Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 7. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Toppscorere

Publisert  30.08.2006
Statistikk etter 20 runder, med Gundersens store målkonto og kommentarer fra Sønsterudbråten.  

Gundersen er toppscorer.

20 av 30 kamper er spilt, og det begynner å bli tydelige tendenser i Adeccoligaen.

Strømsgodset og Aalesund har en solid ledelse med Bodø/Glimt like bak, omtrent som forventet før sesongstart.

Kongsvinger ligger på 7. plass med 29 poeng. Til sammenligning hadde KIL 30 poeng etter 20 runder både i 2004 og 2005, altså ett poeng mer enn i dag. I 2005 hadde vi en litt svak høst og endte på 37 poeng. I 2004 hadde vi flyt og endte opp med 53 poeng og kvalikplassen.

Målscorere for KIL:

8 mål
Tore Andreas Gundersen

2 mål
Ragnar Koffeld
Per Verner Rønning
Patrick Holtet
Harald Stormoen
Kai Olav Ryen

1 mål
Peter Lindau
Ørjan Berg Hansen
Paul Olausson
Mads Kristian Skjærvold
Ett selvmål

Toppscorere i 1. divisjon totalt er Håvard Sakariassen (Bryne og Bodø/Glimt) med 14 mål, Dedé Anderson (Aalesund) med 13 og Mattias Andersson (Strømsgodset) med 11.

Patrick Holtet har assist på 7 av KILs 23 scoringer.

KIL har mottatt 17 gule kort så langt, og har ingen røde kort i serien. (To røde i cupen) I 2005 samlet A-laget 41 gule kort i løpet av sesongen, pluss to røde. Men siden forrige sesong har Espen Nystuen, som alene fikk 8 gule i fjor, byttet klubb.

To spillere har fullført alle de 20 kampene i år: Fredrik Eriksen og Kai Olav Ryen. I tillegg har Kjetil Byfuglien og Per Verner Rønning startet samtlige kamper, men blitt byttet ut en gang hver.

Hva er så tendensene i 2006-sesongen? Vi spør Rune Sønsterudbråten.

- Vi scorer mye på dødballer. Omtrent halvparten av KILs mål kommer på dødball. Det er bra. Vi bør selvfølgelig lage flere spillemål, men har ikke vært gode nok den siste tredjedelen av banen. Vi slipper også inn en del mål på dødball, og det er ikke bra.

KIL har gjort kun 23 mål. Skaper vi for lite eller setter vi for få sjanser?

- Vi scorer for lite. Vi trenger over fem sjanser per mål, men burde vært nærmere fire. Statistikken viser at vi har scoret kun ett mål på 20 sjanser i det midterste kvarteret av første omgang. Det er for dårlig.

- De siste par årene har vi scoret mye mål det siste kvarteret av andre omgang. Det er ikke så verst i år heller, men spesielt for to år siden var vi ekstremt gode mot slutten av kampene.

KIL har færrest gule og røde kort i 1. divisjon. Er det tilfeldig?

- Ja. Vi har ikke pådratt oss "unødvendige" kort. Og vi er et fairspillende lag.

Det har vært snakk om et hjemmekompleks, siden KIL har tatt flest poeng på bortebane?

- Jeg tror det blant annet henger sammen med at vi er et ungt lag og har fått dårlig støtte i lokalpressen i år.

- Vi spilte et par dårlige kamper på Gjemselund. Dermed er det blitt litt negativt snakk blant folk i gata. Det påvirker nok gutta litt. Spillerne leser også diskusjonssider på nettet og får det med seg hvis noen er misfornøyde.

- I en slik situasjon kan det være en befrielse å spille uten press på bortebane.

- Jeg vil også si at Glåmdalen har vært dårlige til å støtte oss opp i år. De dekker kampene til A-laget. Ellers skriver de lite om KIL, og ofte fokuserer de på det negative. Glåmdalen får selvfølgelig prioritere som de vil, men jeg synes de kunne vært mer positive til oss. Lokalaviser i alle byer med førstedivisjonslag skriver mye om sine klubber.

- Uansett, vi skal snu dette og vinne flere kamper på hjemmebane.

Sønsterudbråten har heldigvis en smart oppskrift på hvordan Follo skal slås til helgen: Ta buss til Hønefoss på søndag formiddag, spise middag på hotellet der, og så kjøre tilbake til kampen på Gjemselund.

- Vi har hatt noen gode bortekamper. Vi overvant blant annet et hinder da vi tok poeng på Høddvoll i vår. Det ga oss selvtillit. Og i Hønefoss-kampen på søndag var veldig gode, sier KILs assistenttrener.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor