Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Står over

Av Erik Gusterud. Publisert  19.01.2011
Marius Pierau har slitt med en skade, og står over fredagens treningskamp mot HamKam.  
 
Marius Pierau
Kil.no tok seg en prat med Marius Pierau etter dagens KIL-trening i Kongsvinger-hallen. Marius, som kom til KIL fra Eidsvold TF 4. januar i år, mener det er stor overgang.

- Det er stor forskjell med tanke på både fasiliteter og profesjonalitet. Og det er et klart bedre nivå, og det er godt tilrettelagt for å utvikle meg her, forteller Pierau.

Marius er Skeid-gutt. Fra han var tretten år har han gått gradene i Skeid, og han hadde Øyvind Eide som sin første trener. Han fikk med seg sytten kamper og ett mål fra 2009-sesongen, og tolv kamper i 2010-sesongen for Skeid. Han har tidligere også vært på utlån til LSK 2.

Marius liker seg best som et anker på midten, men har er klar for å spille der treneren ønsker han skal spille. Der er det allerede stor konkurranse om plassene.

- Det er bra med tøff konkurranse, så det er egentlig bare positivt. Viser man seg frem, så får man sjansen, og da må man ta den, sier han.

Marius beskriver seg selv som pasningssterk, duellsterk, god skuddfot og hardtarbeidende. Han er i tillegg venstrebeint.

20-åringen er for øvrig halvt surinamsk.

Forberedelsene til årets sesong er godt i gang, men Marius har slitt litt med lysken i et par uker, og var ute av trening forrige uke. Skaden skyldes nok stor treningsmengde og trening uvant underlag. Han er imidlertid tilbake i trening denne uka.

- Jeg har slitt litt med øm lyske. Det er en liten strekk, så jeg står over fredagens treningskamp mot HamKam, men regner med å være klar til den neste, fortsetter han.

Marius har stor tror på en god sesong.

- Jeg håper på en god sesong, selvfølgelig både for min egen del og for laget. Vi bør kjempe om opprykk og en topp femplassering bør være innen rekkevidde. Får vi inn noen forsvarere så ser dette veldig lovende ut, sier han.

Marius føler han er klar for utfordringen som venter på han.

- Jeg har gått lei av 2. Divisjon, og mener selv jeg er ett nivå høyere. Jeg er klar! forteller Marius, som skal konkurrere om en av midtbaneplassene.
 

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor