Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 15. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Så ble det seier!

Av Jo Raabe. Publisert  01.02.2011
Kongsvinger viste seg fram som et mye bedre lag enn på lørdag og slo Örebro i Kongsvingerhallen  

Adem utlikner til 1-1
Svenskene startet med mange av sine beste spillere på benken, men vi synes ikke det forringer KIL sin prestasjon nevneverdig. De byttet inn fem mann helt i begynnelsen av andre omgang og også etter dette var KIL best og vant en helt rettferdig seier.

Det var imidlertid svenskene som kom fortest i gang, og vi fryktet etter de første ti minuttene at vi igjen skulle få en dårlig førsteomgang. Så ikke. Det var tydelig at gutta ville at det skulle se annerledes ut i dag, og etter det første kvarteret var egentlig KIL best. Dog rakk Örebro å ta ledelsen i vår eneste svake periode i kampen. Astvald sendte svenskene i ledelsen med et velplassert frispark fra drøyt 20 meters hold.

Adem Güven hadde heldigvis ikke til hensikt å la svenskene lede så lenge. KIL presset høyt gjennom hele kampen, og dette gjorde forsvarerne stresset. Etter 18 minutter kunne Adem dermed snappe ballen ti meter inne på deres banehalvdel og storme mot mål. I det vi trodde at han skulle bli taklet siktet han ballen inn i keepers venstre hjørne. Det var en god prestasjon.

Arnar gikk opp og headet inn 2-1 ledelse
Dette ble en vitamininnsprøyting og det var flere som meldte seg på i kampen. Både Gerson og Holmen viste gode takter mens både Piereau og Berg Hansen sleit som galeislaver på midten og gjorde sitt til at vi fikk flere gode sjanser før pause. Berg Hansens dupper fra 20 meters hold gikk like over og det gjorde også Adem Güvens avslutning på åpent mål fra 3 meters hold. Sistnevnte var definitivt av typen hundre prosent.

Arnar Førsund og Henry Joseph Shindika var gode i midtforsvaret. Vi i kil.no tror at trenerne her har funnet fram til dem som kommer til å være midtstopperparet til års. Med Førsund inn fikk vi mer autoritet og mer prat i de bakre rekker. Det så alle ut til å trives med. Fazlagic og Linnes var også gode, men vi håper å få se Martin lenger fram på banen når serien drar igang i april.

Førsund var ikke bare god i forsvar. Det skulle vise seg at han ble dobbel matchvinner! Fem minutter ut i andre omgang fikk vi frispark helt nede ved Örebros cornerflagg. Samir Fazlagic slo et perfekt innlegg som Arnar Førsund møtte like perfekt med panna si. Keeper var sjanseløs og dermed hadde KIL snudd kampen.

Da ble det selvfølgelig jubel
Selv om svenskene nå satte inn hardere skyts og en del flere stjerner preget ikke det kampen noe særlig. Vi fortsatte med høyt press for å stresse dem og det ga gang på gang resultater. Vi har nesten ikke tall på hvor mange brudd vi klarte å provosere fram. Blant annet fyrte innbytterne Dixon og Solum av hvert sitt skudd som gikk utenfor.

Da vi satt og ventet litt på sluttspurten til bortelaget ble kampen i stedet avgjort den andre vegen. Olav Tuelo Johannesen slo inn fra kanten og traff en sittende Arnar Førsund omtrent på 16-meteren. Hvor mye han siktet skal være usagt, men ballen traff hodet hans og fikk en vakker bue over keeper og inn i nettet. To mål til Førsund og tre til KIL var et faktum.

Det var en morsom kveld i Kongsvingerhallen med høyt tempo og gode prestasjoner. Dette var spill på et helt annet nivå enn vi så i helga. Målet må være å klare dette hele tida – i alle kamper!

Neste test blir mot Mjøndalen førstkommende lørdag. Da kommer bruntrøyene på besøk kl. 13.30.

For fakta, se kamper.

Det var ikke alle angrepene våre som ga mål - selv om Arnar var med opp flere ganger.


Dagens mann!

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor