Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 8. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Trenerteamet på plass

Av Lasse Andreassen. Publisert  26.11.2010
Eide fortsetter i utvidet rolle. Kjente, lokale navn kommer til i trenerteamet  

Trenerteamet 2011. Fra venstre Øyvind Eide, Per Brogeland, Pål Håpnes og Hans Erik Branes
Bitene falt fredag på plass på trenersiden i KIL Toppfotball. Per Brogeland får med seg Øyvind Eide videre, samtidig som Pål Håpnes går inn som spillerutvikler. Hans Erik Branes er engasjert som keepertrener.

Arbeidet starter for alvor
- Det er godt å få noe på plass, sa Per Brogeland fredag ettermiddag, med klar hentydning til hyppige spilleravganger og frafall av folk i administrasjonen. – Nå har sportslig utvalg servert en løsning med folk som er faglig kompetente og som dessuten kjenner hverandre godt og har god kjemi seg imellom. Vi gleder oss til å ta fatt på de mange oppgavene, og akter å ha det gøy sammen, sa Brogeland.

I den grad det har rådet usikkerhet rundt Øyvind Eide og hans rolle som assistenttrener, er all tvil nå feid av banen. Eide fortsetter som før, i tillegg til at han får tilleggsoppgaver.

Økt ansvar for Eide
- Øyvind fortsetter med sine videoanalyser, noe han er meget god på. I tillegg får han ansvaret for 2.-laget. På den måten får han brukt mer av sine kunnskaper, samtidig som løsningen sparer klubben for utgifter. Vi er meget vel klar over at vi befinner oss i en anstrengt, økonomisk situasjon, sa Brogeland.

Hovedtreneren er ikke tatt på senga av KILs budsjettreduksjoner. Han visste hva han gikk til da han sa ja takk til jobben.

Gode treningsforhold avgjorde
- Jeg visste at KIL sliter, akkurat som de fleste andre klubber i Norge. Men jeg visste også at KIL har gode treningsforhold på innendørsbane og førsteklasses muligheter for effektiv styrketrening. Det er viktigere for meg. Det er nesten gratis å trene, og så lenge vi har slike muligheter ser jeg optimistisk på sjansene til å etablere et delvis nytt lag på Kongsvinger. Vi har nå en stall på 10 – 12 spillere, og må fylle opp med spillere snarest mulig. Det meste bør være på plass i løpet av ukene som kommer, sier Brogeland, som ikke vil kommentere om flere spillere er på vei ut.

Full fart fram til jul
- Vi tar for alvor fatt på den prosessen nå. Det haster spesielt å få en avklaring rundt Bosmanspillerne, og vi tror at alle beslutninger rundt disse vil være tatt i løpet av neste uke. Parallelt har vi fullt fokus på å sondere regionens klubber for talentfulle spillere som kan utvikles videre i KIL. Vi har allerede hatt besøk av 4 – 5 spillere, men siden KIL ikke trener for tiden, er det vanskelig å ta noen avgjørelser ennå. Vi trenger litt tid, sier Brogeland, som tror at de fleste bitene vil være på plass før jul. Første trening er 3. januar, og da bør mesteparten av det nye laget være spikret.

- Men vi kan ikke utelukkende satse på lokale talenter, legger han til. – Vi har mange bra spillere rundt oss, men neppe mange nok. Vi trenger også rutine i rekkene, hvis vi ender opp med et lag med svært lav gjennomsnittsalder. Så vi regner med at vi også må kaste et blikk utover i landet og på tvers av grensene.

En keeper
Keepertrener Hans Erik Branes går langt i å antyde at Thomas Myhre ikke fortsetter i klubben. Dermed står vi med en målvakt foran neste sesong. Tobias Holmen Johansen har signert for tre år.

- Vi har allerede flere sterke kandidater i kikkerten. Jeg er overhodet ikke bekymret for keepersituasjonen. Vi skal ha to keepere, og de skal være gode og bli enda bedre etter hvert, sier Branes.
 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor