Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Torsdag 12. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Sanderlompe ga seier!

Av Jo Raabe. Publisert  26.06.2011
Martins «skudd» sendte KIL i føringen og gjorde at vi kunne kontrollere inn en seier.  

Ørjan Berg Hansen spilte en god kamp på midten.
I ei skikkelig opp-og-ned-uke for fotballinteresserte fra Kongsvinger var det nok flere som var pessimister enn optimister når gutta våre tok turen til Jæren for å spille mot Bryne. Hjemmelaget har vært gode i serieåpningen og er vanskelige å ta poeng fra hjemme. KILs bortestatistikk før kampen var ikke egnet til å skremme noen – bare i en kamp i år hadde vi unngått tap borte.

KIL startet som mot Asker
med å presse høyt, og nok en gang så det ut til å stresse motstanderen. Bryneforsvaret gjorde ting som fikk oss til å ane at de nok kunne være litt usikre. Vi var kjappe i angrep og gikk framover når det var mulig.

Vi er mange som trives godt når vi ser Martin Linnes gå framover på banen. De av oss som husker ham fra 3. divisjonskamper på Sander vet også at det å dra av en tre-fire mann for så å score ikke er noen umulighet for ham. Etter 13 minutter sørget han for å score sitt første seriemål for KIL. Vi brøyt høyt på banen og Martin fikk sette fart framover. Han gikk og gikk og gikk uten at forsvarerne helt så ut til å ta ham alvorlig. De burde ha visst bedre. Etter å ha avansert helt inn i 16-meteren ble han helt alene med keeper og kunne skyte i mål. Hardt var skuddet ikke, men det bryr vi oss ingenting om så lenge ballen spratt riktig vei og inn i mål.

Etter dette jobbet vi for å ikke få baklengs med en gang og det klarte vi til gagns. Defensivt lå vi meget bra. Midtstopperne Wigum og Førsund gjorde en kanonkamp og dro med seg resten av laget defensivt. Bryne prøvde på mye forskjellig, men angrepene deres endte stort sett med innlegg fra kant og cornere. Begge deler passet som hånd i hanske for KIL, det er ikke mange som matcher vår bakre firer i lufta.


Sammen med Førsund og Wigum danner Fazlagic en trio det ikke er lett å bryne seg på i lufta. Samir er ikke så verst langs bakken heller!
Magnus Solum burde ha doblet KILs ledelse rett før pause. Lars Christian Krogh Gerson fyrte løs fra 22 meters hold og det gjorde han godt. Keeper Kristiansen måtte gi retur og der var Solum på plass. Dessverre klarte han ikke å få returen mellom stengene, men han skal nok en gang ha ros for å være på plass der ting skjer.

Andre omgang fortsatte som første. Bryne stanget og stanget og KIL kom på spredte kontringer. Per Brogeland valgte å erstatte Adem Güven med Olav Tuelo Johannesen, og det angret han nok ikke på. Toppscoreren var helt tydelig revansjelysten etter å ha blitt benket fra start og dro seg innover fra sin venstrekantplass. Som Linnes opplevde i første omgang var det å komme seg gjennom Bryneforsvaret som å dra en varm kniv gjennom smør. Tuelo dro seg forbi to-tre stykker og plasserte ballen rolig i nettet.

På vei inn på Bryne stadion. Aner vi allerede her en tent gjeng?
Nå så det egentlig ut som om hjemmelaget resignerte litt. Bryne trykket ikke så mye på lenger og merkelig nok flyttet de også Kai Risholt, deres inntil da beste spiller offensivt, ned som midtstopper. Vi jobbet fortsatt knallhardt, og sørget for at det hjemmelaget skapte knapt nok var å betrakte som halvsjanser.

Vi har nevnt midtstopperne som gode på KIL, men også Tobias Holmen Johansen må få ros. Han opptrådde rutinert og selvsikkert i feltet og plukket alt som kom i nærheten av ham. At han i tillegg var ute og avverget store muligheter gjør at vi ikke skal protestere alt for mye mot de som måtte gi ham tittelen man of the match.

Etter denne oppvisningen gleder vi oss til å ta imot HamKam neste helg. Da blir det fest på Gjemselund!


KIL lå meget kompakt defensivt og slapp nesten ikke hjemmelaget til


En glad Olav Tuelo Johannesen punkterte kampen rett etter at han ble byttet inn.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor