter hvilen.

Nå var det våre gutter som skapte sjansene. Ti minutter ut i omgangen la Kim Holmen flott inn. Keeper Opdal var på bærtur, men dessverre stusset Kai Risholt ballen like utenfor. Minuttet etter var nevnte Risholt og Niang bare centimetre unna å nå frem på et innlegge fra Ørjan Berg Hansen.

Håkon Opdal har vært ute av landslaget en stund, men etter en times spill tok han frem en redning av høy klasse. Igjen headet Risholt mot mål, men keeperen fikk opp en arm og reddet på imponerende vis.

Carl-Erik Torp var tidvis meget god på sentral midtbane.

Opdal fortsatte å imponere da han redder Holmens skudd fra litt skrått hold. Sekundet etter avsluttet Niang fra fem meter, men på typisk vis traff ballen en spiller isteden for å fyke inn i nettet.

Gutta var langt mer helhjertede og distinkte i bevegelsene sine, og det ga til slutt en goal. Ti minutter før slutt stusset Mame Niang ballen bakover til Kai Risholt. Fra sin posisjon ved bakre stolpe satte han fint inn reduseringen til 2-1.

De neste minuttene satte Kongsvinger et voldsomt trykk på et passivt Brann, men flere halvsjanser ga ikke uttelling. Med fem minutter igjen blottet vi oss og Dalen måtte i aksjon for å ikke slippe inn mer mål. Han gjorde jobben, men i det klokka passerte nitti minutter var han sjanseløs. Erik Huseklepp kontret inn 3-1.

Dermed ble det nok et tap, og dermed kunne man juble både i Bergen og på Hønefoss.

For fakta, se under kamper.

Mame Niang vant mange dueller og hadde en assist.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor