Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Dei faste postane

Av Jo Raabe. Publisert  26.04.2011
Hvor det filosoferes litt rundt hvordan det føles når vi leder en kamp  

Det er en deilig følelse å gå hjem fra Gjemselund etter å ha sett KIL vinne. Jeg er av dem som kan fly høyt på en seier i flere dager. Dessverre er de slik at for å vinne må man lede, og jeg er av dem som ikke klarer å nyte en ledelse. Jeg har i utgangspunktet ikke trua på «trygge ledelser». Ja, hvis uttrykket i det hele tatt skal ha noen som helst mening for meg må det være en ledelse på minst fire mål. Er det mindre enn det sitter jeg alltid neglebitende og frykter reduseringer og utlikning.

En ledelse er i hodet mitt faktisk verre enn at det er uavgjort. Derfor gjorde ikke 1-0 målet til Magnus Solum meg tryggere i går. Tvert imot gjorde det meg mer nervøs og ga meg en uggen følelse i magen. Hvis jeg ikke husker feil var det Levi Henriksen som sa noe sånt som at «Det er ikke moro å gå på fotballkamp, det er en pine». For meg er pinen verst når vi leder.

Heldigvis går det som regel bra. Det er jo slett ikke sjelden at laget som scorer først vinner. Dessverre var gårsdagen en av dagene da det gikk galt. Hødd scoret på overtid, og i stedet for å gå hjem i visshet om at vi var to poeng unna tabelltopp og hadde hevet oss bra i påskeuka endte jeg med å legge meg med bakhodet fullt av irritasjon, ja selv når jeg våknet klokken 03.15 av kommunens gatefeiemaskin var det første jeg tenkte på det irriterende baklengsmålet på overtid.

Heldigvis kommer kampene såpass ofte at det ikke er all verdens tid til å deppe. Mandag kveld spiller KIL 2, på søndag er det cup-kamp, og om 12 dager spiller vi Adeccoligakamp mot Sandefjord.

Nok synsing og fabling – over til de harde fakta:

Sjanser KIL – Hødd
1. omgang: 2-0
2. omgang: 6-4

Cornere KIL – Hødd
1. omgang: 1-5
2. omgang: 2-3

Pluss: Magnus Solums fantastiske debut

Minus: At vi ikke avgjør kampen tidligere

Overraskelsen: Spådommen vår om at Hødd kom til å ligge med ti mann på egen sekstenmeter slo ikke til. De var ganske offensive etter vårt press de første minuttene

PS: KILs neste kamp i Adeccoligaen går mot Sandefjord søndag 8. mai. Vi møter ikke Espen Nystuen. Han fikk rødt kort og ble utvist etter 18 minutter av kampen mot Mjøndalen.

PS: Kunstgresset ble vannet for første gang i år. Banemannskapet hadde noen tekniske problemer, men disse ble løst i løpet av søndagen

PS: Såvidt vi veit er det ingen spillere som har offisielle A-lagskamper for både Hødd og KIL. Dog kan det fort bli det. Kim Deinoff har stått i mål for Ulsteinvikingene.

PS: Marius Piereau har fjernet sin imponerende hårmanke og stiller nå med en meget seriøs sommersveis.

PS: I 4. serierunde for ti år siden endte kampen Raufoss - KIL 0-0. Av KIL-spillerne som spilte den kampen er det såvidt vi vet bare Espen Nystuen som i dag spiller fotball på nogenlunde høyt nivå. Vi håper Lars Erik Fremming tilgir oss for å ekskludere ham fra det selskapet! Les mer om kampen her: http://www.kil.no/nyheter/vis.php?id=27

PS: For tjue år siden vant KIL 1-0 borte mot Lillestrøm. Arnfinn Engerbakk scoret allerede etter 5 minutter og KIL red inn ledelsen foran vel 3600 tilskuere på Åråsen.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor