Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

To poeng glapp

Av Jo Raabe. Publisert  25.04.2011
På overtid hamret Hødd inn utlikningen  

Adem Güven ble kåret til KILs beste. Vi er enige.
KIL hadde mye å revansjere etter de to siste kampene borte mot Alta og Nybergsund Trysil. Å gå så langt som til å si at vi er friskmeldte er vel ikke riktig, men det er ingen tvil om at det som skjedde mot Hødd var et skritt i riktig retning.

De fleste var nok trygge på at KIL hadde sikret tre poeng da klokka passerte et minutt på overtid, men etter en dødball klarte Hødd å banke inn utlikningen. Før dette hadde vi definitivt vært det beste laget selv om gjestene fra vest yppet seg til tider.

KIL startet klart best, og vi skapte noen gode sjanser det første kvarteret. Adem Güven var tilbake på banen, og han viste at han er en viktig spiller for oss. Han er den som klarer å dra av en mann eller to innimellom og gjøre det uventede. Sjansene våre kom fra kant. Der var vi farlige og gode. I midten ble det for trangt og det bør midtbanespillerne våre se.

Magnus Solum setter inn det som lenge så ut til å bli seiersmålet
Etter de første minuttene roet det seg ned på Gjemselund og Hødd fikk begynne å spille ball. Det var imidlertid noe tamt over dem. Selv om de spilte seg fram til en håndfull cornere før pause følte vi egentlig ikke at det var noe farlig. Forsvaret vårt hadde kontroll. Det bekymringsverdige var at vi ikke klarte å ha styringa. Det bør vi på hjemmebane.

Etter pause var det fart fra første spark på ballen og KIL dominerte stort. Vi skapte sjanser på løpende bånd, og burde ha tatt ledelsen tidlig. Først stusset Adem Güven ballen forbi keeper, men dessverre reddet en forsvarer på streken. Deretter headet Samir Fazlagic et frispark utenfor før Olav Tuelo Johannesens gode skudd ble reddet til corner. I denne perioden hadde forøvrig også Hødd en stor dobbeltsjanse som kulminerte med et skudd i stanga og ut.

Så bestemte trener Per Brogeland seg for å la Magnus Solum erstatte Kim Holmen. Det var ikke noe dårlig valg. Det tok ikke mer enn to minutter før han ble spilt igjennom helt alene med Høddkeeper Nyland. En mot en gjorde han det veldig enkelt og plasserte ballen ved siden av keeperen og inn i nettet. Det var en drømmestart på A-lagskarrieren – han scoret med sin første berøring på ballen.

Og da ble det jubel!
Naturlig nok gikk nå Hødd framover for å få en utlikning. Vi ble presset langt bakover på banen, men det var ikke noe voldsomt trøkk mot Tobias Holmen Johansen i KIL-målet. I stedet fikk Solum sjansen til å gjøre drømmedebuten enda bedre. Med en midtstopper i ryggen dro han seg fram og fikk fri bane mot mål igjen. Denne gangen kom han lenger ut og fikk dårligere vinkel. Skuddet gikk dessverre stang ut.

I stedet for en sikker 2-0 ledelse ga vi nå Hødd lillefingeren og den utnyttet de. I det 92. minutt fikk de frispark litt inne på egen banehalvdel og pumpet opp alt som var av folk. Lars Christian Krogh Gerson fikk såvidt noen hårstrå på ballen, men ikke mange nok til å klarere. Ballen datt ned hos en Høddspiller nesten nede ved dødlinja. Da klarte vi ikke å holde markeringene lenger og Michael Karlsen fikk servert ballen på sølvfat midt foran mål. Han utnyttet sjansen ved å banke ballen i nettet via tverrliggeren bak en sjanseløse Tobias.

Hvorfor klarer vi ikke tre poeng? Mål av typen som ga utlikningen kan komme uten at noen av våre spillere nødvendigvis gjør en direkte dårlig jobb. Vi må derfor sørge for å unngå å komme i situasjoner der de blir avgjørende. Kampen burde ha vært avgjort langt tidligere. Vi har definitivt sjanser nok og enda flere burde det ha vært.

I tillegg sliter vi fortsatt med at vi mister ballen i farlige og halvfarlige posisjoner. Vi spiller på oss overganger og lar motstanderne bite seg fast i angrep. Når vi prøver å ro i land en ledelse må vi spille med mer kynisme og intelligens. Vi må bli flinkere til å klarere og kan ikke spille på så små marginer offensivt. Ikke det at baklengsmålet var en direkte konsekvens av slike feil, men det bidrar til at vi ikke klarer å trykke på, få inn et andremål og avgjøre kampen.

For fakta, se kamper.

Følg med på KIL TV. Vi kommer med intervjuer og høydepunkter!

BMartin Linnes kom på flere offensive raid i dag. På et av dem ble det nesten mål, men keeper reddet skuddet fra Olav Tuelo Johannesen.


Her var det nære på at Magnus satte inn sitt andre for dagen, men keepers fingertupp og stanga var i veien.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor