Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Sterk seier mot Sogndal

Publisert  26.02.2011
KIL tok fin skalp mot Tippeligamotstander  

Man hilser før kamp!
Det var ingen tegn til respekt når KIL-spillerne møtte det nyopprykkede Tippeligalaget. Anført av en opplagt og energisk Ørjan Berg Hansen på midtbanen tok vi tak allerede fra starten av. Den første sjansen kom etter bare fire minutters spill da Linnes og Guven gjorde forarbeidet og Holmen avsluttet.

Det blir ofte lagt vekt på hvordan lag fungerer framover på banen, men i dag må vi definitivt også gi ros til den defensive organiseringen. Arnar Førsund styrte troppene sine meget godt og det ble vanskelig for Sogndal. Eirik Bakke og Henrik Furebotn på Sogndals midtbane ble tatt ut av kampen av Berg Hansen og Semb Aasmundsen. Sogndal kom litt mer med utover i omgangen, men skapte nesten ingenting framover på banen. I stedet kom vi sterkt tilbake mot slutten.

BMange mente Adem Güven var banens beste
Martin Linnes er, selv om han spiller i forsvaret, en viktig offensiv kraft for KIL. Når han går framover blir det ofte to mot en situasjoner og gode innleggsmuligheter. Etter en drøy halvtime gjorde han et glimrende forarbeid før han slo inn til Adem Güven som sto på hjørnet av 5-meteren. Güven var sterk som en bjørn og midtstopperen hadde ikke noe annet valg enn å felle ham. Da ble det straffe og den satte Olav Tuelo Johannesen sikkert i det hjørnet keeperen ikke gikk til.

KIL fortsatte å kjøre på, og igjen var Güven sentral. Denne gangen var det Holmen og Tuelo Johannesen som gjorde forarbeidet før Güven traff stanga fra ca 16 meter.

Rett etter ble det imidlertid uttelling. Denne gangen var det ikke snakk om forarbeid – Christian Aas gjorde alt selv. Han fikk ballen på venstrekanten og avanserte innover, dro av to mann og satte ballen nydelig i det bortre hjørnet. Dermed sto det 2-0 til KIL ved pause.

I pausen gjorde KIL fire bytter og unggutta Korbøl, Solum, Gerson og Lindstad fikk sjansen. Sogndal gikk ut for fullt for å få en redusering, og det fikk de nesten med en gang. Etter bare seks minutter ble det corner, og Ulrik Flo lot seg ikke be to ganger da han fikk gå opp alene. Ballen lå i nota og reduseringen var et faktum.

Unggutten Petter Lindstad holt hodet kalt i debuten sin mot Tippeligamotstand
At det ble noe stormløp mot Lindstad i KIL-målet er å overdrive, men det var definitivt sogningene som kjørte det meste etter pause. Dog ble det ikke noen enkel match for dem. KIL avsluttet kampen med åtte spillere født på 1990-tallet, men de var ikke innstilt på å gi seg uten kamp. Vi er imponerte av hvordan de sto i formasjonen og spilte uhyre disiplinert. Moro var det også at Lars Christian Krogh Gerson klarte seg så bra etter at han ble flyttet ned som erstatter for krampeplagete Arnar Førsund.

Mot slutten hadde KIL egentlig god kontroll, og det var ikke noe panisk over det gutta gjorde. Artig med seier mot Tippeligamotstand. Gutta våre viste at de kan og vil bite fra seg!

For fakta, se kamper.

Per Brogeland var godt fornøyd


Petter Rønningen måtte gå ut syk i pausen

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor