Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Søndag 15. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Ex. Phil.

Publisert  28.08.2006
Filosofiske betraktninger fra spillere, trener og journalist etter søndagens kamp på Hønefoss.  
 
kil.no avslører sammen med Skogen hvilken taktikk det var som felte Hønefoss.

Hvorfor ligger dalene og fjellene like ved hverandre? Hvorfor er det ikke langt mellom Capitol og den Tarpeiske klippe? Og hvordan i all verden går det an for et fotball-lag å gjennomgå en så total forandring på bare ei kort uke.

Fra første stund var det tydelig at kampen mot Hønefoss ville gi en nivåheving fra Høddkampen. Vi så en innsats, en glød og en offervilje defensivt som ingen kan klage på. Etterhvert ble hjemmelaget frustrerte, og da åpnet det seg også framover på banen for oss. Et sprudlende KIL-lag anført av Tore Andreas Gundersen fikk vi se den siste timen av kampen.

På vegne av alle oss som har vært guttunger og drømt om å bli KIL-stjerne måtte kil.no sin utsendte bare spørre hvordan det føles å score hattrick for KIL:

- Det føles fantastisk. Helt glimrende. Jeg kunne ha scoret flere, men veldig moro å score tre i en kamp. Vi gjør det veldig bra, og det er moro. Jeg føler at vi nå har gitt svar på tiltale, sa Tore etter kampen.

Spissen er nå oppe i åtte mål totalt i år, og det gjør at det med et ser mye bedre ut på toppscorerstatistikken for KIL. I fjor scoret Einar Kalsæg 12 mål for KIL på hele sesongen - nå har vi ennå en tredjedel av årets igjen.

Tore Andreas må sende en liten takk for hjelpen med det første målet sitt til Kjetil Byfuglien. Sammen med John Pelu tok han en smart variant på den første corneren i kampen.

- John slo den kort til meg, og jeg så at Tore kom på løp. Da var det bare å sikte og se på at den gikk inn, sa Byfuglien.

Det er Rune Sønsterudbråten som er dødballansvarlig i KIL, og Byfuglien retter en takk i den retningen.

- Rune påpekte før kampen at vi måtte skjerpe dødballene. Det må vi jo si at gikk bra. Målet til Kai Olav minner om det han scorte i Moss. Jeg slår på avtalt sted, og når Kai kommer dit uten markering er han vanskelig å stoppe, fortsatte venstrebacken.

Også andre var sikre på mål i situasjonen. Når Per Verner Rønning så at Kai kom alene på løp strakk han etter sigende henda i været i jubel allerede før Kai traff ballen med panna si.

Kjetil Byfuglien la to målgivende pasninger på tre minutter i første omgang. Da er det lov til å være fornøyd!
En som misset mye av festen var Patrick Holtet. Allerede før halve første omgang hadde gått ble han byttet ut, og på tribunen skjønte vi lite.

- Jeg er rett og slett sjuk. Allerede etter 5-6 minutter merket jeg det. Det var ingen futt, og da er det ingen vits i å fortsette, fortalte han etter kampen.

En som klarte å irritere seg litt var Fredrik Eriksen. Det var selvfølgelig baklengsmålet han gremmet seg over.

- Jeg hadde kontroll på den, men så gikk den via beinet til Kai Olav og da hadde jeg ikke sjans, sa burvokteren på vei inn i garderoben.

Sist men ikke minst hadde selvfølgelig også trener Vegard Skogheim sitt å si om prestasjonen.

- Vi skulle tenke enkelt. Fokuset var på at hvis vi var gode bakover ville vi også få det til offensivt på banen. I duellspillet var vi konger, og vi klarte å følge taktikken til punkt og prikke.

Det betyr blant annet en noe spesiell, men ikke desto mindre velykket defensiv taktikk. Før kampen hadde trenerne sammen med gutta bestemt at presshøyden skulle varieres. Derfor kunne vi til tider se press langt opp mot motstanders 16-meter, mens den ekstreme motpolen, å presse bare 35 meter fra eget mål, kunne komme bare noen minutter senere.

Skogen lot seg selvfølgelig også imponere av tremålsscoreren:

- Tore Andreas er veldig god rettvendt. I dag prøver vel Hønefoss seg med 3-4 venstrebacker, men det er ingen som klarer å stoppe ham, avsluttet Skogen.

Sjanser Hønefoss - KIL
1. omgang: 0-5
2. omgang: 2-7

Cornere Hønefoss - KIL
1. omgang: 0-2
2. omgang: 2-2

Pluss: At vi får alt til å fungere på en og samme dag!

Minus: Det må vi være kritiske for å finne, men kanskje burde vi ha punktert kampen allerede i andre omgangs åpningsminutter.

Overraskelsen: Da Patrick Holtet ble byttet ut etter 20 minutter.

PS: Kai Olav Ryen ble testet av Rune Sønsterudbråten før avreise fra Kongsvinger. Beinet holdt og resten er historie.

PS: Per Verner Rønning spilte sin 20. seriekamp for KIL. Han har startet alle kampene i år!

PS: Tore Andreas Gundersen scoret sitt 10. mål i Adeccoligaen da han satte inn John Pelu sitt innlegg fire minutter på overtid.

PS: KIL har hittil i år vært bedre borte enn hjemme. 15 poeng borte og 14 hjemme er tallenes tale.

PS: I 20. serierunde i 1986 spilte KIL 0-0 hjemme mot Mjøndalen

PS: I samme runde for ti år siden var KIL på besøk i Tromsø bare for å dra hjem igjen uten poeng. Resultatet ble til slutt 2-1 til hjemmelaget. Ove Jørstad reduserte fem minutter før slutt i kampen som gikk direkte på TV.

Sitatet:

"Det var bra Eriksen"
Fredrik høyt til seg selv etter et noe upresist utspark
Kjetil og Fredrik litt ute av fokus.


Men se det var bedre!

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor