Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Tirsdag 10. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Endelig på hjemmebane

Publisert  03.09.2006
KIL tråkket en stund i sirup mot Follo, men i en flott annen omgang løsnet det endelig.  

Det var latterlig glissent på Gjemselund da lagene entret banen.

Det ble en rufsete start for KIL mot Follo. I høljeregnet ga gutta bort ballen veldig unødvendig ved tre anledninger de første fem minuttene. Om de var inspirert av Ungars forsvarspill mot Norge kvelden før vet vi ikke, men det som er sikkert er at det ga Follo noen muligheter. Heldigvis var gjestene ikke i nærheten av å utnytte gavepakkene.

- Det startet litt trått, men det varte heldigvis ikke lenge, sa Kjetil Byfuglien om sin rufsete start. Heldigvis spilte backen seg stort opp utover i kampen.

Det var jevnt de første ti minuttene, men så tok KIL over mer og mer. Follo ble presset lengre og lengre tilbake (eller om de la seg lavere), men KIL klarte ikke omsette det spillemessige overtaket i sjanser.

Selv om Follo var lave fikk KIL overgangsmuligheter de gangene gjestene prøvde seg fremover. Men heller ikke våre gutter maktet å utnytte gode overgangsmuligheter. Og når gutta kom rundt på kanten ble innleggene for svake.

Etter en halv times spill kom omgangens desidert største sjanse. Kjetil Byfuglien slo hardt inn og på et ensomt løp kom Tore Andreas Gundersen. Han traff ballen klokkerent, men klarte ikke sette ballen mellom stengene.

Så spilte gutta seg til et par cornere, blant annet etter et småfarlig langskudd fra John Pelu, men dødballene satt ikke like bra som mot Hønefoss sist helg. Fem minutter før pause fikk også Follo en sjanse. De kom seg rundt på vår venstreside, men Røssevold traff heldigvis ikke ballen da han ble stående alene på fem meter. Dermed kunne Eriksen lett plukke opp ballen som rullet inn mot mål.

Dermed ruslet begge lagene målløse av banen etter 45 minutter.

Lars Erik Fremming var toneangivende mot Follo.

Annen omgang skulle heldigvis bli langt bedre for KILs del. Gutta tok gjestene litt høyere på banen og det ga mange muligheter. Etter bare noen sekunder burde Lars Erik Fremming ha gitt KIL ledelsen, men da han ble spilt igjennom av Gundersen klarte han ikke få ballen forbi Glenn Arne Hansen. 

Likevel satte Fremming med dette og noen påfølgende taklinger og løp standarden for hvordan omgangen skulle bli.

KIL var noen hakk mer aggressive enn før pause og ti minutter ut i omgangen prøvde Fremming seg igjen, men skuddet fra ti meter gikk utenfor nærmeste stolpe. Sammen med Fremming mener vi at det var Pelu, Lindau og Gundersen som var mest sentrale offensivt. Gutta var kreative og aggressive.

Tre minutter etter Fremmings andre skudd kom endelig målet. Pelu sto for forarbeidet da hans gode raid skaffet en corner. Byfuglien slo pent inn og en umarkert Per Verner Rønning kunne skalle ballen i nota.

KIL stjal ballen fra Follo rett etter avspark og nå var det Byfuglien som burde økt ledelsen. Igjen gjorde Pelu forarbeidet, men Byfuglien er vel ikke akkurat vant til å bli spilt igjennom. Dermed misset han alene med keeper.

Etter en drøy times spill skulle gutta likevel få uttelling. Rønning serverte et håpløst høyt fremspill mot Fremming, men den lille sliteren ga seg ikke selv om han tapte den første duellen. Han grov ballen frem fra beina til backen og etter å ha orientert seg spilte han Lindau pent gjennom midt foran mål. Svensken gjorde ingen feil og trillet ballen iskaldt mellom beina på Hansen og inn i nettet.


Per Verner takker Kjetil for corneren.


Dermed så det ut til at kampen var avgjort. Follo prøvde å heve seg, men skapte i bunn og grunn ingenting før helt på slutten. Da ble det et par sjanser, men de var ikke i nærheten av så store som KIL sine. Begge innbytterne, Wibe-Lund og Olausson, burde økt ledelsen etter fine kontringer, men ingen av de to hadde dagen foran kassa i dag. Hva de to gutta mener om sjansene sine kan du lese i vår oppsummering mandag. Da kan vi også servere bilder av Rønnings scoring og av supportere fra både fjern og nær.

Vi gratulerer gutta med en fin kamp, og det er godt å se at samtlige gjør en absolutt godkjent figur.

For fakta, se under kamper.Fredrik Eriksen og de andre holdt endelig nullen igjen. 

Dette er Peter Lindau god på. Gang på gang vendte han bort vimsete Follospillere.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor