Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Burde straffet Løv Ham

Publisert  14.08.2006
I garderoben til KIL etter kampen var man samstemte om at dommeren hadde rett begge de to gangene han dømte straffe, men at han misset ved en tredje anledning.  
Kjetil Kamark er tilbake etter å ha startet på benken i noen kamper.

- Det var ingen tvil om at det var straffe. Han holdt meg i trøya slik at jeg ikke fikk noen mulighet til å gå opp, sa Per Verner Rønning om situasjonen rett før pause der dommer Kim Rune Borgersen dømte straffe.

Det gjorde han dessverre ikke tre minutter på overtid da Mads Kristian Skjærvold ble stoppet med ulovlige midler inne i straffefeltet.

Både Løv Ham og KIL er eksempler på klubber som klarer å henge bra med i Adeccoligaen uten noe stort budsjett. «Løvene» satser på å rekruttere gode spillere fra Bergen og omegn, og har som mål med tiden å ta seg opp i Tippeligaen. Selvfølgelig er konkurransen med Brann formidabel, men i utgangspunktet jakter nok ikke de to klubbene på de samme spillerne.

En av de gode lokale gutta er midtstopper og kaptein Knut Walde. Han ruvet høyt i forsvaret til de grønnhvite, og det var var ikke mange feil han gjorde i løpet av kampen. Han ble da også meget fortjent kåret til hjemmelagets beste spiller.

Vår beste spiller var etter vår mening Ørjan Berg Hansen. Med sin arbeidskapasitet på midten var det han som var den viktigste når vi jobbet oss inn i kampen igjen midtveis i første omgang.

En annen som var god da var John Pelu. I sin første kamp fra start viste han fram gode takter.

- Jeg synes vi var bra i første omgang. Vi tar over spillet, trykker på og skaper sjanser. I 2. omgang var det mer langballer, da fikk Løv Ham det litt mer som de ville, men vi kjempet godt vi også, sa den sympatiske svensken.

Pelu måtte til slutt gå av banen. Det skyldtes ikke at kondisjonen er dårlig, men at han fikk noen småproblemer med det venstre kneet sitt.

Om det ikke var noen debut, var det iallefall ei god stund siden sist Kjetil Kamark spilte fra start. Høyrebacken var også selv brukbart fornøyd:

- Det gikk fint. Vi spiller til tider en god fotball med fine kombinasjoner. Vi har god kontroll bak, men vi er litt for stressa og utrygge i starten. Det er vanskelig å si hva det kommer av, men det kan se ut som om vi nesten er litt redde for å spille fotball. Det er jo dumt, for da får vi jo ikke spillet vi ønsker.

- Før kampen tenkte jeg med meg selv at jeg vi burde være fornøyd med et poeng her borte, men nå i etterkant synes jeg faktisk at vi burde ha hatt tre. Gutta gjør en god jobb, og hadde vi fått straffa vi burde ha fått på slutten hadde de tre poengene vært der, sa Vegard Skogheim etter kampen.

Han prøvde seg også med en analyse av de første 20 minuttene, som var under pari:

- Det største problemet er at vi ikke vinner noen andreballer. Da får vi ikke igang noen spill, og det blir også vanskelig å skape noe.

Vi konstaterer at KIL og Løv Ham har spilt uavgjort to ganger i år og at det da kanskje ikke er så unaturlig at de to lagene ligger ganske nær hverandre på tabellen.

Sjanser Løv Ham – KIL
1. omgang 3-2
2. omgang 0-2

Cornere Løv Ham – KIL
1. omgang 5-2
2. omgang 0-6

Pluss: Raidet og innlegget til Tore Andreas Gundersen tre minutter på overtid som nær hadde gitt uttelling da Mads Kristian Skjærvold kom fram på bakre stolpe.

Minus: Starten av kampen var ikke bra. Det så ut som om gutta var litt nervøse når de entret det Bergenske kunstgresset.

Overraskelsen: At det var like stor applaus for KIL som for hjemmelaget under presentasjonen før kampstart. Det skyldtes ikke at KIL hadde noen stor supporterskare på plass, men mer utflyttede Kongsvingerfolk i Bergen og det faktum at det ikke var mer enn 174 tilskuere totalt.

PS: Vegard Skogheim kom rett til Bergen fra laksefiske i Lærdal. Skogen fikk ingen fisk, men hadde hatt ei trivelig helg sammen med blant annet Svein «Matta» Mathisen, Terje Kojedal og Frode Aga.

PS: Ordfører Arve Bones med familie var på plass i Bergen for å følge KIL. Det liker vi!

PS: Vi har hørt klaging på musikken som spilles på Gjemselund. På kampen i Bergen var musikken noe ensformig. De hadde en sang som de spilte atskillige ganger.

PS: Per Verner Rønning fikk sitt første gule kort i Adeccoligaen. Ikke verst av en midtstopper å spille 17 kamper uten å havne på blokka til dommeren!

PS: For 20 år siden slo KIL strømmen 3-0 på Gjemselund. Scoringer av Tomteberget og Nysæter samt et selvmål sikret seieren.

PS: For 10 år siden ble det derimot tap. KIL ledet 3-2 i Bodø etter scoringer av Berstad, Engerbakk og Ingelstad da andre omgang var halvspilt. Imidlertid sprakk det totalt på slutten, og hjemmelaget vant til slutt 5-3.

Sitatene:
- Helt korrekte, men komplett idiotiske straffer begge to!

Journalist på pressetribunen i pausen.

- Kan du flytte ham til en annen plass?

Peter Lindau til flyverten etter at sistnevnte en stund hadde forsøkt å forklare John Pelu, som satt foran nødutgangen, hvordan han skulle åpne døra ved en eventuell krisesituasjon ombord flyet hjem.

Fasilitetene på Krohnsminde er ikke alt i verden, men badekar det hadde de strategisk plassert ved oppgangen til pressetribunen.


Godt at vi ikke skal møte Bodø/Glimt på ei stund. Even Iversen har vist en skremmende god formutvikling i det siste. Dette selv om han fikk rødt kort etter en halvtime i sist kamp.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor