Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

En jubeldag

Publisert  28.08.2006
KIL spilte opp til fest på Hønefoss.  
Tore Andreas scoret tre!

Det defensive spillet til KIL fungerte nærmest perfekt. Vi ga aldri hjemmelaget så mye som lillefingeren, og det var selvfølgelig frustrerende for de hvitkledde. Ikke før i første omgangs nest siste spilleminutt hadde de sin første avslutning. Det var et helt ufarlig skudd som Fredrik Eriksen ikke hadde noen som helst problemer med.

Kampen begynte med lavt tempo og en del upresist spill fra begge lag. Etter ei stund fant imidlertid KIL-gutta ut at det var store muligheter hvis man la inn et ekstra gir. Det gjorde de når de endelig fikk cornere. Etter drøye halvtimen ble det to stykker fra høyre på tre minutter. Begge endte i nettet. Dermed sto det plutselig ikke bare 1, men 2-0 til KIL.

På den første corneren slo John Pelu en kort pasning til Kjetil Byfuglien. Han la inn i feltet, og der kom Tore Andreas Gundersen på et flott løp og ekspederte ballen kontant i nettet. På den andre tok Kjetil Byfuglien en mer vanlig corner. Kai Olav Ryen kom umarkert på første stolpe og stanget ballen i nettet utagbart for Thomas Solvoll i Hønefossburet.

Rett før pause var det bare såvidt ikke KIL fikk vist at de kunne score også fra annet enn corner. John Pelu løp seg flott fri og ble spilt igjennom. Han kom alene med keeper, men vinkelen ble litt spiss, så denne gangen klarte Solvoll å avverge. Gundersen fikk tak i returen og prøvde å plassere den høyt i motsatt hjørne av buret, men dessverre gikk avslutningen like utenfor.

Det blir lett fokus på det offensive, men gjennom hele kampen var det i høyeste grad spillet bakover som var grunnmuren i laget. Alle elleve jobbet meget godt, og hjemmelaget ble tydelig frustrerte etter at de gang på gang gikk seg fast på KIL sin banehalvdel.

Vegard Skogheim var fornøyd både med Lars Erik Fremming og alle de andre spillerne.

Etter pause bare fortsatte det gode spillet. Hjemmelaget satset naturlig nok på å komme seg høyere i banen, og det førte til at KIL fikk flere gode sjanser på overganger. Først skaut Berg Hansen utenfor via en forsvarer, så klemte Lars Erik Fremming ballen over fra 16 meter før John Pelu satte et innlegg fra Kjetil Kamark i omtrent samme høyde - som altså var litt høyere enn ideelt.

Berg Hansen må forresten også nevnes i en annen sammenheng. Maken til arbeidskapasitet defensivt skal en leite lenge etter, og han har også mange konstruktive løsninger framover. I det trettende minutt av andre omgang slo han en fantastisk pasning i «djupled» på Tore Andreas Gundersen. Han kom på utsiden av venstrebacken og satte fart rett mot mål. Han kunne ha spilt John Pelu som var fri på motsatt side, men han valgte å runde keeper før han satte ballen sikkert i det åpne målet. Et vakkert mål som i praksis avgjorde kampen.

Nå satset selvfølgelig Hønefoss enda mer framover. De spilte nå med bare tre mann bak, og det gjorde at de fikk ha ballen mye mer. Imidlertid spilte også nå KIL brillefint bakover. Til tider lå man ekstremt lavt – med første pressledd bare tretti meter fra eget mål. Hønefoss gikk seg fast gang på gang.

Et eneste ordentlig angrep presterte hjemmelaget i løpet av hele kampen. I første bølge datt ballen ned i beina til Lars Lafton på 6-7 meters hold, men han fikk aldri avsluttet. I andre bølge slo Thomas Øverbye en nydelig crossball over hele banen til Felix Ademola. Den tidligere HamKam-spilleren avsluttet med en volley som gikk i mål via Kai Olav Ryen.

Selv om dette nok gjorde at hjemmelaget fikk et aldri så lite håp, ble det bare med håpet. De skapte ingenting de siste 15 minuttene. I stedet fikk Tore Andreas Gundersen score sitt tredje mål for dagen fire minutter på overtid. John Pelu gikk på løp på venstrekanten mens Tore kom inn fra høyre.. Innlegget kom langs bakken, og dagens mann vendte og satte ballen ned i hjørnet.

Det er en stund siden en KIL-spiller scoret hattrick i en seriekamp. Vi utfordrer våre lesere med en aldri så liten nøtt: Hvem var den siste og hvem var motstanderen? Svaret får du i morgendagens oppsummering der du også får vite hva spillere og trenere har å si om kampen.


For fakta, se kamper.
Kaptein Harald Stormoen måtte gå av banen med krampe noen minutter før slutt, men var uansett meget fornøyd.


Slike bilder har vi sett før, men det var så morsomt å se i garderoben at vi regner med at også leserne har glede av det.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor