Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Fredag 6. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

- Perfekt

Publisert  04.09.2006
Det var ordet Per verner Rønning brukte for å beskrive corneren som endte opp i KILs først hjemmescoring siden 2. juli.  

John Pelu var kreativ etter pause, men mot slutten måtte han vike plassen for Patrick Holtet.

- Serven fra Kjetil B var perfekt og av en eller annen grunn hadde jeg rotet meg inn på bakre stolpe. Jeg var ikke sikker da jeg headet, men heldigvis gikk den inn, sa Rønning.

Vi lurte på om han valgte å score igjen ettersom midtstopperkollega Ryen har scoret to i det siste:

- Jeg har snakka med Kai om det og det er klart det er greit å ligge en foran. At jeg igjen putta mot Follo tror jeg er tilfeldig, sa den fornøyde midtstopperen.

Kai Olav Ryen var også fornøyd, selv om Rønning igjen tok føringen hva scoringer for midtstopperne angår:

- I dag var det stort sett prikkfritt bakover på banen. Vi er veldig solide og endelig holder vi nullen igjen. Jeg synes vi gjør en god annen omgang og noe av årsaken var nok at vi sto litt høyere og presset frem feil hos Follo. Vi skaper en del sjanser ut av det og vi vinner veldig fortjent. Endelig ble det hjemmeseier igjen, sa Ryen.

Foran forsvaret var det en midtbane som utover i kampen fungerte meget godt. Fremming, Stormoen og Berg Hansen leverte alle varene, og som vanlig spilte Turbo-Fremming seg inn i tilskuernes hjerter. Selv var rockegutten ikke redd for å tape selv om det drøyde før scoringen kom:

- Nei, jeg synes vi styrer så totalt og det føltes bare trygt og godt hele kampen. Kaptein Harald Stormoen var enig med Fremming:

På grunn av øsende regnvær fikk Follos supportere lov å tusle bort til sittetribunen og ta plass under tak.

- Nei, jeg tenker ikke på tap når jeg er ute på bana. Vi kom godt i gang etter pause og vi presset på. I tillegg vant vi igjen ballen veldig fort da de fikk tak i den.

Selv om det gikk bra i dag føler Harald, som var ute med skader i evigheter sist sesong, seg ganske langt unna toppformen:

- Jeg føler fortsatt at jeg har en god del igjen til gammel god form, men jeg må jo prøve i hver kamp. Jeg har vel aldri vært helt «der» igjen så jeg må bruke en litt annen målestokk enn før for hvordan jeg presterer. Etter ferien mener jeg at det har gått gradvis bedre, sa KILs stødige midtbaneanker etter en deilig hjemmeseier.

Peter Lindau pleier å befinne seg på midtbanen, men som da han kom inn mot Hønefoss fikk han i dag spille spiss.

- Det er gøy å spille spiss, men jeg trodde jeg var fri for defensive oppgaver i den rollen, men det var jeg tydeligvis ikke. Jeg fikk mye kjeft i pausen for å si det slik, sa Peter, som etter eget utsagn var litt iskald da han rullet inn 2-0 mellom beina på Glenn Arne Hansen.

KIL burde kanskje vunnet mer mot Follo, men i sluttminuttene stemte det ikke foran mål. Først kom Wibe-Lund rundt på kanten og la pent inn. På bakre stolpe satte Paul Olausson hodet på ballen, men lærkula gikk på tvers av mål og utenfor. Til alt overmål så gikk ballen bak keeper. Noen minutter senere var rollene byttet. Olausson kontret og slo en deilig utsidepasning til Wibe-Lund. Han kom alene med keeper, men heller ikke han maktet ikke å score.

KIL tysk supportrere sammen med Kai Olav Ryen etter kampen.

- Jeg prøvde å sette den, men gjorde det ikke, sa en litt skuffet svenske etter kampen.

- Jeg var rolig og skulle sette den inn, men det ble bom. Forferdelig kjedelig å bomme der for jeg hadde lyst til å score. Du kan si at jeg tok hevn for at Paul ikkescoret på mitt innlegg, sa Håkon med ett smil.

Olausson har vært skadet i det siste, men var nå endelig klar igjen. Til tross for den brente sjansen synes svensken det var moro:

- Ja, det var artig å spille igjen, og når de må frem blir det store rom, sa lynvingen fra Arvika.

Og si hvem som var KILs beste mot Follo er ikke lett, men via sms ble Fremming kåret til banens beste. Glåmdalen kåret Peter Lindau til dagens mann. Det var flere som like godt kunne vunnet prisen i dag.

Mot Follo hadde Kongsvinger også besøk av to ivrige supportere fra Tyskland. Ines og Sven fra Hamburg møtte KIL-gutta for første gang da KIL deltok en innendørsturnering i Hamburg vinteren 2003. Etter den gang har de vært på flere besøk i Norge og blant annet sett noen KIL-kamper både hjemme og borte. Søndag fikk de også oppleve en seier på hjemmebane, og etter kampen slo de av en prat med Kai Olav Ryen. Midtstopperen fikk også en liten gave, men den håper vi han sparer til etter sesongslutt.

Skal du til Hamburg, og har lyst til å treffe ekte tyske KIL-supportere kan du kontakte KIL for telefonnummer/e-post. Du er nok spesielt velkommen hvis du planlegger å se en kamp med St. Pauli. Hamburger SV bør du ikke nevne.

Så til tallene:
Sjanser KIL - Follo
1. omg: 1-1
2. omg: 8-2

Cornere KIL – Follo
1. omg: 3-0
2. omg: 1-3

Pluss: Alle gutta presterer bra og Follo blir malt i senk. Forskjellen på lagene ble større og større utover i kampen. Også et pluss til matta på Gjemselund som tydeligvis tåler veldig mye regn før det blir overvann.

Minus: Utvilsomt tilskuertallet.

Overraskelsen: At Peter Lindau startet som spiss.

PS: Kjetil Kamark måtte byttes ut mot slutten. Det var på grunn av krampe.

PS: Dette var første gangen KIL holdt nullen siden kampen mot Manglerud Star 16. mai.

PS: Både Per Verner Rønning og Peter Lindau scoret mot Follo i vårkampen i år. Da vant KIL 3-2 etter en thriller av en kamp. KILs tredje mål da ble satt inn av Ragnar Koffeld (1-1 målet).

PS: Peter Lindau har to mål for KIL, og begge er altså mot Follo.

PS: Tidligere KIL-spiller John Reidar Jensen spilte hele kampen for Follo.

PS: KIL har aldri tapt en seriekamp mot Follo. KIL har 4-3-0 mot de lyseblå.

PS: Forbundene i Norden holde på med dommerutveksling. Mot Hønefoss hadde vi finsk dommer, mens pipeblåseren mot Follo var fra Danmark. 

PS: Etter 21 serierunder i 2005 hadde KIL 30 poeng. Nå har vi 32 og vi må da vel klare langt mer enn de 37 vi endte på i fjor?

PS: Etter 21 serierunder i jubelsesongen 2004 hadde KIL 33 poeng og endte opp på 53.

PS: For tjue år siden var KIL på besøk hos Vålerenga i Oslo. En scoring av Erik Nystuen var nok til å slå de kjepphøye Oslogutta. Nesten 1500 tilskuere så kampen. Ja ja, tidene forandrer seg. 

PS: Også for ti år siden ble det seier. I det som må ha vært en artig kamp ble Stabæk sendt hjem med 4-2 tap. Trym Bergman (2), Arnfinn Engerbakk og Erik Noppi sørget for KILs mål. Petter Belsvik og Kjell Roar Kaasa scoret for pappaguttlaget fra Bærum.

Sitatet: - Lindau er en hai på topp. Han scorer på alt, slo en silende Lars Erik Fremming fast i garderoben.

Per Verner Rønning header inn 1-0....

....og KILs mest trofaste supportere jubler.


Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor