Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Utrolig kjett

Publisert  21.08.2006
Det var den vanligste kommentaren blant KILs spillere etter kampen mot Hødd og Gundersen var oppgitt over eget spill og noen av KILs egne supportere  

Lars Erik og de andre gutta hadde nok lyst til å grave seg ned etter det tredje strake tapet hjemme.

KIL sprudlet ikke, og kampen mot Hødd ble litt den samme leksa som mot Sparta. I garderoben traff vi på en svært skuffet Lars Erik Fremming. Den hardtarbeidende midtbanespilleren gjorde et ærlig forsøk på å forklare hvorfor det ikke gikk mot Hødd heller:

- Det første som slår meg er at vi ikke får frem den siste pasningen. Og i tillegg går vel ni av ti innlegg bak mål. Det sier jo sitt. Når vi i tillegg har for lite trøkk inne i boksen blir det ikke mål. Vi hadde god kontroll på kampen, men etter pause begynner vi å stresse litt ettersom det fortsatt står 0-0, sa Lars Erik, som rett etter kampen ikke klarte å ha noen mening om egen innsats.

- Jeg er alt for skuffa til å mene noe om det, slo Fremming fast.

Kjetil Kamark nikket enig da Fremming uttalte seg og backen var oppgitt over hvor vanskelig det tydeligvis er å få til et vettu pasningsspill:

- Det er mye lettere å finne folk på trening. Selv fant jeg Gundersen et par ganger, men alt i alt vet jeg ikke hvorfor det blir slik i kamp, sa en skuffet høyreback.

Forsvarkollega Per Verner Rønning hadde ikke all verden å henge fingrene i nitti minutter sett under ett, men etter vår mening slapp Hødd for enkelt til ved et par anledninger. Spesielt etter dødballer. Rønning mente likevel at laget hadde god kontroll defensivt:

- Generelt så mener jeg vi hadde grei kontroll bakover, men vi er jævla dårlig offensivt. Bevegelsene på topp er kanskje ikke topp hele tida, men i dag er fremspillene veldig upresise fra min side. Og så klarer vi å lage en jævlig unødvendig straffe. Den ser billig ut, tordnet Rønning, men møtte motbør hos flere medspillere som mente straffen så grei ut.

En som var enda mer forbanna enn Rønning var Tore Andreas Gundersen. Etter kampen raste han mot folk på ståtribunen:

Rønning skuet forgjeves etter scoring i riktig ende av banen.

- Enkelte er jævla drittsupportere. Etter at Hødd scorer kjefter de meg ut og kaller meg jævla dårlig og står og skriker at jeg ikke løper. Vi gjør så godt vi kan utpå der og de kan spare seg for den dritten der når vi sliter i motbakke. Jeg skjønner sjøl at vi gjør en dårlig kamp og jeg er skuffet nok over egen innsats fra før. I dag er jeg alt for dårlig inne i boksen, slo Tore fast.

- Jeg hørte det godt flere ganger jeg også, sa Kamark, som var enig i at kjefting fra tribunen ikke hjelper på verken spillet eller selvtilliten.

Vi skjønner godt at folk er frustrerte, men kan love at de mest frustrerte trolig er spillerne selv. 

Også Vegard Skogheim var frustrert etter kampen. Han hadde tydeligvis mange tanker i hodet da han uttalte seg til kil.no etter kampen:

- Det er for dårlig og det ser ikke ut som om gutta synes det er noe morsomt å spille fotball. Entusiasmen mangler og man kan jo lure på hvor motivasjonen til å vinne kamper er. Vi rundt har jo et medansvar for det og nå må vi gå i oss sjøl å se hva vi har gjort feil, men at vi undervurderte Hødd er jeg ikke med på, slo Skogen fast.

- Vi ser jo årsaken utpå der, men nå må vi finne ut hvorfor det er sånn. Vi må prate sammen og spillerne må være ærlige på hva de føler slik at vi kan komme videre. Det er en lang sesong og kanskje vi rett og slett skal ta en uke fri, sa Skogheim, som understreket at KIL ikke er inne i en dårlig periode over tid:

- Nei, vi har jo vært gode i de to siste bortekampene, men her på Gjemselund har vi slitt veldig i de to siste. Når motstanderen ligger såpass lavt blir det for trangt for oss. Vi klarer ikke spille oss gjennom motstanderen og kanskje vi må innse at vi har begrensede ferdigheter og gjøre det enklere. Det er ikke umulig at vi må slå mer langt og komme etter. Borte får vi både tid og rom da motstanderen prøver å spille oss ut, men det får vi ikke mot defensive lag hjemme.

Vangjel Mile fikk noen minutter mot slutten.

Så til tallene:

Sjanser KIL - Hødd
1. omg: 3-1
2. omg: 1-4

Cornere KIL - Hødd
1. omg: 1-1
2. omg: 6-3

Pluss: Vi blir da i hvert fall ikke utspilt av Hødd.

Minus: Solid overtak i ballinnehav gir ikke resultater i målprotokollen (hvor er forresten den?).

Overraskelsen: At vi ikke skaper mer mot svakt plasserte Hødd.

PS: Ørjan Berg Hansen måtte kaste inn håndkledet under oppvarmingen. Han sliter med en vond legg etter en smell han fikk lørdag.

PS: Akkurat som på Høddvoll i år ble Peter Lindau brukt som spiss da han kom inn.

PS: Peter Lindau spilte sin kamp nummer 30 for KIL. Håkon Wibe-Lund spilte kamp nummer 70. Vi gratulerer begge to.

PS: Herman Odden skulle sittet på benken, men strekktendenser gjorde at midtstopperen tok plass på tribunen.

PS: Avisen Glåmdalen mente John Pelu var KILs beste spiller. Publikum stemte via SMS frem Lars Erik Fremming.

PS: Dette var første gangen siden 2001 at KIL taper tre kamper på rad hjemme. Den gangen var det også en del antatt svake lag som vant. Nemlig Sandefjord, Mandalskameratene og Tromsdalen.

PS: Normalt slår KIL Hødd på Gjemselund. Dette var faktisk første gangen Hødd tok poeng med seg fra Kongsvinger. I vår tok KIL for første gang med seg poeng fra Høddvoll.

PS: I 2001 tapte KIL 7-0 mot Hødd borte. Da snakker vi om skandale. Denne gangen bare tapte vi.

PS: For tjue år siden tok KIL et sjeldent poeng i Stavanger. Det ble 1-1 mot Viking etter at Even Pellerud utlignet etter en times spill.

PS: Også for ti år siden så litt over 2000 tilskuere at Stein Arne Ingelstads 1-0 scoring var nok til å sende Molde hjem med tap.

Sitatet: - Enkelte er jævla drittsupportere! Gundersen var mildt sagt forbannet etter kampen. Både på seg selv og andre.

KIL Supporterklubb har de siste årene vært flinke til å skape god kultur blant medlemmene. Vi håper de igjen kommer på banen hvis enkelte tyr til ufin kjeftbruk.


Peter Lindau var ikke sliten da vi tok dette bildet. Han bare så opp i luften der ballen ofte var. 


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor