Våre støttespillere
KIL TOPPFOTBALLS OFFISIELLE HJEMMESIDE
Hjem
Lørdag 14. desember 2019

HJEM
BILLETTER
KLUBBEN
LAGENE
KAMPER
TABELLER
NETTBUTIKK
KIL-SUPPORTER
SPONSOR
BILDEGALLERI
FOTBALLSKOLEN
KONGSVINGER IL
NYHETSARKIV
PRESSE
LINKER
KILTV
 
 

Tilfeldigheter felte KIL

Publisert  24.09.2006
Bryne var et lite hakk bedre enn KIL, men de måtte ha flaksen på sin side for å slå våre hardtkjempende gutter.  

Harald Stormoen hadde litt å drøfte med dommeren etter utvisningen. Hva kapteinen mente om pipeblåserens innsats kan du lese mandag.

Kampen startet med et lite trykk fra hjemmelaget, men de kom ikke til mer enn et par skuddmuligheter de første ti minuttene. Begge gangene var det langt fra farlig.

KIL kunne tatt en tidlig ledelse, for to ganger slurvet Bryne fryktelig i eget forsvar. Begge gangene endte ballen hos John Pelu, og den andre gangen var svensken nære scoring. Dessverre reddet Roger Eskeland det gode skuddet.

Og typisk nok tok Bryne ledelsen omtrent ett minutt etter Pelus fine sjanse. De fikk frispark på tjuefem meter og tilfeldighetene ville ha det til at ballen skulle ende opp i mål. Skuddet gikk via Ørjan Berg Hansen og i det hjørnet Fredrik Eriksen absolutt ikke var på vei.

Like etter vendte Tore Andreas Gundersen bort et par menn, men det påfølgende skuddet gikk utenfor. Og da Fremming gikk opp noen minutter senere burde dommeren definitivt ha sett en dytt i ryggen. Isteden for ble det via linjemannen dømt hands mot midtbanespilleren. Det er vel liten tvil om at dyttet kom før Fremming var på ballen med hånda.

Bryne skapte en stor sjanse halvveis ut i omgangen, men Fredrik Eriksen reddet fint da en av hjemmelagets spillere var igjennom.

KIL hadde brukbar bevegelse på topp og indreløperne var flinke til å komme i mellom hjemmelagets ledd, men fra tjue meter og inn var det for tamt. Alt i alt var KIL farligst på kontringer og like etter Brynes store sjanse burde gutta fått lov til å fullføre. Men dommeren ville det annerledes og blåste av for hands da John Pelu tok ned ballen og skulle sette kurset mot Roger Eskeland. Svensken reagerte kraftig og kastet ballen i bakken, og dommeren delte ut kampens første gule kort.

John Pelu skapte problemer for Bryne helt til dommeren sendte han av banen.

Minst like forbanna var KIL-spillerne i angrepet etter. Det ble masse klabb og babb inne i Brynes sekstenmeter og både Rønning og Fremming fikk skudd stoppet av armer som tilhørte hjemmelagets spillere. Da kunne det synes merkelig når Ryen fikk sitt tredje gule kort for sesongen noen minutter senere. Det kom som et resultat av at en Brynespiller satte ballen rett i armen på eidskogingen fra kort hold.

Resten av omgangen ble det skapt lite fra begge lag. Gundersen og Ryen hadde hver sin ufarlige heading over, og det sier vel litt om de siste minuttene av omgangen at hjemmepublikumet klappet hver gang Bryne klarte å klarere skikkelig.

Rett før pause hadde Bryne en ball til inne etter en corner, men dommeren hadde for lengst blåst for en dytt i ryggen på Stormoen.

I pausen tok trenerne av Peter Lindau og satte inn Paul Olausson. Planen var å komme mer rundt på kantene og i tillegg rullere litt på de tre på topp. Dessverre klarte ikke gutta å komme ofte rundt på kantene før vi fikk en mann utvist. Og da var det allerede 2-0 til Bryne.

For tro det eller ei, et snaut kvarter ut i omgangen satte de nok et frispark via en KIL-spiller og i motsatt hjørne av der Eriksen kastet seg. For det hadde hvert av lagene hatt et skudd over. For KIL sin del så var det Fremming som vant en andreball og satte ballen over fra svært god posisjon.


Kjetil Byfuglien var tilbake etter karanten og gjorde en god kamp.

Like etter 2-0 ble det litt dramatikk på Bryne stadion. John Pelu sto rett bak Ørjan Berg Hansen da han stusset en ball bakover og svensken fikk ballen i hodet og hånden. Det var nok til at dommeren dro opp det gule kortet igjen. Det var svenskens andre for dagen og dermed måtte han rusle slukøret og forbannet av banen.

I løpet av den siste halvtimen gjorde KIL to bytter til. Holtet kom inn for Gundersen og Skjærvold tok Wibe-Lund sin plass et kvarter før slutt. Det ble med andre ord satset offensivt. Og like etter utvisningen fikk KIL en stor sjanse etter fine kombinasjoner mellom Holtet og Olausson. Sistnevnte spilte Ørjan Berg Hansen pent igjennom, men vestfoldgutten satte volleyen i nettveggen fra god posisjon.

Bryne kom til noen greie skuddmuligheter, men stort sett hadde KILs forsvar god kontroll på hjemmelaget. I andre enden klarte våre gutter dessverre ikke å skape all verden, men det var lite som tydet på at KIL spilte med en mann mindre enn hjemmelaget. Stormoen, Skjærvold og Holtet prøvde skuddfoten, men dette var dagen da marginene ikke var på KIL sin side. Dermed måtte gutta sette seg på flyet hjem med null poeng i bagasjen.

Bryne vant nok fortjent, men hadde gutta vært i nærheten av nivået de viste mot Godset hadde dette endt med poeng.

Mandag kan du lese hva gutta mener om straffesituasjonene, kortene, utvisningen og kampen generelt.

For fakta, se under kamper.Ørjan Berg Hansen var soom vanlig solid på midtbanen. Skåret i gleden var at han brant KILs største sjanse.

Jaakko Nyberg kunne juble, mens Harald Stormoen ikke var blid etter kampen. De to gutta slo likevel av en fredelig prat.

Del på Facebook

 

KIL Toppfotball, Brugata 47b, 2212 Kongsvinger, tel 62 88 85 10. Web-redaktør Jo Raabe kilpost@kil.no. Design: Lars Ovlien - Webhotell og programmering: Østlandsnett AS
 

Mapei

Fotballskolen 2011

 

Hjem Sparebanken Hedmark Eidsiva Umbro Glåmdalen Toms Eda supermarket Økonor