Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Tap i Stavanger

Av Lasse Andreassen. Publisert  07.11.2010
0 – 1 til pause snudd til 3 – 1 etter 80 minutter  

Adem scoret igjen, og blir dermed KILs toppscorer i 2010
KIL møtte to forskjellige lag før og etter pause i søndagens kamp. KILs forsvar var meget disiplinert og holdt seg strengt på rett linje i store deler av første omgang. Oppskriften var tett forsvar og raske kontringer, noe som ga seg temmelig ekstreme utslag i lavt spill. KIL la seg tett med to forsvarsrekker i egen sone, med Tuelo som jobbet både bakover og framover i tillegg - og Kim Holmen som lå igjen som enslig spiller på topp, i håp om noen løpeballer på kontring.

Og sjansen kom allerede i det 16. minuttet. Kim Holmen spilte en av sine bedre kamper for KIL, og denne gangen kom det lange saltoinnkastet endelig til sin fulle rett også. Til tross for at Åge Hareide gjorde alt han kunne for å stå i veien for kastet på det ytterste hjørnet av teknisk område (for andre gang – og det virket usportslig!), sendte Holmen av gårde et perfekt kast som nådde hælen til Eddie Frejd noen meter fra Vikingmålet. Der sto Adem Güven. På mesterlig vis fikk han tåa på ballen mellom to forvirrede Vikingspillere, og KIL gikk i ledelsen.

KIL hadde én sjanse i tillegg til denne, så uttellingen var tilfredsstillende. For Vikings vedkommende må det ha vært en frustrerende omgang. Bortelaget lå så lavt og tett at alt som var av gjennombruddsforsøk, pasninger og skudd ble stoppet før de ble direkte farlige for keeper Tobias Johansen. Ved pause sto det 7 – 2 i cornere til Viking, noe som forteller sitt om kamputviklingen. Alt ble avklart av KIL, men mye havnet litt ukontrollert over og utenfor stengene. Vikingspillerne ble frustrert og gjorde mange stressfeil.

Kim Homens saltokast er så fryktet at Åge Hareide prøve å sabotere det to ganger. Ordet "usportslig" falt oss inn.
Assistenttrener Øyvind Eide sa i pausen at han fryktet at laget ikke ville stå imot Viking i 90 minutter med det lave spillet. Han fikk veldig rett, for KIL åpnet 2. omgang like lavt, mot et transformert Viking som hadde fått nye batterier og et ekstra gir. Den tette forsvarsveggen var med ett ikke like tett, og allerede i 2. omgangs første spilleminutt kom Bjarnason seg på skuddhold etter at KIL hadde mistet ballen på midtbanen. KIL-forsvaret ble tatt på senga av den høye farta, og det harde skuddet gikk mellom to forsvarere og forbi Johansen, som ikke kan lastes for målet.

Viking fortsatte å holde presset oppe og KIL klarte aldri å etablere et høyere og mer offensivt spill. Det neste målet imot kom på corner. Andre Danielsen tok alle Vikings hjørnespark, og dette ble sendt høyt mot bakre stolpe i det 54. minutt. Der rådet det totale kaos, men Magne Sturød var nær ved å klarere. Han lyktes imidlertid ikke, og Birkir Bjarnason noterte seg for nok et mål. Denne gangen et skikkelig rotemål som ble lempet inn mellom mange bein. Vrient for Tobias denne gangen også.

Viking ga etter hvert fra seg mye initiativ, og KIL kunne kjempe seg tilbake i kampen. Etter hvert kom mulighetene. Blant annet da Aden Güven fikk kranglet til seg en ball på høyresiden og fosset oppover langs sidelinja før han sendte et hardt, lavt innlegg foran Vikingmålet. Der kom Kim Holmen i like stor fart. Han forsøkte å skli ballen inn bak Vikingkeeperen, men forsøket endte i corner.

Calle spilte nok sin siste kamp for KIL Toppfotball. Takk for følget og lykke til videre!
Det ble med forsøkene resten av kampen også. I stedet ble det Viking som skulle lykkes nok en gang. Andre Danielsen fikk stå helt alene på 25 meter rett foran mål. Uforstyrret får han tid til både å sikte og ta sats før han sender av gårde et hardt skudd i en stor åpning mellom passive KIL-forsvarere. Keeper Johansen var på den, og burde kanskje ha stoppet skuddet, selv om det var hardt.
KLs innbyttere gjorde ikke mye ut av seg, og Carl-Erik Torp spilte ikke opp mot sitt beste. Kanskje ikke så rart, i og med at dette sannsynligvis var hans siste kamp for KIL. Vi takker uansett for følget og ønsker lykke til videre!

KIL stilte med 6 supportere og en grevling, som fikk en følelsespreget takk av Tony Gustavsson i TV-intervjuet etter kampen. Takk for i år.

Kampfakta

Tippeligaen
7. november 2010 kl 1800
Viking - Kongsvinger 3-1 (0-1)
Viking stadion
Litt i underkant av 10.000 tilskuere
Dommer: Terje Hauge (hans siste Tippeligakamp)

Gult kort KIL: Ingen

Mål:
0-1 Adem Güven (16)
1-1 Birkir Bjarnason (46)
2-1 Birir Bjarnason (54)
3-1 André Danielsen (80)
.
KIL (4-3-3):
Tobias Johansen
Edier Frejd
Henry Joseph Shindika (Kai Risholt fra 77)
BobbieFriberg da Cruz
Magne Sturød
Lars Chr Krogh Gerson
Carl-Erik Torp
Martin Linnes
Kim Holmen
Adem Güven (Kjell Rune Sellin fra 77)
Olav Tuelo Johannesen (Mame Niang fra 66)

Benken:
Kai Risholt
Kjell Rune Sellin
Yngvar Håkonsen
Mame Cheikh Niang 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor