Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Onsdag 11. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Hjem med 3 poeng

Av Jo Raabe. Publisert  31.07.2011
KIL-kverna malte og malte, og til slutt gikk det hull på skallet av Løv-Ham forsvarere  

Henry Joseph Shindika var tilbake i midtforsvaret!
Vi var forberedte på at det kunne bli spill mot en ultradefensiv motstander på Varden Amfi, og stemte da også. Løv-Ham hadde ballen mest de fem første minuttene, men deretter ble det mer og mer klart at taktikken deres var akkurat som forventet. Vi måtte prøve å komme oss gjennom en mur av spillere som la seg på og like utenfor 16-meterstreken.

Sist gang vi spilte på Varden Amfi fikk vi spille mot ni mann. Heller ikke nå klarte Løv-Ham å beholde elleve mann på banen hele kampen. Allerede etter 20 minutter klarte Efe Ehorobu å få rødt kort. Han gikk i en duell med Hassane Dosso og fikk selvfølgelig gult kort for det. Når hans reaksjon da er å hyle «Fuck Off» ti centimeter fra ansiktet til dommeren er det en rimelig sterk søknad om å bli sendt av banen. Den ble da også sporenstreks innvilget.

Selvfølgelig ble ikke hjemmelaget noe mer offensive av dette. Deres svar var enda flere mann i forsvar – de fleste midt foran 16-meteren. Det var potte tett der og det merket vi hver eneste gang vi prøvde å spille ballen inn dit. Smått om senn skjønte gutta at vi måtte bruke kantene, og da kom da også sjansene. Den største før pause hadde Adem Güven. Etter en litt anonym start på kampen fikk han ballen feilvendt på straffemerket, vendte opp og banket til. En god Thorbjørnsen i mål fikk en finger på ballen og dermed gikk den i tverrliggeren.


Magnus Solum jaget godt helt til han ble byttet ut!
Det var tydelig at gutta ønsket seg scoring før pause, men slik ble det ikke. Det ebbet ut til 0-0 uten at hjemmelaget hadde hatt en eneste skikkelig avslutning.

Andre omgang var som første i den grad at vi fortsatt stampet mot en mur av forsvarere. Forskjellen var at vi nå fra første stund satset på å bruke kantene. Samir og Martin på backene kom begge framover på doblinger, og da skapte vi sjanser. Güven var alene gjennom, men fikk ballen litt for langt foran seg, mens Krogh Gerson headet et godt innlegg fra Olav Tuelo Johannesen i tverrliggeren. Så fikk vi endelig uttelling og det var ikke tilfeldig hvordan målet kom. Güven og Linnes samspilte meget godt på høyrekanten før sistnevnte la inn. Foran mål sto Olav Tuelo Johannesen styrte ballen inn i nettet. På banen var det stor jubel. På tribunen følte vi nesten egentlig mer lettelse enn glede.

KIL har ikke vært gode til å holde på ledelser i år. I dag gikk det, men vi kan fortsatt se grunner til hvorfor det har gått galt for oss før. Vi er veldig ivrige etter å gå framover med mange folk selv når vi leder. I tillegg spiller vi på oss flere farlige brudd på midten og på egen halvdel. Da blir det lett farlig. Løv-Ham hadde overgangsmuligheter, men de var for dårlige til å utnytte dem og skapte minimalt.

Tobias Holmen Johansen var tilbake i buret for KIL. Han hadde mange gode igangsettinger i dag!
Etter hvert klarte vi imidlertid å ta oss inn. Backene ble mer kritiske til når de gikk på løp og vi ble mer kompakte på midten. Det at en sliten Olav Tuelo Johannesen ble byttet ut mot en frisk og mer defensiv orientert Mats Skårdal var ikke dumt. Når så Gøran Wigum kom inn for å stange bort ballen de siste minuttene gikk piffen ut av hjemmelaget. Vi var mye nærmere flere mål enn de var utlikning. Kim Holmen var den som var nærmest å sette inn dødsstøtet da skuddet hans traff innsiden av stanga og trillet langs målstreken.

Dermed klarte KIL å ro i land en meget fortjent seier. Vi har definitivt sett gutta bedre, men vi får betalt for å stå på og for å justere oss fra å angripe i midten til å bruke kantene. Best på KIL og på banen synes vi definitivt var Olav Tuelo Johannesen. Han skapte mange farligheter og ble i tillegg matchvinner. Gutten fra Larvik har nå ni mål i Adeccoligaen i år og nærmer seg toppen av toppscorerlista.


Lars Christian og resten av midtbanetrioen klarte seg bra i dag!


Hassane Dosso har spilt seg til fast plass på laget. Han er rå i en ankerrolle på midten!

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor