Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Mandag 9. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Oppsummering og planen videre

Publisert  03.06.2011
Per Brogeland forteller om planen videre  

Per Brogeland er fornøyd med mye, men ikke alt. 
Det er ikke kamp for A-laget i helgen. Men utover nå blir det et veldig tøft kampprogram. Hvordan legger KIL-trener Per Brogeland opp treningene utover?

- Vi hadde vår siste trening i dag, og da på grunn av at vi har landslagsspillere borte, så har vi fått kampen mot Asker utsatt. Da benytter vi anledningen til å gi litt fri til gutta fredag, lørdag og søndag. Neste uke blir en treningsuke med vanlige treninger, hvor vi da skal til Fu/Vo i forbindelse med at vi ønsker å komme litt ut i naboklubber. Det er åpent for de andre klubbene i Glåmdalsdistriktet, og der skal vi ha trening for A-laget vårt med fokus på spillestil. Samtidig kombinerer vi det med trenerforum i forkant og etterkant av treninga. Så der er trenere velkomne og invitert, forteller Per Brogeland.

- Så blir det vanlig opplegg inn mot Strømmen-kampen på mandag, andre pinsedag. Skal vi gå lenger fram da, er det Bodø/Glimt på torsdag, Løv-Ham på søndag, og den utsatte kampen mot Asker på onsdag der igjen. Derfor blir det ganske tett program framover, og derfor passer det bra at vi får en liten pause nå. Også er det jo full trøkk igjen med tre kamper i uka, sier treneren videre.


Blant annet Henry Joseph skal representere sitt landslag. Derfor er Asker-kampen som kjent utsatt. 
KIL har slitt noe så langt i årets Adeccoliga. Prestasjonene har variert, men i det siste har laget vist stor framgang. Men i kampen mot Hødd og Ranheim, har vi mistet fire poeng, fordi vi har sluppet inn mål på overtid. Brogeland er klar på hva de må trene på, og håper og tror samtidig at det er litt tilfeldig.

- Vi jobber med mye av de samme tingene hver eneste dag, med spillestil – hvordan vi skal spille offensivt og opptre defensivt. Vi er veldig fornøyd med mye av det vi viser offensivt. Vi scorer bra med mål, har fine angrep, vi har spillere som har blitt bedre og bedre. Og i samhandlingen offensivt begynner vi å se igjen mye av det vi trener på. Det er vi fornøyde med.

- Vi er selvfølgelig ikke fornøyde med at vi slipper inn en del mål. Mot Sandnes Ulf slapp vi inn tre dødball-mål, og vi gjør generelt en dårlig kamp. Vi klarer å rette opp mye til Odd-kampen, der vi spiller på et anstendig nivå. Vi la inn de samme premissene i kampen mot Ranheim, og det var viktig for oss at vi nå ikke datt ned igjen. Jeg syns vi presterer mye bra mot dem, og vi har gått gjennom kampen på spillermøte og sett den på dvd. Og det er ganske mye der som er bra både offensivt og defensivt. Vi er klart best, men allikevel slipper vi inn tre mål.


Christian Aas har hatt fin framgang, og vist seg virkelig som en god spiller!
- Vi kan ikke bare se på resultatet, men vi må også se hva som ligger bak det. Vi må bli flinkere i egen 16-meter, der går det litt på å flytte beina, aggressivitet og være godt samla i det bakre ledd. Mye mer aggressive i de få sekundene en situasjon oppstår, der må vi bli flinkere, mener Brogeland.

- Vi er i god framgang, og vi presterer bra. Også ønsker vi selvfølgelig å dra seierne i land, og ikke få disse baklengsmålene på overtid. Vi får håpe at det er litt tilfeldig at Hødd og Ranheim fikk med seg poeng, selv om vi ser at vi kunne ryddet unna bedre. Det blir for enkelt å si at vi kunne gjort noe annet taktisk og sånn, mener Brogeland.

Vi har ikke bare sett framgang på laget som lag. Også enkeltspillere har tatt store steg.

- Det viktigste for oss er at vi ser at vi har utvikling på laget, utvikling på enkeltspillere. Se blant annet det som Olav Tuelo presterer, og ikke minst Christias Aas hvor god han har blitt. Kim Holmen begynner å få ting til å funke litt bedre. Magnus Solum kommer inn og gjør det bra. Gøran Wigum får spille, og han har gjort det bra. Så vi har tross alt en del spillere som tar steg. Og det er kjempespennende i forhold til å utvikle spillere og få laget enda bedre. Jeg mener bestemt at vi er bedre nå enn for to måneder siden, sier treneren videre.

- Det er mer selvtillit i laget nå, legger han til, før praten avslutter med skryt av femmer-gruppa. Altså de fem juniorspillerne KIL har på amatørkontrakter.

- Det er kjempe bra utvikling! Jeg håper og tror at vi gjennom skolesystemet og gjennom at de er med her sånn, at de er inne i en bra treningskultur. Det er spillere der som både gjennom treninger og rekruttkampene som er i fin framgang. Så det ser spennende ut! Vi ser i forhold til enkeltspillere som tar nye steg. De har flott innstilling, og vi ser at det kommer spillere bakfra, sier en fornøyd trener.


Kim Holmen begynner å få til ting!


Enver Sjøli og resten av femmergruppa får skryt av sjefen

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor